Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 15 mart. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
26
28
3
6
11
22
Evenimentele culturale ale săptămânii 27 februarie - 4 martie
O săptămână cu foarte multă muzică, cu teatru, operă, concerte la Filarmonică, expoziții cu tot cu tururi ghidate și multe petreceri.
Documentarul „Timebox” deschide seria proiecțiilor Club fARAD
Filmul prezintă un portret al tatălui regizoarei filmului, Nora Agapi, profesorul Ioan-Matei Agapi, fotograf și cameraman din Iași, deținător al unei colecții unice de filme și fotografii care documentează aproape 50 de ani din istoria orașului.
Ioan Popovici lansează EP-ul de debut alături de Melting Dice
Acesta este primul material discografic în format fizic pe care Ioan Popovici îl pune la dispoziția fanilor de când proiectul se prezintă în această formulă, astfel că show-ul va cuprinde mai multe surprize.
Un nou spațiu expozițional deschis în Pinacoteca muzeului din Arad
Cu acest prilej se va redeschide expoziția de istorie „Tezaur 1848-1849” cu o sală dedicată statuii „Aradul întristat” și va fi lansat primul audio ghid al muzeului.
Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii 5 - 11 martie
O săptămână cu spectacole de teatru și operă, petreceri și concerte, un final de expoziție și tur ghidat în care aveți ocazia să aflați lucruri noi despre Timișoara.
Apel deschis pentru artiști din întreaga lume, în cadrul  celei de-a treia ediții a Share, Tag or Dye
Scopul acestui apel este să se colecteze imagini prin care artiștii își promovează munca pe rețelele sociale, care vor fi incluse integral, fără selecție, într-o instalație care va putea fi văzută în această a treia ediție a proiectului.
Expoziția ”Joc și... jocuri de culori” la Biblioteca Județeană din Arad
Frumusețe și candoare. Armonie prin culori și forme. Sentiment și sentimente. Talent artistic și pasiune pentru pictură.
Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură
Templul din Indore, un edificiu de cult care ar fi trebuit să poarte semnătura lui Constantin Brâncuși, dar care a rămas doar o legendă în conștiința colectivă, a devenit tema unui exercițiu pentru studenții de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Spectacolul de balet ”Giselle”, la Opera din Timișoara
Elogiat pentru frumusețea muzicii și a dansului, pentru complexitatea tehnică și abilitatea dramatică a rolului principal feminin, Giselle rămâne un etalon al baletului romantic, o poveste universală despre iubire și trădare, despre remușcare și iertare.
Programul lunii martie al Teatrului Maghiar Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Operei Naționale Române Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției
Pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, expoziția conține obiecte originale din sistemul penitenciar comunist, de la mobilier de celulă, până la cărți poștale și fotografii inedite.
”Amicii publici”, un nou documentar marca ”Timișoara. Harta secretă”
Filmul dezvăluie cu suspans și mister, cu melancolie și umor, aventura celebrei „femei în roșu” din Banat, cea care l-a predat FBI-ului pe „inamicul public nr. 1" al Americii, Dilinger.
Conferința „Deștepți cu banii”, la Iulius Town
Iancu Guda, Laura Hexan şi Horia Braun te învață cum să îți gestionezi eficient bugetul și cum să pui banii să lucreze pentru tine.
Târgul de joburi Angajatori de Top revine la Timișoara
Angajatori de Top, cel mai așteptat eveniment de carieră din zona Banatului, revine la Timișoara pentru cea de-a 36-a ediție. 
O nouă ediție a Târgului Imobiliar la Timișoara
Din 2017, târgul este alături de toți cei care își doresc să achiziționeze o nouă locuință.
IZANAGI - Festival de animație japoneză, la Cinema Timiș
Festivalul revine la Timișoara cu a patra ediție și tema distopia. Șapte filme animate despre lumi în care avansul tehnologiei a dus umanitatea într-un scenariu terifiant.
Spectacolul „1978” al Teatrul Maghiar Timișoara are două nominalizări la Gala Premiilor UNITER
Spectacolul, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat pentru Cel mai bun spectacol al anului 2023 și Cea mai bună scenografie (autor Branko Hojnik).
Summit Internațional de Cosmetologie la Timișoara
Summit-ul  își propune să aducă împreună profesioniști din industrie, autorități, traineri și specialiști naționali și internaționali, precum și branduri de prestigiu din Europa.
Evenimentele culturale ale săptămânii 19 - 25 martie
Întâlniri cu scriitori și oameni de cultură la Bookfest 2024, o premieră la Teatrul German, Festivalul Filmului Francez sunt câteva dintre evenimentele săptămânii.
”El camino”, expoziție de fotografie la Galeria Helios
Fotografiile artistului Călin Piescu redau starea de spirit a călătorului care a parcurs drumul spre Santiago de Compostela, într-un amestec de bucurie și speranță, îngrijorare și suferință.
Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara
Operele coloniei de artiști sunt un simbol al unei perioade de cotitură din istoria artei, în care sunt căutate noi forme de exprimare artistică. Din întreaga constelație artistică de la Worpswede, Paula Modersohn-Becker se remarcă prin avangardismul său, fiind singura care s-a îndreptat cu adevărat spre modernism.
