Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 7 mart. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
3
9
22
26
27
28
30
BAC Improvizat – Educație alternativă prin artă pentru elevii din Timișoara
27 mai 2024 - 31 mai 2024    
Toată ziua
Proiectul își propune să încurajeze înțelegerea profundă a operelor literare, în detrimentul învățării mecanice, prin intermediul artei și al improvizației, pornind de la operele incluse în programa de Bacalaureat pentru Limba și Literatura Română.
Evenimentele culturale ale săptămânii 28 mai - 3 iunie
Luna lui Cireșar începe cu o mulțime de evenimente pentru toată familia, în special pentru cei mici. Cele mai multe au loc în aer liber, în parcurile orașului.
Vernisaj de fotografie la Bibliotecă: Colecția Foto Club Arad 2024
Iubitorii de artă fotografică vor putea să admire diverse stiluri și numeroase tematici abordate, de la fotografia de portret și de reportaj, la fotografii-eseu și peisaje cosmice.
teatru @UMFT: ”Omul din cerc” de Matei Vișniec
Vedeți cum te poți ”pregăti” de sesiune, când ești student la medicină, cu ... teatru!
”Călătorie cu trenul la Arad”, expoziție de modelism și istorie feroviară
Pe tot parcursul expoziției, copiii au ocazia de a participa, gratuit, la Atelierul de modelism. De asemenea, de 1 iunie, intrarea este liberă pentru copii.
Evenimente dedicate Zilei Copilului în Parcul Rozelor și în Parcul Copiilor din Timișoara
În premieră la Timișoara, duminică, 2 iunie, vor răsuna la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor hituri Disney, distinse cu premii Oscar, Golden Globe şi Grammy,  în interpretarea unor voci celebre.
”Weekend în familie” la Lugoj, cu Lora, Yvonne și Olivia Addams
Vor avea loc concerte, spectacole pentru copii, ateliere și activități pentru toată familie, competiții sportive, activităși folclorice.
Petrecere și activități distractive de 1 Iunie, pe Stadionul Știința
Campusul Universității Politehnica Timișoara se va transforma sâmbătă, 1 iunie , într-o adevărată lume a copilăriei cu ocazia celei de-a treia ediții a Poli Kids Fest.
Luna Constructim la Muzeul Național al Banatului. Acces gratuit în iunie la toate expozițiile
În premieră națională, principala instituție muzeală din vestul României își deschide larg porțile și așteaptă publicul oferind acces fără costuri grație unui parteneriat cu compania timișoreană  Constructim SA.
Turneu de șah la Muzeul Național al Banatului
Muzeul Național al Banatului organizează, cu ocazia Zilei Copilului, un turneu de șah cu premii. Participarea este gratuită.
Pământ. Natură. Viață - Atelier de modelaj
Evenimentul face parte din proiectul Crossroads, inițiat de Livia Mateiaș, prin care oamenii comunității sunt invitați să-și împărtășească talentele oferind ateliere creative pe diferite domenii la Podul de Poveste.
Spectacolele lunii iunie ale Operei Naționale Române Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii iunie al Teatrului Național Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii 4 - 10 iunie
O piesă de teatru scrisă de un portorican nominalizat la Oscar pentru scenariu, filme foarte scurte, două expoziții foto inedite, muzică și Embargo Fest sunt câteva dintre reperele culturale ale săptămânii.
Evenimentele lunii iunie în Timișoara
Premiere teatrale, festivalurile Embargo Fest și Flight Festival, spectacole de operă, expoziții inedite și filme sunt câteva dintre ofertele culturale ale lunii iunie.
Conferința „Universitate, creativitate și noile generații”, la Biblioteca din Arad
Tematica conferinței susținută de violonista Diana Moș, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, va aborda relația complexă dintre universitate, creativitate și tinerii de azi.
Teatrul Național din Timișoara lansează programul ”Laborator de teatru”
Programul ”Laborator de teatru”, oferă, pe durata lunii iunie a acestui an, acces gratuit la repetițiile generale și spectacolele de absolvire.
(un)seen – poveștile colorate ale unei epoci memorabile, la Galeria Pygmalion
Fotografiile sunt realizate de fotograful austriac Karl Schimper și surprind secvențe dintr-o epocă deopotrivă interesantă și provocatoare: perioada 1940-1966.
Sf. Gerard de Cenad, celebrat prin dans, teatru și o gală corală
Evenimentele marchează a patra ediție a proiectului Sf. Gerard de Cenad, derulat de Asociația Culturală Pusta.
Programul lunii iunie la Filarmonica Banatul din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Festivalul Impuls 2024: Legacy, în cartierul Fabric din Timișoara
Ediția de anul acesta a festivalului, care se desfășoară din 2017, își propune să transforme cartierul Fabric într-o scenă culturală atractivă și dinamică, cu activități pentru toate categoriile de public.
Institutul Cervantes aduce la Timișoara expoziția „Designer(ele) (Re)proiectând lumea”
Expoziția reprezintă o selecție de douăsprezece creatoare spaniole deosebit de relevante în cadrul scenei spaniole de design contemporan, în toate domeniile - design de produs, textil, grafică.
Embargo Fest 2024 / PROGRAM
Festivalul aduce în fața publicului artiști renumiți din România și Serbia, dar și spectacole de teatru și dans tradițional.
”Fă tu primul pas” la Sunlight Theatre 2024
O comedie romantică plină de farmec şi extrem de vie, despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi. Cu Raluca Aprodu şi Marius Călugărița, în viziunea regizorală inedită a lui Andrei Munteanu, pe textul lui Jean-Claude Carrière.
Evenimentele culturale ale săptămânii 11 - 17 iunie
Două întâlniri în premieră pentru amatorii de teatru, tururi ghidate, expoziții interesante la Memorialul Revoluției, concerte, petreceri și lansări sunt ofertele acestei săptămâni.
