Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 30 oct. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
1
2
4
5
6
8
11
13
14
19
20
27
31
1
+
2
”Liliacul” de Johann Strauss, la Opera din Timișoara, de Revelion
Publicul va fi purtat într-o călătorie muzicală vieneză, plină de farse, umor și șampanie, alături de personaje efervescente care vor anima scena.
Programul lunii ianuarie la Opera Națională Română Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii  7- 13 ianuarie la Timișoara
O săptămână cu spectacole de teatru, cu operă și concerte simfonice și cu două premiere ale unor filme mult discutate. Nu uitați că la Muzeul Național de Artă încă puteți vedea expoziția-eveniment care are în centru o lucrare a lui Caravaggio,
”Adevărul” de Florian Zeller, la Teatrul Național Timișoara
Folosind instrumentele comediei, ale replicii scânteietoare și ale falselor clișee, ”Adevărul” este o poveste despre minciună.
”Sunt o babă comunistă” la Teatrul Național Timișoara
O poveste tragi-comică care, cu mult umor și cu multă luciditate, pune în discuție dilema de viață a unei generații întregi și care, dincolo de umor, de muzică și de lumină, îndeamnă la reflecție.
”Luna plină de teatru” la Arad / PROGRAM
Evenimentul, găzduit de Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”, cuprinde 24 de spectacole produse de teatrul arădean, de Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord Satu Mare și de El Aedo Teatro din Spania.
Programul lunii ianuarie al Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii ianuarie al Teatrului German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Călătorie cu poezie de Ziua Culturii Naționale, la Timișoara
Tramvaiul transformă transportul public într-un spațiu cultural, conectând timișorenii cu valorile literaturii române într-un mod accesibil.
Expoziție de numismatică „Moneda modernă românească”, la Arad
Piesele care fac obiectul expoziției de la Complexul Muzeal Arad sunt expuse în premieră națională ca parte componentă a colecției Asociației Pronumismatica.
„Eva” – Pictură, desen şi modelaj de Mátyás László, la Galeria Brăteanu
Mátyás László, prezintă publicului, de această dată, o viziune îndrăzneață și personală asupra unui subiect aproape tabu în mentalul colectiv: nudul.
”Durerea fantomă” de Vasili Sigarev, la Teatrul Național Timișoara
Un depou infernal, capcană pentru minte și suflet – acesta este locul în care Olga se întoarce mereu și mereu în căutarea soțului ei, singurul martor și singura legătură cu sinele ei pierdut. În acest depou, doi paznici și Olga își intersectează destinele, în întâlniri străbătute de duritate, dar și de o poezie sfâșietor de frumoasă.
”Vis de libertate”, la Comenduirea Garnizoanei din Timișoara
Spectacolul este destinat în special elevilor de liceu și va fi urmat de un tur ghidat al expoziției „35”, dedicată Revoluției.
”Îmblânzirea scorpiei” după William Shakespeare, la Teatrul Național Timișoara
Batista vrea să-și negocieze fetele, inclusiv pe Catarina, cea cu limba ei ascuțită și cu maniere îngrozitoare, însă toți fug de ea unde văd cu ochii. Și în sfârșit apare Petrucchio, un pic cool, un pic afumat, un pic genul „sunt călare pe situație chiar dacă nu știu încotro mă-ndrept” și intră în meciul cu recalcitranta Catarina.
Evenimentele culturale ale săptămânii 21-27 ianuarie, la Timișoara
Retrospectiva David Lynch la cinema Timiș, „Gianni Schicchi” la Opera timișoreană, cu un invitat de seamă, o zi dedicată scrisului și cititului, expozițiile ”Bloom” și Rudolf Kocsis sunt câteva dintre evenimentele săptămânii.
“Maria din Magdala” cu Roberta Popa, la Teatrul Naţional Timișoara
Spectacolul aduce o viziune teatrală asupra unui personaj întrupat din numeroasele interpretări pe care i le-a dat umanitatea de-a lungul timpului Mariei Magdalena, discipolă a Mântuitorului.
”O noapte furtunoasă. Un exercițiu” la Teatrul Național Timișoara
Un spectacol modern, actual, un exercițiu de imaginație susținut de tinerii actori absolvenţi ai masterului Facultăţii de Muzică şi Teatru, împreună cu actorii Naționalului timișorean Ion Rizea şi Matei Chioariu.
Lansare de carte sau despre meditații în cuvânt asupra timpului, iubirii și relațiilor umane, la Arad
Cunoscut pentru abordările sale introspective și pline de sensibilitate, autorul Sebastian Burnaz propune prin acest volum o meditație profundă asupra relațiilor umane, a memoriei și a trecerii timpului.
“De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano”, la Teatrul Naţional Timişoara
“De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano” este o savuroasă și profundă formulă de introspecție, dar și o pledoarie pentru asumarea propriului destin.
”Cafea cu bâzdâc”, un spectacol de Ada Lupu Hausvater, la Teatrul Național Timișoara
Experimentul lui Schrödinger se transformă dintr-un exercițiu de imaginație, de fizică combinatorie, într-un exercițiu de manipulare care pune câțiva tineri în situația de a li se atribui identități și istorii tangențiale propriilor existențe.
Filme și evenimente la Cinema Timiș din Timișoara
O săptămână cu avanpremiere, cu filme cult semnate de David Lynch și Steven Spielberg, dar și un spectacol de balet pe ecran.
”Mata Hari”, one-woman show cu Roberta Popa Ionescu
Spectacolul recompune tabloul unei vieți în care istoria personală și istoria tulburatului început de secol XX se amestecă halucinant, ca un dans pe cât de exotic, pe atât de fatal.
Lansare de carte la Arad: „Prezumția de nevinovăție în jurisdicțiile naționale și europene”
Semnat de dr. Constantin-Marius Arădan, volumul aduce o analiză detaliată asupra prezumției de nevinovăție, un principiu esențial al sistemelor de justiție din întreaga lume.
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara
Filme și evenimente la Cinema Victoria în săptămâna 3 ianuarie - 2 februarie. Aflați detalii despre filme și de unde să luați bilete.
Lucrările ceramistei Iulia Dinescu, într-un nou exercițiu de memorie culturală găzduit de Casa Artelor
Expoziția face parte din proiectul „Amintiri necesare”, un demers dedicat celor mai importanți artiști vizuali din Timișoara, dar care, din păcate, nu mai sunt printre noi.
Programul lunii februarie la Teatrul Maghiar de Stat Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie al Teatrului Național Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii februarie la Filarmonica Banatul din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Events on 30 decembrie 2024
Events on 3 ianuarie 2025
Events on 12 ianuarie 2025
Events on 17 ianuarie 2025
Events on 22 ianuarie 2025
Events on 24 ianuarie 2025
Events on 29 ianuarie 2025

