Ascultă Radio Timișoara Live

Evenimente - 28 iul. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
31
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
17
19
21
26
1
Felix Nicolau la Biblioteca din Arad: lansare de carte și sesiune de autografe
În volumul „Știința minciunii responsabile. Tratat de embolii culturale”, Felix Nicolau ne invită la o palpitantă călătorie prin biblioteci și prin lumea cea mare, în căutarea lucrurilor cu adevărat importante.
Evenimentele culturale ale săptămânii 30 iulie - 5 august în Timișoara
Ziua Timișoarei va fi marcată în Parcul Rozelor. Vor fi și opera rock a lui Josef Kappl, și operetă, dar și folclor.
Patru zile de evenimente cu ocazia Zilei Timișoarei / FOTO & VIDEO
Vor urca pe scena din Parcul Rozelor Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, Florin Ristei, Ansamblul ”Timișul”, Roby Lakatos și Miroslav Ilić.
Evenimentele lunii august în Timișoara
În august, Timișoara va prinde viață cu „City Celebration”, un eveniment de neratat care va umple orașul de bucurie și energie. Vizitatorii și locuitorii se vor putea bucura de spectacole de excepție oferite de artiști internaționali renumiți, printre care Passenger și Rita Ora, de activități numeroase și expoziții.
Evenimentele culturale ale săptămânii 13 - 19 august la Timișoara
O săptămână cu Celebrarea Orașului, care aduce laolaltă artiști de toate felurile, sportivi sau simpli cetățeni deopotrivă, expoziții, teatru, filme de Cannes.
Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Basilica Maria Radna
Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică sacră susținut de Gheorghe Iovu și cu tradiționalul Drum al Crucii pe dealul din spatele Mănăstirii.
Stagiunea 2024 a Teatrul de Vară Ethos din Arad / PROGRAM
Nouă spectacole aduc în oraș nume mari ale scenei românești, printre care Maia Morgenstern, Magda Catone, Claudiu Bleonț, Horațiu Mălăele, Mihai Călin, Gheorghe Ifrim.
Lavanda Fest 2024, în centrul Timișoarei
Participă peste 60 de expozanți, producători de lavandă și artizani din diverse domenii din toată țara.
Ruga Lugojeană, sărbătoare cu o tradiție de 170 de ani
Tradiționala sărbătoare va avea loc de Sfânta Maria, când Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” își sărbătorește hramul.
Goști la Muzeul Satului Bănățean, de Sfânta Maria
În cadrul evenimentului ”Goști la Muzeu” vor avea loc premiera musicalului ”România Forever. Povestea lui John & Mărie” și un concert al Ansamblului ”Doina Codrilor” din Republica Moldova.
Concerte în premieră și peste 100 de evenimente la Timișoara, la ”Celebrarea orașului” 2024 / PROGRAM
Rita Ora, Paseenger și Zdob și Zdub vor concerta la ”Celebrarea orașului”. Evenimentul se va desfășura în Parcul Civic și Bulevardul I. C. Brătianu, două zone centrale din inima orașului, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați.
Zilele Aradului 2024  / PROGRAM
Picnic Festival, Târgul Estival, concertul de muzică ușoară și cel folcloric, dar și petrecerea cu spumă de la Ștrandul Neptun sunt câteva dintre evenimentele din program.
Sit+Read Artbook Fair prezintă expoziția ”RO42—Forme Locale”
Expoziția reflectă modul în care designerii români, fie cu experiență, fie la început de drum, contribuie la crearea unui dialog creativ și a unui sentiment de comunitate.
”Hamlet intro:spect.01”, instalație performativă dedicată Celebrării Orașului
Performance-ul reinterpretează opera lui Shakespeare prin prisma sensibilităților contemporane și este primul eveniment public al proiectului Nocturnalii VIII: HAMLET MORTUA EST, laborator de introspecție teatrală al Companiei de teatru Arte-Factum.
Evenimentele culturale ale săptămânii 20-26 august în Timișoara
Se anunță o săptămână ceva mai liniștită din punct de vedere al activităților culturale, dar și așa veți avea parte de muzică de mai multe feluri, un pic de teatru, expoziții, și film.
’89 din uşă, proiect de artă și memorie de Suzana Fântânariu, la Memorialul Revoluției
”Am considerat că acest proiect este darul meu către Memorialul Revoluţiei, în speranţa că va trezi conştiinţe şi că „uşile”, deschise,  vor fi purtătoare de semne  şi în-semne ale Revoluţiei din Timişoara.” spune Suzana Fântânariu despre proiect.
Finisajul expoziției „Lifeline” a artistului german Dieter Mammel, la  Timișoara