„Explorări în abstract”, expoziție de pictură la Arad
Lucrările semnate de Kolumbán Zsolt redau creativitatea și emoțiile artistului într-un mod personal și profund, explorând abstractul și folosind culorile și formele pentru a transmite diverse stări și sentimente.
Festivalul Internațional de foarte scurt metraj Très Court, la Arad / PROGRAM
Festivalul este organizat în 10 orașe din țară de Institutul Francez din România, care sărbătorește anul acesta o sută de ani.
Două noi expoziții la Memorialul Revoluției din Timișoara
Este vorba despre expozițiile ”Rezistența anticomunistă de la Nucșoara- Portrete de familii”, organizată cu prilejul Zilei Eroilor, și ”Miopie istorică”, realizată în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România.
Cei mai buni jucători de padel din șase țări, la Padel Center Timișoara
În etapa a cincea a Circuitului Profesionist de Padel s-au înscris 128 de jucători de padel profesioniști din România, Republica Moldova, Italia, Spania, Portugalia și Tunisia.
Zilele Europene ale Arheologiei la Peștera Românești
Muzeul Național al Banatului invită publicul să participe la săpăturile arheologice de la situl arheologic Românești, ghidați de specialiștii muzeului.
”Povestea noastră”, un spectacol al Clubului de Dans Sportiv Magnum Team
Spectacolul este un colaj de momente de dans, de toate tipurile, acompaniate de melodii din desene animate și piese celebre. O călătorie plină de ritm și culoare.
„Shirley Valentine”, one-woman show cu actrița Imola Kézdi, la Arad
În rolul lui Shirley, actrița Imola Kézdi vorbește liber și deschis despre opresiune, feminitate și trecerea timpului, folosindu-și umorul și inteligența unică pe scenă.
Grimus în concert la Faber. În deschidere, trupa timișoreană Mostre
Fanii muzicii rock alternative sunt invitați să cânte alături de trupă piese precum ”Privește-mă”, ”Umbre”, ”In Your Eyes”, ”Apatrizi” sau ”Excepție”.
O nouă ediție a Festivalului Etniilor la Muzeul Satului Bănățean
Parada etniilor, spectacol de teatru pentru copii, atelier de amintiri, karaoke, atelier de pictură și coregrafie, degustări de produse gastronomice tradiționale și spectacol folcloric multietnic.
Expoziția de artă contemporană ”Miopie istorică” la Memorialul Revoluției
Expoziția prezintă o serie de fotosculpturi, bazate pe cercetarea artistică a lui Sever Petrovici-Popescu privind episodul deportărilor din Bărăgan din 1951.
Evenimentele culturale ale săptămânii 18 - 24 iunie
Flight Festival, Narațiuni Sonore, Weekend mexican, o nouăexpoziție la Kunsthalle Bega sunt câteva dintre evenimentele săptămânii.
Descoperă plăcerea de a lucra în natură: Outdoor Office Day 2024
Ziua Biroului în Aer Liber, cunoscută internațional sub numele de Outdoor Office Day, este un eveniment care invită toate orașele din Europa să redescopere bucuria de a lucra în aer liber, în mijlocul naturii urbane.
Narațiuni Sonore - exercițiu de imaginație sonoră, pe malul Begăi
Publicul este invitat să exploreze diversitatea sunetelor naturale și umane, alături de artiștii invitați, și chiar să realizeze O carte poștală sonoră cu Timișoara. Cele mai interesante sunete înregistrate vor fi premiate.
Ziua Mondială a Refugiaților sărbătorită la Timișoara / PROGRAM
Evenimentul este organizat de Timișoara Refugee Art Festival în perioada 20 - 23 iunie și cuprinde o serie de activități culturale, educative și de solidaritate.
Să ciTimişoara, lectură publică la Cărturești Mercy
La a patra întâlnire din 2024, participă Cynthia Orszagova, Marian Oprea și Dorina Măgărin. Moderează Adrian Petru Stepan și Cristian Vicol.
Flight Festival 2024, la Muzeul Satului Bănățean / PROGRAM
Ediția din acest an înseamnă trei zile de muzică, artă și tehnologie, trei scene, fiecare cu propria sa atmosferă unică și peste 40 de artiști, instalații inedite, zone de relaxare și divertisment.
Povestea unei cărți vechi, atelier creativ la Podul de Poveste
Atelierul vă invită să descoperiți secretele cărților vechi, cu pagini îngălbenite, care se găsesc în anticariate, și să vă imaginați povestea lor.
Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega
Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.
Festivalul Orezului la Partoș, cu muzică, bucate tradiționale și târg caritabil
Banii strânși vor fi folosiți pentru a oferi vârstnicilor o masă caldă și pentru a continua proiectele educaționale cu copiii din zonă.
Festivalul Tocăniței la Dumbrăvița / PROGRAM
Amatorii de preparate culinare tradiționale sunt așteptați în a doua zi de Rusalii în Parcul Central din Dumbrăvița, să se bucure de o mare varietate de produse la ceaun și de muzică live.
Climathon Timișoara 2024: Cum reducem cantitatea de deșeuri pe care le producem în Timișoara?
Sub sloganul "Reduce. Reuse. Recycle.", evenimentul organizat de Timișoara Startups își propune să aducă în prim-plan necesitatea reducerii deșeurilor în orașul Timișoara și să transforme ideile participanților în acțiuni concrete pentru un viitor mai verde.
Events on 29 mai 2024
Events on 8 iunie 2024
Embargo Fest 2024 / PROGRAM
8 iun. 24
Timișoara
Events on 10 iunie 2024
Events on 16 iunie 2024
Events on 19 iunie 2024
Events on 24 iunie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore, un edificiu de cult care ar fi trebuit să poarte semnătura lui Constantin Brâncuși, dar care a rămas doar o legendă în conștiința colectivă, a devenit tema unui exercițiu pentru studenții de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Apel deschis pentru artiști din întreaga lume, în cadrul  celei de-a treia ediții a Share, Tag or Dye

