Ascultă Radio Timișoara Live

Evenimente - 11 iul. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
26
12
14
15
16
22
23
24
26
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Evenimentele culturale ale săptămânii 27 august - 2 septembrie în Timișoara
În această săptămână, Pădurea Verde vă așteaptă să vă simțiți ca-n... Codru, în Parcul Rozelor începe unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii, Filarmonica Banatul vă propune mai multe concerte și se redeschid și cinematografele Timiș și Victoria.
UPT Nippon Summer Fest 2024, primul festival japonez de vară din Timișoara
Festivalul va avea două componente: 5 prezentări online și 5 ateliere practice aliniate tematicii zilei respective. Printre temele abordate se află obiceiurile și simbolurile verii în Japonia, scrierea japoneză, alimentația și bucătăria japoneză.
Citizenit inaugurează 10 picturi murale noi la Arad, prin proiectul „Povești urbane pe calcane”
Cu această ocazie, vor avea loc, timp de trei zile, discuții cu artiști, concerte, petreceri și cinema în aer liber.
Iris, Cargo și Elena Gheorghe la Zilele Orașului Hațeg 2024 / PROGRAM
Sărbătoarea cuprinde spectacole de folclor, muzică ușoară și concerte susținute de artiști locali și trupe renumite.
Programul lunii septembrie al Teatrului Maghiar de Stat Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Concert de excepție cu Filarmonica „Banatul” la Lugoj
Concertul este susținut de Artiștii Ansamblului de Alamă al Filarmonicii „Banatul” Timișoara la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, iar accesul este gratuit, pe bază de înscriere.
Cupa Federației Ecvestre Române la Voltijă, la Jebel
Cei mai curajoși și talentați voltijori vor încânta publicul cu exerciții spectaculoase executate pe cai aflați în mișcare, fie la pas, fie la galop.
”Nici o zi fără sport”, Kangoo Jumps la Moșnița Nouă
Evenimentul este dedicat tuturor iubitorilor de sport, dar și celor care doresc să încerce pentru prima dată ghetele Kangoo Jumps.
Noaptea Muzeelor la Sate în județul Arad
Ediția a doua a Nopții Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august, în toată țara, cu peste 100 de obiective și proiecte culturale prezentate și activate în micile comunități din România din spațiul rural.
Festivalului Ceaunelor 2024 la Ghiroda
Pe lângă concursul de ceaune, programul cuprinde și spectacole de excepție prezentate de inegalabilii Romică Țociu și Cornel Palade.
Șase femei de ”30+” și poveștile lor la Sunlight Theatre 2024
”30+” este o comedie despre șase femei, toate în vârstă de peste 30 de ani, toate dezamăgite, într-un fel sau altul, de felul în care arată viețile lor. Ceea ce le alină pe fiecare și le ține pe linia de plutire este prietenia celorlalte.
Evenimentele culturale ale săptămânii 3 - 9 septembrie în Timișoara
O săptămână cu filme la TIFF Timișoara, o nouă expoziție la Art Encounters, Festivalul Eufonia și finalul Festivalului Orgile Cetății, dar și concerte la Iulius Town cu artiști foarte iubiți de public și o ofertă generoasă de delicii culinare și multe activități pentru copii. 
Simpozionul „Europa – provocări și răspunsuri” 2024, la Arad
Cea de-a treia ediție a simpozionului promite să fie o platformă esențială pentru dezbateri și discuții privind provocările majore cu care se confruntă Europa în prezent.
Lansarea Caietului de art terapie, la Cărturești Piața Victoriei
Evenimentul va fi însoțit de vernisajul expoziției ArTerapia, care include lucrările copiilor și adolescenților participanți la atelierele de art terapie.
Street Food Festival la Iulius Town
O nouă ediție, cu mâncare delicioasă, muzică live, atmosferă unică și experiențe de neuitat.
„Gărâna 2024 – Atelier de creație”, la Muzeul Național al Banatului
Expoziția cuprinde aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând realizate de artiști din țară și din străinătate în luna august a acestui an în cadrul atelierului de creație de la Gărâna.
TIFF Timișoara la prima ediție: filme, cine-concerte și invitați speciali / PROGRAM
Prima ediția a festivalului promite filme în premieră, filme de la cea mai recentă ediție TIFF, un cine-concert, ateliere și filme pentru copii, dar și întâlniri cu actori, regizori și producători români.
Irina Rimes, cap de afiș la Zilele Dumbrăviței 2024 / PROGRAM
Trei zile de muzică, dans, gastronomie locală și activități pentru toate vârstele, în Parcul Central Dumbrăvița.
Zdob și Zdub, Iris și The Motans la Arad Open Air Festival 2024 / PROGRAM
Organizatorii promit două zile pline de energie și muzică bună cu artiști de top.
”Adevărul” de Florian Zeller, la Teatrul Național Timișoara
Folosind instrumentele comediei, ale replicii scânteietoare și ale falselor clișee, ”Adevărul” este o poveste despre minciună.
Programul lunii septembrie al Teatrului Național Timișoara
