Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 23 aug. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
30
7
13
14
19
21
24
1
2
3
+
Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII
Concursul a ajuns la ediția a IV-a și are ca scop stimularea interesului pentru istorie, precum și dezvoltarea creativității și imaginației tinerei generații.
Evenimentele culturale ale săptămânii 1 - 7 octombrie, la Timișoara
Fotbal în Traian, festival de teatru pentru copii, evenimente dedicate patrimoniului și arhitecturii, party-uri, concerte și zilele culturale ale germanilor din Banat sunt doar câteva dintre evenimentele săptămânii.
Lucrări inedite, semnate Szakáts Béla, la Galeria Pygmalion
Expoziția aduce în fața publicului o parte mai puțin cunoscută a creației artistului timișorean: sculptura în lemn.
Festivalul internațional de film documentar fARAD / PROGRAM
Ediția de anul acesta vine cu 12 filme despre sport, campioni și drumul către succes, invitați și evenimente speciale.
Dezbatere - Rolul dublu al teatrului: o platformă pentru inovare și o cale spre vindecare
Dezbaterea face parte din proiectul Sunlight Over Borders și va fi un prilej de a vorbi despre puterea teatrului de a vindeca, de a inova și de a construi o solidaritate internațională.
Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara
Spectacolul itinerant al muzeului imersiv al noilor arte, MINA, este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Recital inedit de handpan cu Nadayana și atelier de mandale la Galeria Pod din Timișoara
Atelierul are loc în cadrul expoziției de pictură arabă ”Aripi”, în care sunt expuse, în premieră la Timișoara, lucrările artiștilor vizuali Ammar Alnahhas, Gafar Dia și Aya Haj Omar.
Târgul Meșterilor Populari la Muzeul Satului Bănățean, Timișoara
Evenimentul reunește artizani specializați în prelucrarea cânepii, țesături de interior, costume populare, împletituri, prelucrarea lemnului și a ceramicii.
German Fest, prima ediție, la Timișoara / PROGRAM
Programul cuprinde spectacole de dansuri și o paradă a portului popular, muzică de cameră, rock, jazz, reconstituiri istorice, teatru și sport.
Zilele Județului Arad, la prima ediție / PROGRAM
În cadrul Zilelor Județului, vizitatorii vor putea participa și la Festivalul Toamnei și Ziua Recoltei, care includ târguri de produse locale și expoziții de artă și meșteșuguri.
Târg de adopții pentru câini și pisici, la Giarmata-Vii
Evenimentul este organizat de Asociaţia Poli sub sloganul ”Ajutaţi-ne să îi ajutăm!”
Prezentarea proiectului „Tezaur bănățean autohton româno-sârb”
Proiectul are ca scop promovarea patrimoniului cultural imaterial româno-sârb din zona Banatului prin creaţii originale de muzică şi teatru și prin activități pentru elevi şi diseminarea acestor acțiuni în mediul digital.
Spectacole de top, invitate de Teatrul German de Stat Timișoara
Cele trei spectacole, invitate în cadrul manifestării Theater Connection │ teatrul care ne unește, se vor juca la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.
Evenimentele culturale ale săptămânii 8 - 14 octombrie în Timișoara
Spectacole, concerte, party-uri, lansări de carte, conferințe, o premieră la Opera Națională, un festival de filme basarabene și 25 de ore - la propriu - sunt ofertele săptămânii.
Prima ediție a Festivalului național de interpretare instrumentală și vocală „Luca Novac”
Festivalul este inițiat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, în semn de prețuire pentru ceea ce a însemnat Luca Novac pentru folclorul bănățean și național.
”Dansurile lumii”, eveniment inedit la Galeria Pod din Timișoara
Tobe, dansuri Tanoura și Odissi, călușari și derviși rotitori, toate acestea într-un nou eveniment exotic și spectaculos prilejuit de expoziția de pictură arabă Aripi de la Timișoara.
“Maria din Magdala” cu Roberta Popa, la Teatrul Naţional Timișoara
Spectacolul aduce o viziune teatrală asupra unui personaj întrupat din numeroasele interpretări pe care i le-a dat umanitatea de-a lungul timpului Mariei Magdalena, discipolă a Mântuitorului.
Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului
Expoziția explorează modul în care transformările sociale și culturale din perioada Belle Époque au influențat identitatea femeilor și echilibrul de forțe dintre masculin și feminin.
Ecluze pe Bega, o călătorie cinematografică despre apele Timișoarei
Scurtmetrajul documentar, prezentat la Cinema Victoria, pune accent pe evoluția peisajului și pe modul în care omul s-a adaptat și a interacționat cu acest mediu.
Cinema Timiș aniversează un an de la redeschidere, cu film și muzică
Timp de trei zile, publicul este invitat să se bucure de un program special, care cuprinde un concert de jazz live și cinci proiecții de film.
Festivalul Dovleacului la Mailat, județul Arad
Hodi’s pumpkin fest e găzduit de ferma familiei de agricultori Hodi și va fi o bucurie pentru părinți și copii deopotrivă.
Motion Data, expoziție de artă new media, în cadrul proiectului Fluid 2.0
Conexiuni interdisciplinare, artă și sport, vizualizări de date, mișcare și baschet sunt elemente ale expoziției Motion Data creată de artistul 13m10j.
Festivalul Național de Folclor ”Tradiții la Români”, la Timișoara
Festivalul, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, reunește peste 25 de nume răsunătoare ale folclorului românesc, tradiții autentice din Moldova, Oltenia, Ardeal și Banat.
Open Call - Înscrieri pentru workshopul “Spectacolul integral a lui Treplev”
Atelierul se adresează tinerilor actori care vor să-și dezvolte o abordare originală, elevilor care se pregătesc pentru facultatea de teatru și actorilor de toate vârstele care vor să-și împrospăteze mijloacele artistice.
