Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 30 oct. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
8
10
11
13
16
17
19
20
22
23
24
25
28
1
2
Filme și evenimente la Cinema Timiș din Timișoara
O săptămână cu avanpremiere, cu filme cult semnate de David Lynch și Steven Spielberg, dar și un spectacol de balet pe ecran.
”Mata Hari”, one-woman show cu Roberta Popa Ionescu
Spectacolul recompune tabloul unei vieți în care istoria personală și istoria tulburatului început de secol XX se amestecă halucinant, ca un dans pe cât de exotic, pe atât de fatal.
Lucrările ceramistei Iulia Dinescu, într-un nou exercițiu de memorie culturală găzduit de Casa Artelor
Expoziția face parte din proiectul „Amintiri necesare”, un demers dedicat celor mai importanți artiști vizuali din Timișoara, dar care, din păcate, nu mai sunt printre noi.
Lansare de carte la Arad: „Prezumția de nevinovăție în jurisdicțiile naționale și europene”
Semnat de dr. Constantin-Marius Arădan, volumul aduce o analiză detaliată asupra prezumției de nevinovăție, un principiu esențial al sistemelor de justiție din întreaga lume.
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara
Filme și evenimente la Cinema Victoria în săptămâna 3 ianuarie - 2 februarie. Aflați detalii despre filme și de unde să luați bilete.
”Petrecerea de nuntă” la Teatrul Național Timișoara
Între râs și tristețe, la granița dintre realitate și fantastic,spectacolul reflectă natura umană, într-o tragi-comedie de o infinită minuțiozitate și diversitate.
”Fiul” de Florian Zeller, la Teatrul German de Stat Timișoara
”Fiul” explorează impactul devastator al depresiei în rândul adolescenților, devenind totodată un mijloc propice de analiză a discrepanțelor generaționale dintre părinți și copii.
”Poveste de Crăciun”, la Teatrul German de Stat Timișoara
Spectacolul pentru copii „Poveste de Crăciun” este o adaptare a faimosului roman semnat de Charles Dickens. Regia îi aparține Taniei Drăghici.
Programul lunii februarie la Teatrul Maghiar de Stat Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
”Dragonul” de Evgheni Schwarz, la Teatrul German Timișoara
În 1943, autorul rus Evgheni Schwarz și-a îmbrăcat criticile la adresa regimului nazist german în haina unui basm, ”Dragonul”.
Clubul Flecarilor, eveniment dedicat scriitorului ceh Bohumil Hrabal, la Timișoara
La evenimentul care va avea loc în 3 februarie, ziua în care Bohumil Hrabal a plecat dintre noi, vor fi prezenți scriitorii Adriana Babeți, Robert Șerban și Borco Ilin.
„Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” la Teatrul Național Timișoara
Întoarcerea fiului plecat din țară devine pretextul pentru o reuniune de familie care se transformă, destul de repede, într-o sumă de definiții importante pentru fiecare din noi.
Programul lunii februarie la Opera Națională Română Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Analia Selis ajunge la Oradea cu turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”
Prin acest turneu, Analia își propune o reîntoarcere spre origini, spre locurile din care venim, care constituie o sursă continuă de inspirație.
Lucrări ale unor compozitori din Țările Nordice, la Filarmonica Banatul
Dirijor: Andrei Feher. Solistă: Silvia Careddu, Solist în Rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în Stagiunea 2024/2025.
”Aeroport” la Teatrul Național Timișoara
Doi străini – un bărbat şi o femeie – într-un moment de tranzit, la propriu, intră, aproape întîmplător, unul în viaţa celuilalt. Interferenţa meteorică a existenţelor acestora devine o oglindă care, deformînd, spune adevărul şi care, cine ştie, poate însemna o poartă spre un alt drum, spre o altă viaţă. Sau nu.
”Tschick. De ce am furat mașina”, o odisee cool pentru tineri, la Teatrul German de Stat Timișoara
Cu o mașină furată, doi adolescenți, Maik și Tschick, decid să fugă din Berlin și pornesc într-o călătorie în care ajung să cunoască libertatea, poezia lumii, sentimentul dragostei și prietenia unuia față de celălalt.
”O noapte furtunoasă. Un exercițiu” la Teatrul Național Timișoara
Un spectacol modern, actual, un exercițiu de imaginație susținut de tinerii actori absolvenţi ai masterului Facultăţii de Muzică şi Teatru, împreună cu actorii Naționalului timișorean Ion Rizea şi Matei Chioariu.
Despre familie, compromisuri și etichete în ”Canicula”, la TNT
Între familia – „celula de bază a societății” și familia – „micul infern” se întinde un drum plin de surprize și de capcane, un drum pe care textul Antoanetei Zaharia, ”Canicula”, ne invită să-l parcurgem cu umor și curaj.
”Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, la Teatrul German Timișoara
În piesa scrisă în 1968, autorul și regizorul Rainer Werner Fassbinder prezintă, în mod sobru și radical, imaginea unei societăți care se folosește de muncitorii străini dar, în același timp, îi exclude din societate.
”Après Ski” la Teatrul German de Stat Timișoara
O noapte singuratică pe un telescaun pe care a rămas blocat îl obligă pe Georg Karner să își amintească adevăratele sale dorințe și vise, diferite de viața plictisitoare și mediocră pe care o trăiește.
Musicalul ”Cartea junglei” în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, la Teatrul German Timișoara
Musicalul vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu.
Harababura Fair, ediție specială de Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii
Timp de șase zile, târgul aduce în fața publicului o selecție diversă de produse realizate cu măiestrie de designerii din Timișoara și regiune.
”Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”, la Teatrul German Timișoara
Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât paisprezece ani atunci când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze.
”Leonce și Lena” de Georg Büchner la Teatrul German de Stat Timișoara
O comedie melancolică despre doi tineri care nu-și găsesc locul. Leonce și Lena sunt doi străini într-o lume irațională, în care doar ironia și autoironia mai puteau oferi o consolare.
Au început înscrierile pentru jocul-concurs Cangurul de Informatică
Destinat elevilor din clasele V-VIII, Cangurul la Informatică le propune un joc-concurs care testează competențele acestora în utilizarea tehnologiilor informației și comunicării, conform curriculumului școlar pentru gimnaziu.
Mircea Baniciu aduce concertul „Eșarfă în dar” la Timișoara
”«Eşarfă în dar» este un concert emblematic dedicat eternei muze – femeia, într-un eveniment cu multe capitole şi surprize pe măsură.”, spune Mircea Baniciu.
Dr. Alban, Boney M și Corona concertează la Arena Oradea, la Retro Mania
Retro Mania aduce pe scena din Oradea cele mai mari hituri ale anilor ’80 și ’90 în 1 martie. Mai mult decât un concert, Retro Mania este o călătorie muzicală în timp, o sărbătoare a nostalgiei și a bucuriei de a trăi momentul.
Events on 29 ianuarie 2025
Events on 2 februarie 2025
Events on 5 februarie 2025
Events on 12 februarie 2025
Events on 15 februarie 2025
Events on 26 februarie 2025

