Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 22 oct. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
J
vin
S
D
l
m
m
j
v
s
d
31
5
7
14
18
19
20
21
23
24
25
27
28
29
30
1
2
3
4
Evenimentele culturale ale săptămânii 1 - 7 aprilie la Timișoara
O săptămână cu spectacole de teatru sau de operă, filme, muzică, lansări de carte și două evenimente care au ca temă mâncarea.
Programul lunii aprilie la Teatrul Național Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Filme și evenimente la Cinema Studio din Timișoara
Cinema Studio a pregătit pentru această săptămână o proiecție surpriză cu noul film regizat de Tudor Giurgiu, un double bill Luca Guadagnino, un nou documentar incitant la Doc-minică, precum și premiere care-ți dau de gândit și de simțit.
Cele mai mari companii din Timișoara, la Zilele Carierei UPT
Zilele Carierei este un eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, ajuns la ediția XXVI-a.
Expoziția „Plante de leac din colecțiile muzeului”, la Complexul Muzeal Arad
Pe parcursul expoziției, Asociația Culturală „Tomis”, filiala Arad va desfășura atelierele tematice „Farmacia dacică”, în cadrul cărora se vor prezenta detalii despre tratamentele dacice.  
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara
Săptămâna aceasta, la Victoria, e despre lucrurile care ne unesc și ne aduc împreună. De la prima ediție a festivalului „Basarabia pe marele ecran” la muzică sau la prietenii și solidarități improbabile.
În ritmul lumii, cea mai amplă retrospectivă Ștefan Bertalan, la Timișoara
Expoziția, curatoriată de Bernard Blistène, cuprinde peste 250 de lucrări care explorează viziunea profundă a lui Bertalan asupra relației dintre natură, formă și percepție.
”Conul Leonida față cu reacțiunea” de I.L. Caragiale, la Teatrul Național Timișoara
Spectacolul recuperează acest text clasic în modernitatea lui extremă, în valențele teatrului absurd de la care se va reclama, un secol mai târziu, Eugène Ionesco, de pildă.
Programul lunii aprilie la Teatrul German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii aprilie la Opera Națională Română Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
”Aeroport” la Teatrul Național Timișoara
Doi străini – un bărbat şi o femeie – într-un moment de tranzit, la propriu, intră, aproape întîmplător, unul în viaţa celuilalt. Interferenţa meteorică a existenţelor acestora devine o oglindă care, deformînd, spune adevărul şi care, cine ştie, poate însemna o poartă spre un alt drum, spre o altă viaţă. Sau nu.
Filme și evenimente la Cinema Timiș din Timișoara
În această săptămână, la Cinema Timiș doar duminică este program – unul în care natura, dragostea și elanul adolescenței se împletesc. În restul săptămânii are loc, în mod excepțional, un congres medical.
”Cafea cu bâzdâc”, un spectacol de Ada Lupu Hausvater, la Teatrul Național Timișoara
Experimentul lui Schrödinger se transformă dintr-un exercițiu de imaginație, de fizică combinatorie, într-un exercițiu de manipulare care pune câțiva tineri în situația de a li se atribui identități și istorii tangențiale propriilor existențe.
Sidy Thal – povestea atacului anti-semit din Timișoara anului 1938 – pe scena Teatrului German de Stat Timișoara
Spectacolul este realizat împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat București și e o încercare de a reconstitui atacul și perioada în care antisemitismul și fascismul au devenit parte din viața de zi cu zi într-o societate multiculturală, ceea ce a dus la oroarea celui de-al Doilea Război Mondial și la Shoah. 
Spectacolul ”Mocirița” cu Narcisa Suciu, la Reșița
Artista va aduce pe scenă piese care celebrează revenirea naturii la viață, bucuria și speranța specifice primăverii.
Retrospectivă Virginia Baz Baroiu, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția „Cerul, Pământul și Cuvântul. O retrospectivă Virginia Baz Baroiu” aduce în prim-plan opera uneia dintre cele mai longevive artiste din Banat, punând în valoare atât creațiile sale, cât și contribuția sa esențială la viața artistică din România.
”Sunt o babă comunistă” la Teatrul Național Timișoara
O poveste tragi-comică care, cu mult umor și cu multă luciditate, pune în discuție dilema de viață a unei generații întregi și care, dincolo de umor, de muzică și de lumină, îndeamnă la reflecție.
Au început înscrierile la Harababura Fair 2025, ediția de Paști
Târgul aduce în fața publicului o selecție diversă de produse realizate de designeri locali, de la piese vestimentare la ceramică și bijuterii, dar i viniluri i alte produse dedicate colecționarilor de muzică.
“Maria din Magdala” cu Roberta Popa, la Teatrul Naţional Timișoara
Spectacolul aduce o viziune teatrală asupra unui personaj întrupat din numeroasele interpretări pe care i le-a dat umanitatea de-a lungul timpului Mariei Magdalena, discipolă a Mântuitorului.
”Azi, la noi, cântă tot natul”, spectacol extraordinar de Florii, la Timișoara
Aflat la a patra ediție, spectacolul aduce pe scenă soliști consacrați și profesioniști din diverse domenii. Medici, avocați, ingineri, arhitecți, jurnaliști sau actori pasionați de folclor devin, preț de câteva minute, soliști de muzică populară, alături de orchestra Ansamblului "Timișul".
”Victimele datoriei” Eugène Ionesco,  la Teatrul Național Timișoara
Un spectacol care își urmărește eroul – un om obișnuit, aparent fără identitate – pe un drum simbolic, bizar, comic și tragic, pe care societatea îl obligă să îl parcurgă, în căutarea rădăcinilor răului.
”Crăiasa Zăpezii”, un basm pentru cei mici și mari la Teatrul German de Stat Timișoara
Elementele de basm nu constituie decât unul din straturile de înțelegere, "Crăiasa Zăpezii" fiind și o piesă despre procesul de maturizare prin care trec copiii.
”Zorba grecul” de Nikos Kazantzakis la Teatrul Național Timișoara
Spectacolul reconstruiește teatral destinele personajelor lui Kazantzakis și universalitatea pe care marele autor grec le-a menit-o și le trece prin filtrul dramatic al lui Hristo Boicev, dramaturg bulgar tradus și jucat în toată lumea.
”Petrecerea de nuntă” la Teatrul Național Timișoara
Între râs și tristețe, la granița dintre realitate și fantastic,spectacolul reflectă natura umană, într-o tragi-comedie de o infinită minuțiozitate și diversitate.
”Exod” la Teatrul Național Timișoara
Un spectacol-fluviu care poartă în el timpul, spațiul, realitatea, imaginația, crâmpeie de existență, vieți rătăcite, deziluzii, speranțe, într-o curgere continuă care nu ține cont nici măcar de moarte.
”Mata Hari”, one-woman show cu Roberta Popa Ionescu
Spectacolul recompune tabloul unei vieți în care istoria personală și istoria tulburatului început de secol XX se amestecă halucinant, ca un dans pe cât de exotic, pe atât de fatal.
Events on 11 aprilie 2025
Events on 12 aprilie 2025
Events on 17 aprilie 2025
Events on 22 aprilie 2025
Events on 26 aprilie 2025
Events on 2 mai 2025
Events on 4 mai 2025