Noua stagiune a Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Timișoara îl va aduce în fața publicului pe actorul american John Malkovich, care va reveni în luna noiembrie pe scena Teatrului cu un spectacol nou.
Eufonia Festival 2024 / PROGRAM
În cele două secțiuni ale festivalului, Eufonia Baroque Academy și Eufonia Masterclass, programul artistic cuprinde șapte concerte pentru publicul larg.
Serbările Naționale de la Țebea 2024 / PROGRAM
Interpreți de seamă ai folclorului românesc, precum Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu și Veta Biriș, vor susține un spectacol folcloric extraordinar, care va fi transmis în direct pe TVR1.
Sărbătoarea vinului la Șiria, ediția a XIII-a
Programul include sfințirea recoltei, un moment important pentru comunitatea locală, urmat de o serie de spectacole folclorice susținute de ansambluri renumite.
Festivalul Internațional Orgile Cetății, la Timișoara / PROGRAM
Aflat la a treia ediție, festivalul reunește artiști din Ungaria, Germania, Franța, Elveția, Japonia și România.
Teatrul Maghiar de Stat Timișoara deschide stagiunea cu „Pericles”
Spectacolul, în regia lui Philip Parr, este o reinterpretare contemporană a piesei lui William Shakespeare, care ne poartă într-o călătorie fascinantă prin suferințe, pierderi și miracole.
”O noapte furtunoasă. Un exercițiu” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol modern, actual, un exercițiu de imaginație susținut de tinerii actori absolvenţi ai masterului Facultăţii de Muzică şi Teatru, împreună cu actorii Naționalului timișorean Ion Rizea şi Matei Chioariu.
”Mata Hari”, one-woman show cu Roberta Popa Ionescu
Spectacolul recompune tabloul unei vieți în care istoria personală și istoria tulburatului început de secol XX se amestecă halucinant, ca un dans pe cât de exotic, pe atât de fatal.
Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Timișoara/PROGRAM
Evenimentul, ajuns la a 15-a ediție, revine la Timișoara în 13 septembrie cu producții românești noi, unele prezentate în avanpremieră.
„O scrisoare pierdută”, pe scena Teatrului Național din Timișoara
O comedie de moravuri sociale și politice, scrisă de Ion Luca Caragiale în anul 1884, actuală și azi. Un spectacol de Ada Lupu.
”Aeroport” la Teatrul Național Timișoara
Doi străini – un bărbat şi o femeie – într-un moment de tranzit, la propriu, intră, aproape întîmplător, unul în viaţa celuilalt. Interferenţa meteorică a existenţelor acestora devine o oglindă care, deformînd, spune adevărul şi care, cine ştie, poate însemna o poartă spre un alt drum, spre o altă viaţă. Sau nu.
Programul lunii septembrie al Teatrul German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Sunscape Festival, un eveniment inedit ce promovează arta în lumina razelor solare / PROGAM
Pe toată durata festivalului, publicul va avea parte de experiențe culturale deosebite, activități interactive și demonstrații artistice unice.
Înscrieri la Harababura Fair, locul unde creativitatea prinde viață
Designeri talentați și artiști locali își expun cele mai recente creații, de la piese de design inovatoare la obiecte de artizanat.
Festivalul caritabil DoomFest 2024 dă culoare satului bănățean
Festivalul susține Asociația Acasă în Banat cu proiectiul Color the Village/Colorează Satul – Festivalul Faptelor Bune.
”Durerea fantomă” de Vasili Sigarev, la Teatrul Național Timișoara
Un depou infernal, capcană pentru minte și suflet – acesta este locul în care Olga se întoarce mereu și mereu în căutarea soțului ei, singurul martor și singura legătură cu sinele ei pierdut. În acest depou, doi paznici și Olga își intersectează destinele, în întâlniri străbătute de duritate, dar și de o poezie sfâșietor de frumoasă.
Seară de muzică electronică cu Facets și Mini Zucchini
Evenimentul are loc sub egida Launmomentdat și promite să fie un festin sonor pentru toți iubitorii de muzică electronică.
„Amintiri din epoca de școală” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol despre memoria afectivă, despre emoții, despre cuvinte, întâlniri și sentimente care modelează caractere și destine.
”Aniversarea”, la Studio Uțu Strugari al Teatrului Național Timișoara
O poveste despre mecanismele interne ale unei familii, ”Aniversarea” pleacă de la „replay”-ul pe care îl dă sărbătorita mamă a cărei aniversare perfectă dă semne de explozie.
Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara
Spectacolul itinerant al muzeului imersiv al noilor arte, MINA, este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Events on 1 septembrie 2024
Events on 2 septembrie 2024
Events on 9 septembrie 2024
Events on 10 septembrie 2024
Events on 11 septembrie 2024
Events on 13 septembrie 2024
Events on 17 septembrie 2024
Events on 18 septembrie 2024
Events on 19 septembrie 2024
Events on 25 septembrie 2024
Events on 27 septembrie 2024
Events on 3 octombrie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Micro-Europa într-o carte: istorie, religie și cultură. Lansare de carte la Biblioteca din Arad

