Ascultă Radio Timișoara Live

Evenimente - 11 iul. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
5
7
9
10
25
26
28
1
2
3
The Glowing Garden, o oază de lumină și culoare la Iulius Town
Un parc magic, pentru toată familia, cu 170 de instalații luminoase, care recreează tradiționalele felinare chinezești de Anul Nou.
Sidy Thal – povestea atacului anti-semit din Timișoara anului 1938 – pe scena Teatrului German de Stat Timișoara
Spectacolul este realizat împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat București și e o încercare de a reconstitui atacul și perioada în care antisemitismul și fascismul au devenit parte din viața de zi cu zi într-o societate multiculturală, ceea ce a dus la oroarea celui de-al Doilea Război Mondial și la Shoah. 
Programul lunii februarie al Teatrului Maghiar Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Expoziția ”Fără cuvinte” a tânărului artist Florin-Alexandru Preda
Artistul aduce în lucrările sale aspecte ale cotidianului sub forma plăcerii sau spaimei, transpunând pe pânză idealul și bucuria de a trăi, precum și tristețea și transformările lumii sale reale contemporane.
Programul lunii februarie al Filarmonicii Banatul din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie al Operei Române Timișoara
Otello, Țara surâsului, Giselle, Văduva Veselă, Contesa Maritza și Madama Butterfly se află printre spectacolele lunii.
Programul lunii februarie al Teatrului Național Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie al Teatrului German din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea – Trupa Iosif Vulcan
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii 6 – 12 februarie
O săptămână cu foarte multă muzică, cu filme unul și unul, cu petreceri și lansări de carte, întâlniri cu autori interesanți, spectacole de teatru. La Kunsthalle sunt ultimele zile din „Răsucirea”, o expoziție cu poveste, iar la Muzeul Național de Artă puteți face o incursiune fascinantă în lumea Suzanei Fântânariu. 
Programul evenimentelor în februarie la Biblioteca Județeană Arad
În programul lunii - lansări de carte, școala altfel, lecturi interactive, vernisajul unei expoziții cu obiecte de inspirație tradițională lucrate manual.
Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”
Expoziția reunește aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând unor artiști din țară, dar și din străinătate, artiști consacrați, dar și la început de drum, pentru care atelierul de creație de la Gărâna reprezintă inspirație, relaționare și conectare.
Anton Bruckner 200 – Capodopere corale și organistice, la Arad
Concertul se bucură de participarea extraordinară a organistului Steffen Schlandt, de la Biserica Neagră Brașov.
Expoziția „Răsucirea. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern” la Kunsthalle Bega
Un proiect interdisciplinar care își propune cartografierea palierelor simbolice pe care cultura Banatului (istoric) le-a acumulat în timp.
”Gală de operă”, spectacol extraordinar la Opera din Timișoara
În program, lucrări din creația compozitorilor: Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti, Charles Gounod, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Umberto Giordano, Pietro Mascagni.           
Despre familie, compromisuri și etichete în ”Canicula”, la TNT
Între familia – „celula de bază a societății” și familia – „micul infern” se întinde un drum plin de surprize și de capcane, un drum pe care textul Antoanetei Zaharia, ”Canicula”, ne invită să-l parcurgem cu umor și curaj.
Expoziția „Timișoara, în acuarelele Cristinei Renard”
Foarte detaliate, pline de farmec, acuarelele seamănă mai degrabă cu desenele de arhitectură și redau orașul și trecătorii în diferite momente și anotimpuri. Piața Unirii, Piața Operei și canalul Bega sunt locurile care apar cel mai des în picturile artistei.
Expoziție de obiecte lucrate manual de inspirație tradițională, la Biblioteca Județeană Arad
Expoziția cuprinde produse unicat, precum coliere de mărgele inspirate din portul popular, brățări rafinate, cercei în culori vii si luminoase, accesorii din piele naturală cu motive tradiționale și modelele de cusătură atent alese și stilizate, aducând frumusețea tradiției în zilele noastre.
Evenimentele culturale ale săptămânii 13 - 19 februarie
13 februarie 2024 - 19 februarie 2024    
Toată ziua
În această săptămână sunteți invitați să descoperiți noi spații culturale, filme în premieră și un vernisaj muzical.
Tenorul Ştefan von Korch, invitat în ”Văduva veselă” pe scena Operei din Timişoara
Despre prezenţa în rolul Camille de Rosillon la Opera Română din Timişoara, Ştefan von Korch mărturiseşte: “Prezenţa în faţa publicului Operei din Timişoara e o încântare şi o onoare, iar o nouă versiune a rolului pe care l-am jucat în mai multe variante regizorale la Iaşi şi Cluj este desigur o provocare pe care o accept cu plăcere.”
O nouă ediție Expo Mobila, la Timișoara
