Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 27 mart. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
J
vin
S
D
l
m
m
j
v
s
d
25
28
8
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
Evenimentele culturale ale săptămânii 26 noiembrie - 2 decembrie la Timișoara
La sfârșitul săptămânii începe o nouă ediție a Târgului de Crăciun, cu patinoar, carusel, vin fiert și muzică, iar de Ziua Națională a României e programată paradă militară.
Spectacolul „Caravaggio - pictorul luminii”, la Muzeul de Artă Timișoara
Reprezentația, care aduce în prim-plan unele dintre cele mai faimoase lucrări ale lui Caravaggio și artiștilor din cercul său, îmbină scenografia, cercetarea istorică, muzica, artele spectacolului și jocurile de lumini.
Conferința „Românii – între tradiție și modernitate de-a lungul timpului”, la Arad
Conferința își propune să evidențieze rolul Aradului ca și capitală politică a Marii Uniri, precum și semnificația actului istoric de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.
Târgul de Crăciun 2024 de la Oradea / PROGRAM
Din 29 noimebrie până în 26 decembrie vor avea loc evenimente specifice sărbătorilor de iarnă în Piața Unirii și Piața Ferdinand.
Concert simfonic la Filarmonica Banatul, cu o lucrare în primă audiție
Concertul este susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii sub bagheta dirijorului Robert Moody.
Târgul de Crăciun 2024 de la Timișoara / PROGRAM
Târgul de Crăciun din Timișoara are loc în perioada 30 noiembrie - 5 ianuarie, în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Unirii.
„Tectonica norilor” de José Rivera, la Teatrul German din Timișoara
Spectacolul produs de Teatrul German, în regia lui László Bocsárdi, bifează o premieră mondială – este prima montare din lume în limba germană a piesei scrise de José Rivera.
1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorită la Timișoara
Vor avea loc depuneri de coroane, o ceremonie militară, defilări, momente artistice și proiecția spectacolului „Te binecuvântez, Românie!”.
”35”, expoziție comemorativă a Revoluției din `89
Realizată de artistul plastic Adrian Florin Pop pornind de la fotografiile revoluționarului Cătălin Regea, expoziția reprezintă un spațiu și un timp tranzitoriu ce rememorează consecințele epocii de dinainte și de după 1989.
Programul lunii decembrie al Operei Naționale Române Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Concurs „treasure hunt” pentru liceeni, despre Revoluția din Decembrie 1989
Concursul „Circuit 89”, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, are ca scop descoperirea și cunoașterea istoriei locale legate de Revoluția din 1989 și se adresează elevilor din clasele IX-XII.
Evenimentele culturale ale săptămânii 3 - 9 decembrie la Timișoara
O săptămână cu multe spectacole de teatru de mare succes, cu deschiderea Cinematografului Studio, cu expoziții, party-uri, colinde și, firește, Târgul de Crăciun din centrul orașului.
Spectacole și expoziții ale cursanților Școlii de Arte din Timișoara
Colinde, expoziții, muzică experimentală, dansuri moderne, poezie și multe surprize alcătuiesc programul  lunii decembrie la Școala de Arte Timișoara.
Lumea fantastică din imaginarul colectiv, expoziție de grafică a artistei Marijana Oro
Artista Marijana Oro din Serbia a deschis nouăsprezece expoziții personale şi a participat la numeroase expoziții de grup, simpozioane sau colonii de creație, atât în Serbia, cât şi în străinătate.
Salonul Anual al Artelor Vizuale Timișoara
Salonul reunește lucrările artiștilor vizuali membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, precum și ale absolvenților facultăților de artă.
Târgul de Iarnă 2024 de la Deva
În cadrul târgului, deschis în perioada 5 decembrie - 7 ianuarie, vizitatorii se vor putea bucura de o varietate de produse tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, dar și de colinde şi cântece de Crăciun.
Concert in memoriam Nicu Covaci la Timișoara, la Pixel TM
Concertul este susținut de Titi Dragomir & Vest Phoenix Cover, într-o seară dedicată muzicii, amintirilor și pasiunii care i-a unit.
Cinema Studio se redeschide cu un program special cu filme europene și românești
Biletele vor fi puse în vânzare de marți, 26 noiembrie, ora 16.00.
Campanie și eveniment umanitar UMFT pentru copiii bolnavi - MedTalents & TimMedfest
Donați de sărbători pentru copiii de la Spitalul ”Louis Țurcanu” din Timișoara!
Lansarea romanului „Ziua înmormântării lui Gheorghe” de Ștefan Mitroi, la Arad
„Ziua înmormântării lui Gheorghe” este o carte care recreează, cu o sensibilitate profundă și o imaginație debordantă, lumea satului natal al autorului, Siliștea din Teleorman.