Apel deschis pentru artiști din întreaga lume, în cadrul celei de-a treia ediții a Share, Tag or Dye

Scopul acestui apel este să se colecteze imagini prin care artiștii își promovează munca pe rețelele sociale, care vor fi incluse integral, fără selecție, într-o instalație care va putea fi văzută în această a treia ediție a proiectului.
Evenimentele culturale ale săptămânii 5 - 11 martie

Evenimentele culturale ale săptămânii 5 - 11 martie

O săptămână cu spectacole de teatru și operă, petreceri și concerte, un final de expoziție și tur ghidat în care aveți ocazia să aflați lucruri noi despre Timișoara.
Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Expoziția „Timișoara, în acuarelele Cristinei Renard”

Expoziția „Timișoara, în acuarelele Cristinei Renard”

Foarte detaliate, pline de farmec, acuarelele seamănă mai degrabă cu desenele de arhitectură și redau orașul și trecătorii în diferite momente și anotimpuri. Piața Unirii, Piața Operei și canalul Bega sunt locurile care apar cel mai des în picturile artistei.
Expoziție de obiecte lucrate manual de inspirație tradițională, la Biblioteca Județeană Arad

Expoziție de obiecte lucrate manual de inspirație tradițională, la Biblioteca Județeană Arad

Expoziția cuprinde produse unicat, precum coliere de mărgele inspirate din portul popular, brățări rafinate, cercei în culori vii si luminoase, accesorii din piele naturală cu motive tradiționale și modelele de cusătură atent alese și stilizate, aducând frumusețea tradiției în zilele noastre.
Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția reunește aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând unor artiști din țară, dar și din străinătate, artiști consacrați, dar și la început de drum, pentru care atelierul de creație de la Gărâna reprezintă inspirație, relaționare și conectare.
The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town

The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town

Un parc magic, pentru toată familia, cu 170 de instalații luminoase, care recreează tradiționalele felinare chinezești de Anul Nou.
Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția subliniază contribuțiile remarcabile ale unei generații care asemenea soldaților din prima linie, explorează necunoscutul, tatonând limitele predefinite ale artei, câștigând astfel, pe bună dreptate, titlul de Avangardă.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

Expoziția își propune să atragă atenția asupra istoriei, garhitecturii și personalităților cartierului Fabric. Program: luni-vineri 16:30-20, sâmbată 10-14.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.