Micro-Europa într-o carte: istorie, religie și cultură. Lansare de carte la Biblioteca din Arad

Volumul „Români, sârbi, slovaci pe Valea Mureșului Inferior (1802-1918)” vă invită să explorați noi perspective privind istoria, identitatea și diversitatea, explorând valorile și relațiile românești și europene.
Festivalul Berii 2024 la Arad, la Ștrandul Neptun / PROGRAM

Festivalul Berii 2024 la Arad, la Ștrandul Neptun / PROGRAM

Vama, Holograf, Direcția 5, Subcarpați, Corina Chiriac, Erika Isac și Petre Ștefan se află printre invitații festivalului.
Gărâna Jazz Festival 2024 / PROGRAM

Gărâna Jazz Festival 2024 / PROGRAM

Gărâna Jazz Festival deschide porţile celei de-a 28-a ediţii. Vor avea loc 21 de concerte în Poiana Lupului și la Biserca Catolică din Văliug, în perioada 11-14 iulie 2024.
„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion

„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion

Cele peste 50 de afișe, reunite sub titlul „Secvențe”, fac parte din colecția privată a lui Marian Rădulescu - scriitor, traducător și critic de film.
Evenimentele culturale ale săptămânii 9 - 15 iulie

Evenimentele culturale ale săptămânii 9 - 15 iulie

În această săptămână, profitați de ultimele spectacole din actuala stagiune a Teatrului Național Timișoara, de petreceri, de expoziții și de filme franțuzești la Cinema Victoria, pentru că e săptămâna Franței.
Atelier de pictură „Dunărea prin ochii tăi!”, la Moldova Nouă

Atelier de pictură „Dunărea prin ochii tăi!”, la Moldova Nouă

Atelierul oferă șansa tuturor pasionaților de pictură, indiferent de nivel și de vârstă, să-și exprime ideile despre Dunăre în cel mai creativ mod, folosind diferite tehnici. Participarea este gratuită.
Expoziție de pictură ”Parfumuri” la Galeria de Artă Helios

Expoziție de pictură ”Parfumuri” la Galeria de Artă Helios

Lucrările, semnate de Alexandra Catina, au ca sursă de inspirație o serie de opere lirice ale unora dintre cei mai cunoscuți autori ai literaturii române și internaționale.
Expoziția de pictură ”Trecere prin Grădină”, la Galeria Armonii Cromatice

Expoziția de pictură ”Trecere prin Grădină”, la Galeria Armonii Cromatice

Expoziția este semnată de Carmen Stratulat, care reușește să îmbine cu succes profesia de medic cardiolog cu pasiunea pentru pictură.
Evenimentele lunii iulie în Timișoara

Evenimentele lunii iulie în Timișoara

În luna iulie 2024, Timișoara se transformă într-un adevărat hub cultural, găzduind o mulțime de evenimente care vor încânta atât localnicii, cât și turiștii.
Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Exponatul lunii iulie este un vas sferic restaurat în cadrul Laboratorului Zonal de Restaurare – sectorul ceramică. Vasul aparține epocii bronzului târziu, circa 1500-1250 î. Hr, descoperit în zona Ciprului antic.
Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara

Exponatul lunii iulie: „Călugărul Carmelit”, o lucrare al cărei autor rămâne necunoscut. Lucrarea face parte din colecția Ormos Zsigmond. și este expusă în cadrul Expoziției Permanente de Artă Europeană.
Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.
Expoziția de artă contemporană ”Miopie istorică” la Memorialul Revoluției

Expoziția de artă contemporană ”Miopie istorică” la Memorialul Revoluției

Expoziția prezintă o serie de fotosculpturi, bazate pe cercetarea artistică a lui Sever Petrovici-Popescu privind episodul deportărilor din Bărăgan din 1951.
Institutul Cervantes aduce la Timișoara expoziția „Designer(ele) (Re)proiectând lumea”

Institutul Cervantes aduce la Timișoara expoziția „Designer(ele) (Re)proiectând lumea”

Expoziția reprezintă o selecție de douăsprezece creatoare spaniole deosebit de relevante în cadrul scenei spaniole de design contemporan, în toate domeniile - design de produs, textil, grafică.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.