Să ciTimişoara - seară de poezie ”tranfrontalieră” la Cărturești Mercy
Ne vor surprinde și încânta doamnele Veronica Balaj (realizator de emisiuni literare la Radio Timișoara) și Mariana Stratulat.
Relația omului cu apa, în expoziția „Între Ape” de la Timișoara
Între Ape aduce împreună între 17 octombrie și 10 noiembrie patru inițiative interdisciplinare care explorează ecologia socială a apei.
Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”
Expoziția cercetează anumite linii de excluziune din discursurile istorice și ale istoriei artei din România. Curator, Cosmin Costinaș.
”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii
20 octombrie 2024 - 21 decembrie 2024    
17:00 - 20:00
Expoziția de la Galeria din Curte reunește pânze realizate de copii reprezentând naturi statice și nocturne inspirate de operele marilor artiști.
„Amintiri din epoca de școală” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol despre memoria afectivă, despre emoții, despre cuvinte, întâlniri și sentimente care modelează caractere și destine.
Ne/Revăzut | 1956. Revolta de la Poli Timișoara, evocată într-o expoziție new media
Instalația rememorează revolta studențească de la Universitatea Politehnica Timisoara din 30 octombrie 1956, când 4000 de studenți se îndreptau spre Facultatea de Mecanică, cu speranța că se vor putea împotrivi tăvălugului ideologic care amenința să-i îngenuncheze.
„Lumi la intersecții” - expoziție, film documentar  și website
Proiectul pornește de la o selecție de interviuri cu 50 de persoane deportate din zona Banatului pe tema „povestea vieții” , coordonate de Smaranda Vultur, scriitoare și cercetătoare în domeniul istoriei orale.
Festivalul Internațional de Literatură FILTM 2024 / PROGRAM
”Literatura și noii ei aliați” este tema ediției de anul acesta, care se va desfășura la Timișoara și în trei orașe din județul Timiș.
Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului
Expoziția „Între memorie și uitare. Familii nobile din Banat în perioada modernă” reconstituie o lume a rafinamentului aristocratic prin intermediul unor obiecte rare și valoroase, care au supraviețuit atât capriciilor istoriei, cât și celor două războaie mondiale și regimului comunist.
Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”
Expoziția este un omagiu adus de Asociația Suporterilor „Druckeria” acestei arene legendare, care urmează să fie demolată, încheind astfel un capitol major din istoria fotbalului timișorean.
Tur ghidat în zona centrală a Timișoarei
Pe parcursul turului ghizii vor povesti despre istoria Timișoarei, punctând clădirile importante pentru activitatea Universității Politehnica Timișoara.
”Îmblânzirea scorpiei” după William Shakespeare, la Teatrul Național Timișoara
Batista vrea să-și negocieze fetele, inclusiv pe Catarina, cea cu limba ei ascuțită și cu maniere îngrozitoare, însă toți fug de ea unde văd cu ochii. Și în sfârșit apare Petrucchio, un pic cool, un pic afumat, un pic genul „sunt călare pe situație chiar dacă nu știu încotro mă-ndrept” și intră în meciul cu recalcitranta Catarina.
Festivalul Internațional de Orgă TimOrgelFest 2024 / PROGRAM
Aflat la a XXIV-a ediție, festivalul, devenit deja o tradiție a lunii octombrie în orașul de pe Bega, se menține mereu proaspăt și inovator, reunind și în acest an artiști extraordinari, într-o serie de concerte inedite.
Înscrieri pentru Concursul  Internațional Cangurul Lingvist – Limba Engleză
Destinat elevilor din clasele I-XII, concursul testează cunoștințele de limbă și civilizație, intuiția, logica și viteza de reacție.
Evenimentele culturale ale săptămânii 29 octombrie - 4 noiembrie, la Timișoara
În acesată săptămână aveți parte de filme, petreceri cu tema previzibilă - Halloween-ul, spectacole în locuri mai mult sau mai puțin convenționale, concerte.
„Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” la Teatrul Național Timișoara, în seara de Revelion
Spectacolul își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de conflict, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare.
Muntele dezvrăjit. Un dialog despre comunicarea medicală, la Cărturești Mercy
Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Dialogul de anamneză cu pacientul standardizat”, derulat prin Centrul de cercetare Lingvistică aplicată și studii culturale comparate de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara,
”O noapte furtunoasă. Un exercițiu” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol modern, actual, un exercițiu de imaginație susținut de tinerii actori absolvenţi ai masterului Facultăţii de Muzică şi Teatru, împreună cu actorii Naționalului timișorean Ion Rizea şi Matei Chioariu.
Les Films de Cannes à Timișoara 2024, un maraton al filmelor de autor / PROGRAM
"Emilia Pérez” deschide Les Films de Cannes à Timișoara 2024 iar regizorul filmului, Jacques Audiard, va fi prezent într-o sesiune Q&A cu publicul.
Expoziție colectivă de artă contemporană slovacă la Timișoara
Expoziția atrage atenția asupra Dunării, al doilea cel mai lung fluviu din Europa, care leagă mai multe țări, inclusiv Slovacia și România.
Programul lunii noiembrie la Teatrul German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
OUT OF THE BOX, expoziție inedită cu creații ale deținuților din penitenciare
Expoziția este un proiect unic, coordonat de Regina Damian, ce aduce în fața publicului larg creațiile artistice ale deținuților din penitenciarul Timișoara, oameni care și-au redescoperit vocea interioară și exprimarea prin arta vizuală.
Programul lunii noiembrie al Operei Naționale Române Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Events on 18 octombrie 2024
Events on 23 octombrie 2024
Events on 26 octombrie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

