Evenimente - 11 iul. 24
Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin
lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
4
6
10
11
10:00 AM - Game ON! Festival, la Timișoara / PROGRAM
10:00 AM - Târgul de Crăciun 2024 la Arad / PROGRAM
23
24
25
27
28
29
10:00 AM - Targul de Crăciun 2024 de la Timișoara
Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:
Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!
Micro-Europa într-o carte: istorie, religie și cultură. Lansare de carte la Biblioteca din Arad
Volumul „Români, sârbi, slovaci pe Valea Mureșului Inferior (1802-1918)” vă invită să explorați noi perspective privind istoria, identitatea și diversitatea, explorând valorile și relațiile românești și europene.
Festivalul Berii 2024 la Arad, la Ștrandul Neptun / PROGRAM
Vama, Holograf, Direcția 5, Subcarpați, Corina Chiriac, Erika Isac și Petre Ștefan se află printre invitații festivalului.
Gărâna Jazz Festival 2024 / PROGRAM
Gărâna Jazz Festival deschide porţile celei de-a 28-a ediţii. Vor avea loc 21 de concerte în Poiana Lupului și la Biserca Catolică din Văliug, în perioada 11-14 iulie 2024.
„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion
Cele peste 50 de afișe, reunite sub titlul „Secvențe”, fac parte din colecția privată a lui Marian Rădulescu - scriitor, traducător și critic de film.
Evenimentele culturale ale săptămânii 9 - 15 iulie
În această săptămână, profitați de ultimele spectacole din actuala stagiune a Teatrului Național Timișoara, de petreceri, de expoziții și de filme franțuzești la Cinema Victoria, pentru că e săptămâna Franței.
Atelier de pictură „Dunărea prin ochii tăi!”, la Moldova Nouă
Atelierul oferă șansa tuturor pasionaților de pictură, indiferent de nivel și de vârstă, să-și exprime ideile despre Dunăre în cel mai creativ mod, folosind diferite tehnici. Participarea este gratuită.
Expoziție de pictură ”Parfumuri” la Galeria de Artă Helios
Lucrările, semnate de Alexandra Catina, au ca sursă de inspirație o serie de opere lirice ale unora dintre cei mai cunoscuți autori ai literaturii române și internaționale.
Expoziția de pictură ”Trecere prin Grădină”, la Galeria Armonii Cromatice
Expoziția este semnată de Carmen Stratulat, care reușește să îmbine cu succes profesia de medic cardiolog cu pasiunea pentru pictură.
Evenimentele lunii iulie în Timișoara
În luna iulie 2024, Timișoara se transformă într-un adevărat hub cultural, găzduind o mulțime de evenimente care vor încânta atât localnicii, cât și turiștii.
Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara
Exponatul lunii iulie este un vas sferic restaurat în cadrul Laboratorului Zonal de Restaurare – sectorul ceramică. Vasul aparține epocii bronzului târziu, circa 1500-1250 î. Hr, descoperit în zona Ciprului antic.
Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara
Exponatul lunii iulie: „Călugărul Carmelit”, o lucrare al cărei autor rămâne necunoscut. Lucrarea face parte din colecția Ormos Zsigmond. și este expusă în cadrul Expoziției Permanente de Artă Europeană.
Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega
Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.
Expoziția de artă contemporană ”Miopie istorică” la Memorialul Revoluției
Expoziția prezintă o serie de fotosculpturi, bazate pe cercetarea artistică a lui Sever Petrovici-Popescu privind episodul deportărilor din Bărăgan din 1951.
Institutul Cervantes aduce la Timișoara expoziția „Designer(ele) (Re)proiectând lumea”
Expoziția reprezintă o selecție de douăsprezece creatoare spaniole deosebit de relevante în cadrul scenei spaniole de design contemporan, în toate domeniile - design de produs, textil, grafică.
Expoziția „Lifeline” marchează cea de-a o suta expoziție a artistul german Dieter Mammel
Expoziția oferă publicului o panoramă a creațiilor artistului din ultimii 20 de ani.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului
Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia
Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.