De-a lungul a patru luni, expoziția ne-a îndemnat să contemplăm asupra condiției umane, explorată de către artistul Dieter Mammel prin prisma tragediei propriei sale familii, modelată de evenimentele sumbre ale celui de-al Doilea Război Mondial.
O conferință despre cultură, istorie și eroism, de Zilele Aradului
Cercetători, universitari și oameni de cultură vor explora în detaliu transformările și continuitățile în viața comunității arădene de-a lungul timpului.
Programul lunii august al Filarmonicii Banatul din Timișoara
În luna august, programul artistic al Filarmonicii Banatul din Timișoara promite șase seri pline de farmec și emoție.
Festival folcloric și Târgul meșterilor populari la Moneasa
Cele două manifestări cu tradiție, Târgul Meșterilor Populari și Festivalul Concurs al Cântecului Popular din Țara Zarandului, vor avea loc în 24 și 25 august.
Festivalul „Condeierii Plugari din Banat”, la Muzeul Satului
Festivalul a ajuns la ediția a XVIII-a și se va desfășura, timp de două zile, la Muzeul Satului Bănățean.
”În tranzit”, expoziția grupului T40 la Galeria Helios
”Expoziția vizează ducerea la bun sfârșit, sau dacă asta nu este posibil, măcar aducerea la stadiu de schiță a unor idei ivite <în tranzit>", spune Gabriela Robeci, curatoarea expoziției.
Târgul olarilor de la Jupânești
Manifestarea se desfășoară sub genericul „Vatră de olari”și a ajuns la edița a 43-a.
Gala Salbek Opera Masterclass în încheierea Zilelor Aradului 2024
Valentina Naforniţă, Ruxandra Donose, Ramón Vargas și Leontina Văduva sunt soliştii Galei, care va avea loc în 25 august, pe Platoul din faţa Palatului Administrativ din Arad,
Evenimentele culturale ale săptămânii 27 august - 2 septembrie în Timișoara
În această săptămână, Pădurea Verde vă așteaptă să vă simțiți ca-n... Codru, în Parcul Rozelor începe unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii, Filarmonica Banatul vă propune mai multe concerte și se redeschid și cinematografele Timiș și Victoria.
UPT Nippon Summer Fest 2024, primul festival japonez de vară din Timișoara
Festivalul va avea două componente: 5 prezentări online și 5 ateliere practice aliniate tematicii zilei respective. Printre temele abordate se află obiceiurile și simbolurile verii în Japonia, scrierea japoneză, alimentația și bucătăria japoneză.
Citizenit inaugurează 10 picturi murale noi la Arad, prin proiectul „Povești urbane pe calcane”
Cu această ocazie, vor avea loc, timp de trei zile, discuții cu artiști, concerte, petreceri și cinema în aer liber.
Iris, Cargo și Elena Gheorghe la Zilele Orașului Hațeg 2024 / PROGRAM
Sărbătoarea cuprinde spectacole de folclor, muzică ușoară și concerte susținute de artiști locali și trupe renumite.
Programul lunii septembrie al Teatrului Maghiar de Stat Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Concert de excepție cu Filarmonica „Banatul” la Lugoj
Concertul este susținut de Artiștii Ansamblului de Alamă al Filarmonicii „Banatul” Timișoara la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, iar accesul este gratuit, pe bază de înscriere.
Cupa Federației Ecvestre Române la Voltijă, la Jebel
Cei mai curajoși și talentați voltijori vor încânta publicul cu exerciții spectaculoase executate pe cai aflați în mișcare, fie la pas, fie la galop.
”Nici o zi fără sport”, Kangoo Jumps la Moșnița Nouă
Evenimentul este dedicat tuturor iubitorilor de sport, dar și celor care doresc să încerce pentru prima dată ghetele Kangoo Jumps.
Noaptea Muzeelor la Sate în județul Arad
Ediția a doua a Nopții Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august, în toată țara, cu peste 100 de obiective și proiecte culturale prezentate și activate în micile comunități din România din spațiul rural.
Evenimentele lunii septembrie la Timișoara
Luna septembrie vine cu o mulțime de evenimente captivante, care păstrează strălucirea și vitalitatea verii. Fie că ești pasionat de artă contemporană, muzică sau tradiții, luna aceasta ai multe de descoperit.
Festivalului Ceaunelor 2024 la Ghiroda
Pe lângă concursul de ceaune, programul cuprinde și spectacole de excepție prezentate de inegalabilii Romică Țociu și Cornel Palade.
Events on 1 august 2024
Events on 25 august 2024
Events on 1 septembrie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Festivalul Părădaiselor, o nouă ediție la Timișoara