O conferință despre cultură, istorie și eroism, de Zilele Aradului

O conferință despre cultură, istorie și eroism, de Zilele Aradului

Cercetători, universitari și oameni de cultură vor explora în detaliu transformările și continuitățile în viața comunității arădene de-a lungul timpului.
Evenimentele culturale ale săptămânii 20-26 august în Timișoara

Evenimentele culturale ale săptămânii 20-26 august în Timișoara

Se anunță o săptămână ceva mai liniștită din punct de vedere al activităților culturale, dar și așa veți avea parte de muzică de mai multe feluri, un pic de teatru, expoziții, și film.
Zilele Aradului 2024  / PROGRAM

Zilele Aradului 2024 / PROGRAM

Picnic Festival, Târgul Estival, concertul de muzică ușoară și cel folcloric, dar și petrecerea cu spumă de la Ștrandul Neptun sunt câteva dintre evenimentele din program.
Sit+Read Artbook Fair prezintă expoziția ”RO42—Forme Locale”

Sit+Read Artbook Fair prezintă expoziția ”RO42—Forme Locale”

Expoziția reflectă modul în care designerii români, fie cu experiență, fie la început de drum, contribuie la crearea unui dialog creativ și a unui sentiment de comunitate.
Inima orașului 2.0 ajunge la Timișoara

Inima orașului 2.0 ajunge la Timișoara

Proiectul simbolizează dualitatea și unitatea, reflectată de tema festivalului CODRU, care va avea loc la Timișoara între 30 august și 1 septembrie.
Evenimentele lunii august în Timișoara

Evenimentele lunii august în Timișoara

În august, Timișoara va prinde viață cu „City Celebration”, un eveniment de neratat care va umple orașul de bucurie și energie. Vizitatorii și locuitorii se vor putea bucura de spectacole de excepție oferite de artiști internaționali renumiți, printre care Passenger și Rita Ora, de activități numeroase și expoziții.
Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția de sculptură ”Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.