Ștefan Hrușcă, recital de colinde, la Timișoara
Celebrul cantautor îi va avea alături, în recitalul său, pe percuționistul Mario Florescu și pe Radu Rotaru (claviaturi). 
Evenimentele culturale ale săptămânii 10-16 decembrie, la Timișoara
O săptămână cu evenimente dedicate Revoluției din Decembrie 1989, concert Moonlight Breakfast, o premieră la Teatrul Maghiar, spectacole la FEST-FDR, două recitaluri vieneze și concerte de colinde.
Expoziție de fotografie Constantin Duma: ”Libertate 1989”
Expoziția aduce în prim-plan imagini încărcate de emoție și dramatism, surprinse de Constantin Duma în timpul Revoluției din Decembrie 1989.
Festivalul Internațional de Poezie Ion Monoran / PROGRAM
Festivalul aduce în prim-plan o serie de activități literare și culturale, menite să celebreze poezia și rolul său în spațiul public.
Harababura Fair - Crăciun alternativ și sustenabil la Timișoara
Târg de Crăciun alternativ este destinația perfectă din luna decembrie, unde poți descoperi cadouri inedite și te poți bucura de o atmosferă caldă și prietenoasă.
35 de ani de libertate, evenimente dedicate comemorării Revoluției de la Timișoara / PROGRAM
Împlinrea a 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 va fi marcată la Timișoara în perioada 12 - 21 decembrie prin expoziții, dezbateri, conferințe, filme, teatru, concerte, lansări de carte, poezie, tururi ghidate.
”Aniversarea”, la Studio Uțu Strugari al Teatrului Național Timișoara
O poveste despre mecanismele interne ale unei familii, ”Aniversarea” pleacă de la „replay”-ul pe care îl dă sărbătorita mamă a cărei aniversare perfectă dă semne de explozie.
Librăria independentă ”La Două Bufniţe” sărbătorește 8 ani de activitate
Aniversarea librăriei este marcată prin lansarea celui mai recent roman al scriitorului Bogdan-Alexandru Stănescu, ”Sorele negru”, apărut recent la Editura Trei.
Premieră la Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara: „Zbor adânc”, în regia lui Balázs Attila
Spectacolul „Zbor adânc”, ultima premieră a acestui an a Teatrul Maghiar din Timișoara, este o invitație la introspecție și un dialog artistic despre libertate și dezvoltare personală. 
Recviem In memoriam dedicat victimelor comunismului la Filarmonica Banatul
Conceptul, care a presupus crearea unei lucrări alcătuite din șapte părți, scrise de compozitori din tot atâtea state foste membre ale blocului comunist unde au avut loc revoluții, îi aparține  maestrului Gabriel Bebeșelea.
Portalul Libertăţii, instalaţie dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989, la Timişoara
Portalul, amplasat pe malul Begăi, va face o legătură simbolică cu trecutul și ne va invita să retrăim emoția din decembrie 1989 la Timișoara.
Tururi ghidate pe traseul Revoluției, la Timișoara
Tururile ghidate refac traseul dramatic al primelor zile, al primilor români care au strigat împotriva dictaturii în 1989.
Art Your Christmas, târg de artă contemporană la Timișoara
În cadrul târgului vor avea loc diverse ateliere, un maraton de pictură, întâlniri cu artiștii, alături de care puteți petrece noaptea de Revelion.
Târgul de Crăciun de la Săvârșin / PROGRAM
La Săvârșin, în județul Arad, se află singura reședință privată a Familiei Regale din România.
Expoziția „Krausz-Expresii ale modernismului” la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția își propune să promoveze personalitatea artistului și arhitectului Albert Kristóf-Krausz, care a transformat spațiul urban și scena artistică a orașului nostru în perioada interbelică. la modelarea spațiului urban și artei locale.
”Gala Libertății” marchează 35 de ani de când Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism
Această gală este un prilej de a reflecta asupra luptei pentru libertate din 1989 și de a evalua cum valorile acelei ere se reflectă în Timișoara de azi.
" Cioburi de oglindă" cu Maia Morgenstern, în premieră la Timișoara
Spectacolul are regia "colectivă" și este o sinteză dramatică de texte din autori celebri precum Shakespeare, Henrik Ibsen, Tennessee Williams, Matei Vișniec, Marin Sorescu.
”Liliacul” de Johann Strauss, la Opera din Timișoara, de Revelion
Publicul va fi purtat într-o călătorie muzicală vieneză, plină de farse, umor și șampanie, alături de personaje efervescente care vor anima scena.
Programul lunii ianuarie la Opera Națională Română Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Events on 11 decembrie 2024
Events on 21 decembrie 2024
Events on 22 decembrie 2024
Events on 30 decembrie 2024
Events on 3 ianuarie 2025