Festivalul Părădaiselor, o nouă ediție la Timișoara

Festivalul aduce împreună împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
”Parada Clătitelor” la Moneasa / PROGRAM

”Parada Clătitelor” la Moneasa / PROGRAM

Festivalul a ajuns la a 23-a ediție și va avea loc la sfârșitul lunii iulie. Invitați speciali sunt Monica Anghel, Cornez Borza și Mariana Anghel.
”Bega în mișcare” în cadrul proiectului Ecluze pe Bega

”Bega în mișcare” în cadrul proiectului Ecluze pe Bega

Evenimentul din luna iulie, care are loc concomitent cu primele zile ale Jocurilor Olimpice de la Paris, propune o serie de activități cu temă centrală sportul, în diferite locații de pe malurile râului Bega, dar și pe apă, cinstind aproape trei secole de navigație bănățeană.
Saragossa Band, Francesco Napoli şi The Motans, la Zilele Hunedoarei / PROGRAM

Saragossa Band, Francesco Napoli şi The Motans, la Zilele Hunedoarei / PROGRAM

Zilele Hunedoarei vor avea loc în perioada 26 - 28 iulie, în Piaţa Regele Ferdinand I. În prima zi sunteți invitați la Ziua Porților Deschise la Castelul Corvinilor și la Grădina Zoologică.
Fantasticul Funicular: peste 20 de evenimente la Reșița / PROGRAM

Fantasticul Funicular: peste 20 de evenimente la Reșița / PROGRAM

Festivalul de film UrbanEye și Street Delivery, în premieră la Reșița, aduc, timp de trei zile, dezbateri pe teme de regenerare urbană, ateliere dedicate tinerilor, proiecții de filme, intervenții artistice și tururi ghidate.
Ziua Județului Timiș, celebrată printr-un maraton de evenimente culturale și sportive / PROGRAM

Ziua Județului Timiș, celebrată printr-un maraton de evenimente culturale și sportive / PROGRAM

Spectacol cu Ansamblul Profesionist Banatul, hora bănățeană, expoziții cu tururi ghidate și Cupa instituțiilor timișene la fotbal fac parte din programul celor patru zile de sărbătoare.
Evenimentele culturale ale săptămânii 23 - 29 iulie în Timișoara

Evenimentele culturale ale săptămânii 23 - 29 iulie în Timișoara

Ziua județului Timiș cu trei zile de acces gratuit la muzee și un spectacol folcloric extraordinar, Ziua Timișoarei, concertul lui Ara Malikian, filme, expoziții și Orgile Cetății se află în programul săptămânii.
„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion

„Secvențe” pentru nostalgici. Expoziție de afișe de film din anii 70’-80’, la Galeria Pygmalion

Cele peste 50 de afișe, reunite sub titlul „Secvențe”, fac parte din colecția privată a lui Marian Rădulescu - scriitor, traducător și critic de film.
Evenimentele lunii iulie în Timișoara

Evenimentele lunii iulie în Timișoara

În luna iulie 2024, Timișoara se transformă într-un adevărat hub cultural, găzduind o mulțime de evenimente care vor încânta atât localnicii, cât și turiștii.
Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Exponatul lunii iulie este un vas sferic restaurat în cadrul Laboratorului Zonal de Restaurare – sectorul ceramică. Vasul aparține epocii bronzului târziu, circa 1500-1250 î. Hr, descoperit în zona Ciprului antic.
Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziții la Muzeul Național de Artă Timișoara

Exponatul lunii iulie: „Călugărul Carmelit”, o lucrare al cărei autor rămâne necunoscut. Lucrarea face parte din colecția Ormos Zsigmond. și este expusă în cadrul Expoziției Permanente de Artă Europeană.
Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.