Zona Semenic se poate transforma în cel mai mare domeniu schiabil din țară
![](http://www.radiotimisoara.ro/wp-content/uploads/2014/12/Semenic-1024x682.jpg)
Foto: cazaresemenic.ro
![Zona Semenic se poate transforma în cel mai mare domeniu schiabil din țară Zona Semenic se poate transforma în cel mai mare domeniu schiabil din țară](https://www.radiotimisoara.ro/wp-content/uploads/2014/12/Semenic-850x479.jpg)
Articol de Radio Timișoara, 5 decembrie 2018, 14:01
Foto: cazaresemenic.ro
Articol de Radio Timișoara, 5 decembrie 2018, 14:01
Staţiunea Semenic beneficiază de investiţii guvernamentale şi are posibilitatea de a se moderniza spactaculos
Primăriile Reşiţa şi Văliug, împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin au primit acordul Ministerului Turismului pentru studiul de fezabilitate privind transformarea zonei Semenic în cel mai mare domeniu schiabil din ţară.
“Elaborarea proiectului tehnic va decurge în paralel. Următoarea etapă va fi depunerea proiectului tehnic. La acest moment, avizul ministerului este studiul de fezabilitate. În paralel se lucrează la elaborarea proiectului tehnic de către primărie. Consiliul Județean redactează hotărârea de guvern. Probabil în cursul zilei de mâine sau poimâine o să transmitem Guvernului României hotărârea de guvern pentru schimbul de terenuri”, spune președintele Consiliului Judetean Caras-Severin. Silviu Hurduzeu.
Proiectul are o valoare de peste 210 de milioane de lei, în momentul de faţă fiind în faza de întocmire a studiului tehnic. Cuprinde peste 25 de hectare, cu lungime totală a pârtiilor ce vor fi amenajate de peste 8.000 de metri. Va fi construită şi o telegondolă pe o lungime de 3.800 de metri. Conform planurilor administraţiei locale şi judeţe aceste instalaţii ar putea deservi zilnic circa 5.000-6.000 de schiori. Dacă şi Primăria Teregova se va alătura acestui proiect, lungimea pârtiilor ar putea ajunge la 20 de kilometri. Ioan Popa, primarul Reşiţei spune că nimic nu mai poate opri acest proiect
Cred că turismul ar putea să rezolve multe din preocupările Banatului de Munte. Când spun Banatul de Munte, mă refer la Banatul de Munte până la poalele lui, Reșița, Lugoj, chiar și Timișoara va putea fi un beneficiar al dezvoltării turismului de vară – iarnă în Banatul de Munte. Noi avem un proiect în derulare împreună cu Consiliul Județean și cu primăria Văliug, am făcut măsurători topo, am făcut studii geo, studiu de fezabilitate și care a fost avizat în 22 noiembrie de Ministerul Turimului. Are avizul nr. 1, deci primul SF avizat anul acesta de Ministerul Turismului”, spune primarul Ioan Popa.
Finanţarea acestui proiect ar urma să fie făcută din fonduri alocate de Guvern, fiind deja prinsă în Master Planul de Dezvoltare Turistică al Ministerului Turismului. Dacă totul decurge conform planurilor, lucrările ar trebui să înceapă de anul viitor şi să fie finalizate în maxim doi ani de zile.