Expoziție de pictură la Palatul Apelor din Timișoara
Expoziția de pictură reunești artiști din orașul de pe Bega, ale căror lucrări vor marca, anul acesta, Ziua Mondială a Apei.
Opereta ”Liliacul” de Johann Strauss la Opera Română Timișoara
Cu personaje complexe, cu situații amuzante și o muzică încântătoare, ”Liliacul” rămâne una dintre cele mai iubite și memorabile creații ale lui Johann Strauss - fiul.
Lansarea volumului ”Confreria Tropicana”, la Biblioteca Județeană Arad
O carte despre libertate și visuri (ne)împlinite, scrisă de Radu Dinulescu. Roman al „unei generații oprimate”, volumul continuă epopeea romanului precedent, „Diversiune în eter”, printr-o viziune inedită, axată în mare parte pe biografia autorului.
Festivalul Filmului Francez la Timișoara / PROGRAM
Tema festivalului în acest an este Vertiges – vertijul și variațiile sale în cinema, într-o epocă marcată de schimbare, de o accelerare continuă și de o pierdere a echilibrului.
Lansarea cărții "Air Majesty - Michael Jordan" la Timișoara
Jurnalistul și comentatorul de baschet Emil Hossu-Longin lansează la Timișoara volumul ”Air Majesty - Michael Jordan".
”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, o nouă premieră la Teatrul German de Stat Timișoara
Teatrul German de Stat vă invită în Veneția secolului al XVII-lea, într-una dintre cele mai faimoase comendii scrise vreodată, unde iubirea si bucuria de a trai inving orice obstacol.
Tatuaje cu teme nautice la bordul Pelicanului, în scop caritabil
Doritorii pot să aleagă dintre mai multe modele de tatuaje. Fiecare tatuaj cu dimensiunea de 5x5 cm are un preț de 150 lei, toți banii strânși în urma acestei acțiuni urmând să fie donați Centrului ”Copii și Zâne”.
”Dumnezeu nu se uită la meciuri”, un spectacol despre dependența de pariuri sportive
Asociația Stindart, prin proiectul "Pariez pe s(u)port", continuă, prin acest spectacol, campania de conștientizare a problemei pariurilor sportive în rândul tinerilor.
Concert Ștefan Hrușcă - „Un copac cu flori” la Timișoara
Solistul a inclus în repertoriul acestui turneu cele  mai îndrăgite melodii folk pe care le-a lansat de-a lungul carierei sale lansate în Cenaclului Flacăra.
Evenimentele culturale ale săptămânii 26 martie - 1 aprilie
În ultima săptămână din martie teatrul e vedetă. De Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie, mergeți la spectacole, indiferent de teatrul ales: biletele pe care le veți cumpăra vor ajuta un artist aflat în suferință.
Teatrul Maghiar Timișoara lansează programul TESZT 2024
De Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Maghiar Timișoara lansează progarmul celei de-a cincisprezecea ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT. Tema festivalului: „Celalaltă perspectivă”.
Tururi ghidate de Ziua Mondială a Teatrului, la Sala 2 a TNT
Sala 2 a Teatrului Național Timișoara se deschide pentru ultima dată în fața publicului așa cum este ea acum, miercuri, 27 martie. Urmează un șantier la capătul căruia transformarea acesteia va fi completă și va avea o nouă titulatură: Sala 2023.
Festivalul „Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România” revine la Timișoara
Festivalul aduce publicului cele mai bune producții recente, de la regizori consacrați la debuturi, precum și filme de referință, care vor putea fi văzute în prezența invitaților speciali, regizori sau actori.
Expziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică”, la Art Encounters
Expoziția reunește 10 artiști dintr-o nouă generație. Fiecare artist prezentat este precum un grădinar preocupat să varieze "habitatele" și să modifice în mod regulat solul operei, astfel încât aceasta să se prezinte cât mai sustenabil.
Expoziție de fotografii dedicate României contemporane, realizate de fotografi de renume, în premieră la Timișoara
Expoziția cuprinde 248 de fotografii realizate de un român, alături de 5 fotografi internaționali, afiliați celei mai mari agenții de fotojurnalism din lume, Magnum Photos. Expoziția este însoțită și de un album de colecție.
Festivalul Cultural "Zilele Basarabiei" la Timișoara / PROGRAM
Din programul festivalului fac parte spectacole folclorice, expoziții, concerte, seară de poezie, atelier de cusut motive naționale, proiecție de filme.
Târgul de Paști de la Timișoara / PROGRAM
Un concert extraordinar susținut de orchestra simfonică „Lira” și Alaiul Primăverii deschid în 31 martie Târgul de Paști de la Timișoara. Până în 6 mai, oaspeți de toate vârstele sunt invitați să se bucure de peste 70 de evenimente, care vor avea loc în Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian.
Events on 27 februarie 2024
Events on 2 martie 2024
Events on 4 martie 2024
Events on 13 martie 2024
Recital cameral la Cinema Timiș
13 mart. 24
Timișoara
Events on 14 martie 2024
Events on 16 martie 2024
Events on 18 martie 2024
Events on 24 martie 2024
Events on 31 martie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Târgul de joburi Angajatori de Top revine la Timișoara