Veți putea achiziționa, la preturi de producător, mobilier din lemn masiv, accesorii, bucătării, dormitoare, sufragerii, livinguri, canapele și fotolii, biblioteci, saltele, decoraţiuni pentru amenajările interioare şi exterioare, produse de curățenie și altele.
Se redeschide librăria Cărturești de pe strada Mercy
Odată cu redeschiderea librăriei, apare și prima bere Cărturești, hamei x condei,  în stoc limitat, inspirată de tradiția berii din oraș și de povestea lui Florimund de Mercy, la inițiativa căruia au fost pus bazele primelor fierbătorii de bere din Timișoara.
Concert simfonic la Filarmonica Banatul. Dirijor: Radu Paponiu
Solistul concertului va fi violonistul Florin Iliescu, solist în Rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în Stagiunea 2023/24.
”Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, la Opera din Timișoara
”Madame Butterfly” este prima incursiune a lui Puccini în lumea exotismului. Încărcată de procedee provocatoare, acestea îl introduc pe auditor într-o cromatică delicată, ajutându-l să ia parte pe rând la trăirile eroinei, la încercările ei de a transcende regulile perfide ale unei societăţi care o condamnă pentru ambiţia de a-şi înfrânge destinul.
Tur Masonic în Banat, organizat de Asociația Culturală Ariergarda
O incursiune inedită și captivantă în misterele masoneriei din Banat, intr-o excursie de o zi în Timișoara, Arad și Lipova.
Musicalul ”Micuța Dorothy” la Opera din Timișoara
”La prima impresie, Dorothy poate părea doar un copil, dar e un copil care înfruntă multe. Iar dacă în continuare nu-i recunoști povestea, este pentru că drumul înapoi la copilărie, la tine însuți, este mereu lung și întortocheat, presărat cu obstacole la tot pasul, magicieni, vrăjitoare și maimuțe înaripate.”, spune regizorul Ștefan Munteanu.
Concert Riff – Acoustic Shock în sala Teatrului Merlin
Concertul ”RIFF - Acoustic Shock” este o provocare atât pentru spectatori, cât și pentru membrii grupului, care au inovat sunetul, au reorchestrat piesele, căutând culoarea și nuanțele potrivite fiecărei melodii.
Evenimentele săptămânii 20 – 26 februarie  2024
Vine, vine primăvara! Și-n cultura de la Timișoara  Ne pregătim de un an cultural interesant, iar primii bani așteaptă deja proiectele cele mai faine. Până [...]
Salonul Industriei Ușoare, prima ediție din acest an, la Timișoara
Peste 50 de firme din întreaga țară vor prezenta o gamă variată de produse, îmbrăcăminte, bijuterii și articole de artizanat.
Recital cameral în Sala Auditorium a UPT
Recital va fi susținut de Rebecca Tajo – flaut, Luminița Burcă – vioară și Roxana Ardeleanu – pian.
"Asimpotmatic", un film realizat de Timișoara Film Society
Cu scene filmate în diverse locații din Timișoara, Sasca Montană, Peciu Nou și Giroc, acest proiect aduce pe marele ecran nu doar o poveste captivantă, ci și frumusețea și autenticitatea regiunii Banat.
Cadouri unice pentru cei dragi la Harababura Fair
Timp de trei zile, veți găsi la Harababura Fair piese vestimentare, accesorii și bijuterii, ilustrații și cărți, produse locale.
„Sărutul morții”, lansare de carte la Biblioteca Județeană Arad
„O carte a suferinței, a victoriei împotriva morții, scrisă cu har, cu înțelepciune și cu o vie inteligență, încercând, totodată, să răspundă la marile întrebări pe care ni le punem cu toții, în efemera noastră existență, pe o planetă supusă atâtor și atâtor incertitudini”. (Dumitru Constantin-Dulcan)
Spectacol extraordinar de Dragobete cu violoncelistul Răzvan Suma, la Timișoara
Spectacolul-concert „Liragobete” va fi susținut de orchestra de cameră „Lira”. Alături de violoncelistul Răzvan Suma, va fi invitat și poetul Constantin Romulus Preda.
Evenimentele culturale ale săptămânii 27 februarie - 4 martie
O săptămână cu foarte multă muzică, cu teatru, operă, concerte la Filarmonică, expoziții cu tot cu tururi ghidate și multe petreceri.
Documentarul „Timebox” deschide seria proiecțiilor Club fARAD
Filmul prezintă un portret al tatălui regizoarei filmului, Nora Agapi, profesorul Ioan-Matei Agapi, fotograf și cameraman din Iași, deținător al unei colecții unice de filme și fotografii care documentează aproape 50 de ani din istoria orașului.
Ioan Popovici lansează EP-ul de debut alături de Melting Dice
Acesta este primul material discografic în format fizic pe care Ioan Popovici îl pune la dispoziția fanilor de când proiectul se prezintă în această formulă, astfel că show-ul va cuprinde mai multe surprize.
Un nou spațiu expozițional deschis în Pinacoteca muzeului din Arad
Cu acest prilej se va redeschide expoziția de istorie „Tezaur 1848-1849” cu o sală dedicată statuii „Aradul întristat” și va fi lansat primul audio ghid al muzeului.
Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Events on 13 februarie 2024
Events on 15 februarie 2024
Events on 18 februarie 2024
Events on 19 februarie 2024
Events on 20 februarie 2024
Events on 22 februarie 2024
Events on 27 februarie 2024
Events on 2 martie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Micro-Europa într-o carte: istorie, religie și cultură. Lansare de carte la Biblioteca din Arad

