Evenimente - 6 apr. 24
Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin
lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:
Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!
”Povești din vecini” în două cartiere din Timișoara
Evenimentul face parte din programul Ex-Centrica derulat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, dedicat organizării de activități culturale în cartiere.
Festivalul-concurs ”Lada cu Zestre” / PROGRAM
Festivalul are loc în luna aprilie și reunește dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari, colecționari de artă populară și recitatori în grai bănățean.
Proiecție specială a filmului Horia, în prezența echipei, la Timișoara
”Horia”, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va avea o proiecție specială la Timișoara în prezența actorilor Vladimir Țeca și Angelina Pavel, alături de regizoare.
Weekend-ul de teatru NiL la Teatrul German din Timișoara
Weekend-ul de teatru NiL este acea perioadă din an în care toate trupele de teatru ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” joacă pe scena Teatrului German de Stat.
Vicii și Delicii, salon de băuturi fine și delicatese, la Timișoara
Evenimentul se află la a doua ediție și va avea loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.
Expoziție de fotografii din Valea Almăjului și Banatul Montan
Pe lângă expoziția de fotografie, publicul va avea parte și de o expoziție de cărți poștale, hărți turistice și reclame publicitare din Băile Herculane, de prezentări de costume populare, ateliere de ecologie, seri de povești și de poezie în grai.
Bienala de arhitectură Beta 2024 se lansează printr-un eveniment organizat în Timișoara și Reșița
Cu ocazia lansării programului Beta 2024, va fi prezent în cele două orașe un colectiv internațional de arhitecți, artiști și jurnaliști pentru discuții, ateliere și tururi.
Programul lunii aprilie al Filarmonicii Banatul din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii aprilie al Teatrului German Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii aprilie al Teatrul Național Timișoara
Luna aprilie aduce la Teatrul Național din Timișoara trei premiere, semate de regizori din noua generație: Traian Șoimu, Florin Piersic jr și Radu Iacoban.
Specatcolelel lunii aprilie ale Operei Naționale Române Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii 2 - 8 aprilie
O săptămână cu trei premiere teatrale, o primă audiție la Filarmonica Banatul, concerte în noi spații deschise în oraș și-un playlist.
Evenimentele lunii mai în Timișoara
Luna mai vine cu o diversitate de manifestări artistice, de spectacole memorabile și de experiențe culturale.
Târgul de Paști de la Timișoara / PROGRAM
Un concert extraordinar susținut de orchestra simfonică „Lira” și Alaiul Primăverii deschid în 31 martie Târgul de Paști de la Timișoara. Până în 6 mai, oaspeți de toate vârstele sunt invitați să se bucure de peste 70 de evenimente, care vor avea loc în Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian.
Expoziție de fotografii dedicate României contemporane, realizate de fotografi de renume, în premieră la Timișoara
Expoziția cuprinde 248 de fotografii realizate de un român, alături de 5 fotografi internaționali, afiliați celei mai mari agenții de fotojurnalism din lume, Magnum Photos. Expoziția este însoțită și de un album de colecție.
Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara
Operele coloniei de artiști sunt un simbol al unei perioade de cotitură din istoria artei, în care sunt căutate noi forme de exprimare artistică. Din întreaga constelație artistică de la Worpswede, Paula Modersohn-Becker se remarcă prin avangardismul său, fiind singura care s-a îndreptat cu adevărat spre modernism.
”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției
Pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, expoziția conține obiecte originale din sistemul penitenciar comunist, de la mobilier de celulă, până la cărți poștale și fotografii inedite.
Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția subliniază contribuțiile remarcabile ale unei generații care asemenea soldaților din prima linie, explorează necunoscutul, tatonând limitele predefinite ale artei, câștigând astfel, pe bună dreptate, titlul de Avangardă.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului
Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.