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Muntele dezvrăjit. Un dialog despre comunicarea medicală, la Cărturești Mercy

Muntele dezvrăjit. Un dialog despre comunicarea medicală, la Cărturești Mercy

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Dialogul de anamneză cu pacientul standardizat”, derulat prin Centrul de cercetare Lingvistică aplicată și studii culturale comparate de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara,
Evenimentele culturale ale săptămânii 29 octombrie - 4 noiembrie, la Timișoara

Evenimentele culturale ale săptămânii 29 octombrie - 4 noiembrie, la Timișoara

În acesată săptămână aveți parte de filme, petreceri cu tema previzibilă - Halloween-ul, spectacole în locuri mai mult sau mai puțin convenționale, concerte.
Înscrieri pentru Concursul  Internațional Cangurul Lingvist – Limba Engleză

Înscrieri pentru Concursul Internațional Cangurul Lingvist – Limba Engleză

Destinat elevilor din clasele I-XII, concursul testează cunoștințele de limbă și civilizație, intuiția, logica și viteza de reacție.
Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului

Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului

Expoziția „Între memorie și uitare. Familii nobile din Banat în perioada modernă” reconstituie o lume a rafinamentului aristocratic prin intermediul unor obiecte rare și valoroase, care au supraviețuit atât capriciilor istoriei, cât și celor două războaie mondiale și regimului comunist.
Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”

Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”

Expoziția este un omagiu adus de Asociația Suporterilor „Druckeria” acestei arene legendare, care urmează să fie demolată, încheind astfel un capitol major din istoria fotbalului timișorean.
”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

20 octombrie 2024 - 21 decembrie 2024    
17:00 - 20:00
Expoziția de la Galeria din Curte reunește pânze realizate de copii reprezentând naturi statice și nocturne inspirate de operele marilor artiști.
Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Expoziția cercetează anumite linii de excluziune din discursurile istorice și ale istoriei artei din România. Curator, Cosmin Costinaș.
Relația omului cu apa, în expoziția „Între Ape” de la Timișoara

Relația omului cu apa, în expoziția „Între Ape” de la Timișoara

Între Ape aduce împreună între 17 octombrie și 10 noiembrie patru inițiative interdisciplinare care explorează ecologia socială a apei.
Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția explorează modul în care transformările sociale și culturale din perioada Belle Époque au influențat identitatea femeilor și echilibrul de forțe dintre masculin și feminin.
Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul itinerant al muzeului imersiv al noilor arte, MINA, este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Programul lunii octombrie al Operei din Timișoara, cu o premieră

Programul lunii octombrie al Operei din Timișoara, cu o premieră

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Lucrări inedite, semnate Szakáts Béla, la Galeria Pygmalion

Lucrări inedite, semnate Szakáts Béla, la Galeria Pygmalion

Expoziția aduce în fața publicului o parte mai puțin cunoscută a creației artistului timișorean: sculptura în lemn.
Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII

Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII

Concursul a ajuns la ediția a IV-a și are ca scop stimularea interesului pentru istorie, precum și dezvoltarea creativității și imaginației tinerei generații.
Expoziția foto-documentară ”Mărturii din gulag”, la Memorialul Revoluției

Expoziția foto-documentară ”Mărturii din gulag”, la Memorialul Revoluției

Expoziția este realizată de Muzeului Național de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania în Republica Moldova.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.