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

„Lumi la intersecții” - expoziție, film documentar  și website

„Lumi la intersecții” - expoziție, film documentar și website

Proiectul pornește de la o selecție de interviuri cu 50 de persoane deportate din zona Banatului pe tema „povestea vieții” , coordonate de Smaranda Vultur, scriitoare și cercetătoare în domeniul istoriei orale.
Ne/Revăzut | 1956. Revolta de la Poli Timișoara, evocată într-o expoziție new media

Ne/Revăzut | 1956. Revolta de la Poli Timișoara, evocată într-o expoziție new media

Instalația rememorează revolta studențească de la Universitatea Politehnica Timisoara din 30 octombrie 1956, când 4000 de studenți se îndreptau spre Facultatea de Mecanică, cu speranța că se vor putea împotrivi tăvălugului ideologic care amenința să-i îngenuncheze.
”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

20 octombrie 2024 - 21 decembrie 2024    
17:00 - 20:00
Expoziția de la Galeria din Curte reunește pânze realizate de copii reprezentând naturi statice și nocturne inspirate de operele marilor artiști.
Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Expoziția cercetează anumite linii de excluziune din discursurile istorice și ale istoriei artei din România. Curator, Cosmin Costinaș.
Relația omului cu apa, în expoziția „Între Ape” de la Timișoara

Relația omului cu apa, în expoziția „Între Ape” de la Timișoara

Între Ape aduce împreună între 17 octombrie și 10 noiembrie patru inițiative interdisciplinare care explorează ecologia socială a apei.
Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția explorează modul în care transformările sociale și culturale din perioada Belle Époque au influențat identitatea femeilor și echilibrul de forțe dintre masculin și feminin.
Programul lunii octombrie al Filarmonicii Banatul din Timișoara

Programul lunii octombrie al Filarmonicii Banatul din Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul itinerant al muzeului imersiv al noilor arte, MINA, este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Programul lunii octombrie al Operei din Timișoara, cu o premieră

Programul lunii octombrie al Operei din Timișoara, cu o premieră

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Lucrări inedite, semnate Szakáts Béla, la Galeria Pygmalion

Lucrări inedite, semnate Szakáts Béla, la Galeria Pygmalion

Expoziția aduce în fața publicului o parte mai puțin cunoscută a creației artistului timișorean: sculptura în lemn.
Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII

Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII

Concursul a ajuns la ediția a IV-a și are ca scop stimularea interesului pentru istorie, precum și dezvoltarea creativității și imaginației tinerei generații.
Expoziția foto-documentară ”Mărturii din gulag”, la Memorialul Revoluției

Expoziția foto-documentară ”Mărturii din gulag”, la Memorialul Revoluției

Expoziția este realizată de Muzeului Național de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania în Republica Moldova.
Beta 2024 - Bienala timișoreană de arhitectură / PROGRAM

Beta 2024 - Bienala timișoreană de arhitectură / PROGRAM

Ediția de anul acesta, curatoriată de Oana Stănescu, își propune o explorare amplă a conceptului de cover într-o multitudine de discipline, medii și teritorii.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
1 2