Târgul de joburi Angajatori de Top revine la Timișoara

Angajatori de Top, cel mai așteptat eveniment de carieră din zona Banatului, revine la Timișoara pentru cea de-a 36-a ediție. 
”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

Pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, expoziția conține obiecte originale din sistemul penitenciar comunist, de la mobilier de celulă, până la cărți poștale și fotografii inedite.
Programul lunii martie al Operei Naționale Române Timișoara

Programul lunii martie al Operei Naționale Române Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrului Maghiar Timișoara

Programul lunii martie al Teatrului Maghiar Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore, un edificiu de cult care ar fi trebuit să poarte semnătura lui Constantin Brâncuși, dar care a rămas doar o legendă în conștiința colectivă, a devenit tema unui exercițiu pentru studenții de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Apel deschis pentru artiști din întreaga lume, în cadrul  celei de-a treia ediții a Share, Tag or Dye

Apel deschis pentru artiști din întreaga lume, în cadrul celei de-a treia ediții a Share, Tag or Dye

Scopul acestui apel este să se colecteze imagini prin care artiștii își promovează munca pe rețelele sociale, care vor fi incluse integral, fără selecție, într-o instalație care va putea fi văzută în această a treia ediție a proiectului.
Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția reunește aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând unor artiști din țară, dar și din străinătate, artiști consacrați, dar și la început de drum, pentru care atelierul de creație de la Gărâna reprezintă inspirație, relaționare și conectare.
The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town

The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town

Un parc magic, pentru toată familia, cu 170 de instalații luminoase, care recreează tradiționalele felinare chinezești de Anul Nou.
Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția subliniază contribuțiile remarcabile ale unei generații care asemenea soldaților din prima linie, explorează necunoscutul, tatonând limitele predefinite ale artei, câștigând astfel, pe bună dreptate, titlul de Avangardă.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

Expoziția își propune să atragă atenția asupra istoriei, garhitecturii și personalităților cartierului Fabric. Program: luni-vineri 16:30-20, sâmbată 10-14.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.