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Teatrul Maghiar Timișoara lansează programul TESZT 2024

Teatrul Maghiar Timișoara lansează programul TESZT 2024

De Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Maghiar Timișoara lansează progarmul celei de-a cincisprezecea ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT. Tema festivalului: „Celalaltă perspectivă”.
Tururi ghidate de Ziua Mondială a Teatrului, la Sala 2 a TNT

Tururi ghidate de Ziua Mondială a Teatrului, la Sala 2 a TNT

Sala 2 a Teatrului Național Timișoara se deschide pentru ultima dată în fața publicului așa cum este ea acum, miercuri, 27 martie. Urmează un șantier la capătul căruia transformarea acesteia va fi completă și va avea o nouă titulatură: Sala 2023.
Teatrul German Timișoara participă cu spectacolul ”Teatrul” la campania UNITER ”Artiști pentru artiști”

Teatrul German Timișoara participă cu spectacolul ”Teatrul” la campania UNITER ”Artiști pentru artiști”

După cum subliniază autorul Pascal Rambert, piesa este o ficțiune, chiar dacă actorii și actrițele de la TGST i-au furnizat materialul: amintiri, experiențe, vise legate, în cea mai mare parte, de meseria de actor.
Evenimentele culturale ale săptămânii 26 martie - 1 aprilie

Evenimentele culturale ale săptămânii 26 martie - 1 aprilie

În ultima săptămână din martie teatrul e vedetă. De Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie, mergeți la spectacole, indiferent de teatrul ales: biletele pe care le veți cumpăra vor ajuta un artist aflat în suferință.
Festivalul ”Din inima Basarabiei”, la Timișoara / PROGRAM

Festivalul ”Din inima Basarabiei”, la Timișoara / PROGRAM

Concerte, filme, sport, concursuri, vinuri moldovenești, Hora Unirii și o nuntă moldovenească se regăsesc în programul festivalului.
Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara

Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara

Operele coloniei de artiști sunt un simbol al unei perioade de cotitură din istoria artei, în care sunt căutate noi forme de exprimare artistică. Din întreaga constelație artistică de la Worpswede, Paula Modersohn-Becker se remarcă prin avangardismul său, fiind singura care s-a îndreptat cu adevărat spre modernism.
Expoziție de pictură la Palatul Apelor din Timișoara

Expoziție de pictură la Palatul Apelor din Timișoara

Expoziția de pictură reunești artiști din orașul de pe Bega, ale căror lucrări vor marca, anul acesta, Ziua Mondială a Apei.
”El camino”, expoziție de fotografie la Galeria Helios

”El camino”, expoziție de fotografie la Galeria Helios

Fotografiile artistului Călin Piescu redau starea de spirit a călătorului care a parcurs drumul spre Santiago de Compostela, într-un amestec de bucurie și speranță, îngrijorare și suferință.
”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

Pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, expoziția conține obiecte originale din sistemul penitenciar comunist, de la mobilier de celulă, până la cărți poștale și fotografii inedite.
Programul lunii martie al Operei Naționale Române Timișoara

Programul lunii martie al Operei Naționale Române Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrului Maghiar Timișoara

Programul lunii martie al Teatrului Maghiar Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore, un edificiu de cult care ar fi trebuit să poarte semnătura lui Constantin Brâncuși, dar care a rămas doar o legendă în conștiința colectivă, a devenit tema unui exercițiu pentru studenții de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția reunește aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând unor artiști din țară, dar și din străinătate, artiști consacrați, dar și la început de drum, pentru care atelierul de creație de la Gărâna reprezintă inspirație, relaționare și conectare.
Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția subliniază contribuțiile remarcabile ale unei generații care asemenea soldaților din prima linie, explorează necunoscutul, tatonând limitele predefinite ale artei, câștigând astfel, pe bună dreptate, titlul de Avangardă.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
1 2