Evenimente - 25 iul. 24
Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin
lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:
Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!
Ziua Județului Timiș, celebrată printr-un maraton de evenimente culturale și sportive / PROGRAM
Spectacol cu Ansamblul Profesionist Banatul, hora bănățeană, expoziții cu tururi ghidate și Cupa instituțiilor timișene la fotbal fac parte din programul celor patru zile de sărbătoare.
Spectacol extraodinar cu Ansamblul Profesionist Banatul dedicat Zilei Județului Timiș
Prin intermediul cântecelor și al jocurilor multietnice restaurate și interpretate de Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi, spectacolul aduce în atenția publicului zestrea culturală a județului Timiș.
Evenimentele culturale ale săptămânii 23 - 29 iulie în Timișoara
Ziua județului Timiș cu trei zile de acces gratuit la muzee și un spectacol folcloric extraordinar, Ziua Timișoarei, concertul lui Ara Malikian, filme, expoziții și Orgile Cetății se află în programul săptămânii.
„Egiptul, dar al Nilului”, expoziție de fotografie la Biblioteca din Arad
O adevărată călătorie în timp surprinsă prin obiectivul aparatului de fotografiat de către Antonela Toma.
„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion
Cele peste 50 de afișe, reunite sub titlul „Secvențe”, fac parte din colecția privată a lui Marian Rădulescu - scriitor, traducător și critic de film.
Expoziție de pictură ”Parfumuri” la Galeria de Artă Helios
Lucrările, semnate de Alexandra Catina, au ca sursă de inspirație o serie de opere lirice ale unora dintre cei mai cunoscuți autori ai literaturii române și internaționale.
Evenimentele lunii iulie în Timișoara
În luna iulie 2024, Timișoara se transformă într-un adevărat hub cultural, găzduind o mulțime de evenimente care vor încânta atât localnicii, cât și turiștii.
Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara
Exponatul lunii iulie este un vas sferic restaurat în cadrul Laboratorului Zonal de Restaurare – sectorul ceramică. Vasul aparține epocii bronzului târziu, circa 1500-1250 î. Hr, descoperit în zona Ciprului antic.
Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara
Exponatul lunii iulie: „Călugărul Carmelit”, o lucrare al cărei autor rămâne necunoscut. Lucrarea face parte din colecția Ormos Zsigmond. și este expusă în cadrul Expoziției Permanente de Artă Europeană.
Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega
Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.
Expoziția „Lifeline” marchează cea de-a o suta expoziție a artistul german Dieter Mammel
Expoziția oferă publicului o panoramă a creațiilor artistului din ultimii 20 de ani.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului
Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia
Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.