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Muntele dezvrăjit. Un dialog despre comunicarea medicală, la Cărturești Mercy

Muntele dezvrăjit. Un dialog despre comunicarea medicală, la Cărturești Mercy

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Dialogul de anamneză cu pacientul standardizat”, derulat prin Centrul de cercetare Lingvistică aplicată și studii culturale comparate de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara,
Evenimentele culturale ale săptămânii 29 octombrie - 4 noiembrie, la Timișoara

Evenimentele culturale ale săptămânii 29 octombrie - 4 noiembrie, la Timișoara

În acesată săptămână aveți parte de filme, petreceri cu tema previzibilă - Halloween-ul, spectacole în locuri mai mult sau mai puțin convenționale, concerte.
Înscrieri pentru Concursul  Internațional Cangurul Lingvist – Limba Engleză

Înscrieri pentru Concursul Internațional Cangurul Lingvist – Limba Engleză

Destinat elevilor din clasele I-XII, concursul testează cunoștințele de limbă și civilizație, intuiția, logica și viteza de reacție.
Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului

Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului

Expoziția „Între memorie și uitare. Familii nobile din Banat în perioada modernă” reconstituie o lume a rafinamentului aristocratic prin intermediul unor obiecte rare și valoroase, care au supraviețuit atât capriciilor istoriei, cât și celor două războaie mondiale și regimului comunist.
Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”

Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”

Expoziția este un omagiu adus de Asociația Suporterilor „Druckeria” acestei arene legendare, care urmează să fie demolată, încheind astfel un capitol major din istoria fotbalului timișorean.
”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

20 octombrie 2024 - 21 decembrie 2024    
17:00 - 20:00
Expoziția de la Galeria din Curte reunește pânze realizate de copii reprezentând naturi statice și nocturne inspirate de operele marilor artiști.
Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Expoziția cercetează anumite linii de excluziune din discursurile istorice și ale istoriei artei din România. Curator, Cosmin Costinaș.
Relația omului cu apa, în expoziția „Între Ape” de la Timișoara

Relația omului cu apa, în expoziția „Între Ape” de la Timișoara

Între Ape aduce împreună între 17 octombrie și 10 noiembrie patru inițiative interdisciplinare care explorează ecologia socială a apei.
Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția explorează modul în care transformările sociale și culturale din perioada Belle Époque au influențat identitatea femeilor și echilibrul de forțe dintre masculin și feminin.
Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul itinerant al muzeului imersiv al noilor arte, MINA, este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Programul lunii octombrie al Operei din Timișoara, cu o premieră

Programul lunii octombrie al Operei din Timișoara, cu o premieră

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Lucrări inedite, semnate Szakáts Béla, la Galeria Pygmalion

Lucrări inedite, semnate Szakáts Béla, la Galeria Pygmalion

Expoziția aduce în fața publicului o parte mai puțin cunoscută a creației artistului timișorean: sculptura în lemn.
Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII

Concurs Național de Scurte Povestiri cu temă istorică pentru elevii din clasele I-XII

Concursul a ajuns la ediția a IV-a și are ca scop stimularea interesului pentru istorie, precum și dezvoltarea creativității și imaginației tinerei generații.
Expoziția foto-documentară ”Mărturii din gulag”, la Memorialul Revoluției

Expoziția foto-documentară ”Mărturii din gulag”, la Memorialul Revoluției

Expoziția este realizată de Muzeului Național de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania în Republica Moldova.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.