Micro-Europa într-o carte: istorie, religie și cultură. Lansare de carte la Biblioteca din Arad

Volumul „Români, sârbi, slovaci pe Valea Mureșului Inferior (1802-1918)” vă invită să explorați noi perspective privind istoria, identitatea și diversitatea, explorând valorile și relațiile românești și europene.
Festivalul Berii 2024 la Arad, la Ștrandul Neptun / PROGRAM

Festivalul Berii 2024 la Arad, la Ștrandul Neptun / PROGRAM

Vama, Holograf, Direcția 5, Subcarpați, Corina Chiriac, Erika Isac și Petre Ștefan se află printre invitații festivalului.
Gărâna Jazz Festival 2024 / PROGRAM

Gărâna Jazz Festival 2024 / PROGRAM

Gărâna Jazz Festival deschide porţile celei de-a 28-a ediţii. Vor avea loc 21 de concerte în Poiana Lupului și la Biserca Catolică din Văliug, în perioada 11-14 iulie 2024.
„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion

„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion

Cele peste 50 de afișe, reunite sub titlul „Secvențe”, fac parte din colecția privată a lui Marian Rădulescu - scriitor, traducător și critic de film.
Evenimentele culturale ale săptămânii 9 - 15 iulie

Evenimentele culturale ale săptămânii 9 - 15 iulie

În această săptămână, profitați de ultimele spectacole din actuala stagiune a Teatrului Național Timișoara, de petreceri, de expoziții și de filme franțuzești la Cinema Victoria, pentru că e săptămâna Franței.
Atelier de pictură „Dunărea prin ochii tăi!”, la Moldova Nouă

Atelier de pictură „Dunărea prin ochii tăi!”, la Moldova Nouă

Atelierul oferă șansa tuturor pasionaților de pictură, indiferent de nivel și de vârstă, să-și exprime ideile despre Dunăre în cel mai creativ mod, folosind diferite tehnici. Participarea este gratuită.
Expoziție de pictură ”Parfumuri” la Galeria de Artă Helios

Expoziție de pictură ”Parfumuri” la Galeria de Artă Helios

Lucrările, semnate de Alexandra Catina, au ca sursă de inspirație o serie de opere lirice ale unora dintre cei mai cunoscuți autori ai literaturii române și internaționale.
Expoziția de pictură ”Trecere prin Grădină”, la Galeria Armonii Cromatice

Expoziția de pictură ”Trecere prin Grădină”, la Galeria Armonii Cromatice

Expoziția este semnată de Carmen Stratulat, care reușește să îmbine cu succes profesia de medic cardiolog cu pasiunea pentru pictură.
Evenimentele lunii iulie în Timișoara

Evenimentele lunii iulie în Timișoara

În luna iulie 2024, Timișoara se transformă într-un adevărat hub cultural, găzduind o mulțime de evenimente care vor încânta atât localnicii, cât și turiștii.
Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Exponatul lunii iulie este un vas sferic restaurat în cadrul Laboratorului Zonal de Restaurare – sectorul ceramică. Vasul aparține epocii bronzului târziu, circa 1500-1250 î. Hr, descoperit în zona Ciprului antic.
Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara

Exponatul lunii iulie: „Călugărul Carmelit”, o lucrare al cărei autor rămâne necunoscut. Lucrarea face parte din colecția Ormos Zsigmond. și este expusă în cadrul Expoziției Permanente de Artă Europeană.
Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.
Expoziția de artă contemporană ”Miopie istorică” la Memorialul Revoluției

Expoziția de artă contemporană ”Miopie istorică” la Memorialul Revoluției

Expoziția prezintă o serie de fotosculpturi, bazate pe cercetarea artistică a lui Sever Petrovici-Popescu privind episodul deportărilor din Bărăgan din 1951.
Institutul Cervantes aduce la Timișoara expoziția „Designer(ele) (Re)proiectând lumea”

Institutul Cervantes aduce la Timișoara expoziția „Designer(ele) (Re)proiectând lumea”

Expoziția reprezintă o selecție de douăsprezece creatoare spaniole deosebit de relevante în cadrul scenei spaniole de design contemporan, în toate domeniile - design de produs, textil, grafică.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.