Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 22 nov. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
4
6
10
11
23
24
25
27
28
29
1
Înscrieri pentru Concursul  Internațional Cangurul Lingvist – Limba Engleză
Destinat elevilor din clasele I-XII, concursul testează cunoștințele de limbă și civilizație, intuiția, logica și viteza de reacție.
Evenimentele culturale ale săptămânii 29 octombrie - 4 noiembrie, la Timișoara
În acesată săptămână aveți parte de filme, petreceri cu tema previzibilă - Halloween-ul, spectacole în locuri mai mult sau mai puțin convenționale, concerte.
„Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” la Teatrul Național Timișoara, în seara de Revelion
Spectacolul își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de conflict, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare.
Muntele dezvrăjit. Un dialog despre comunicarea medicală, la Cărturești Mercy
Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Dialogul de anamneză cu pacientul standardizat”, derulat prin Centrul de cercetare Lingvistică aplicată și studii culturale comparate de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara,
”O noapte furtunoasă. Un exercițiu” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol modern, actual, un exercițiu de imaginație susținut de tinerii actori absolvenţi ai masterului Facultăţii de Muzică şi Teatru, împreună cu actorii Naționalului timișorean Ion Rizea şi Matei Chioariu.
Les Films de Cannes à Timișoara 2024, un maraton al filmelor de autor / PROGRAM
"Emilia Pérez” deschide Les Films de Cannes à Timișoara 2024 iar regizorul filmului, Jacques Audiard, va fi prezent într-o sesiune Q&A cu publicul.
Expoziție colectivă de artă contemporană slovacă la Timișoara
Expoziția atrage atenția asupra Dunării, al doilea cel mai lung fluviu din Europa, care leagă mai multe țări, inclusiv Slovacia și România.
Programul lunii noiembrie la Teatrul German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
OUT OF THE BOX, expoziție inedită cu creații ale deținuților din penitenciare
Expoziția este un proiect unic, coordonat de Regina Damian, ce aduce în fața publicului larg creațiile artistice ale deținuților din penitenciarul Timișoara, oameni care și-au redescoperit vocea interioară și exprimarea prin arta vizuală.
Programul lunii noiembrie al Operei Naționale Române Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii 5 - 11 noiembrie în Timișoara
O săptămână cu spectacole de teatru, petreceri, expoziții ale unor artiști care au scris istorie în arta românească, dar și un spectacol cu unul dintre cele mai renumite ansambluri din lume, Akademie für Alte Musik Berlin, în premieră la Timișoara.
„O privire de aproape”: o nouă perspectivă asupra expoziției permanente Corneliu Baba
Expoziția reunește cea mai amplă și cuprinzătoare colecție publică de lucrări ale maestrului Corneliu Baba, prezentată dintr-o nouă și inovatoare perspectivă curatorială.
“Bloom”. Expoziție Sorin Scurtulescu la META Spațiu
În lucrările sale, artistul surprinde florile într-un moment de imobilitate meditativă, invitând privitorul să exploreze geometria fragilă a acestora și prezența copleșitoare a texturii.
În căutarea libertății: alegeri și identități. Proiecții de film și dezbatere
La Timișoara vor fi proiectate două filme de impact care vor aduce în prim-plan teme esențiale precum libertatea, identitatea și rezistența umană.
Producători de vinuri la târgul ”Tradiții de iarnă” de la Arad
Evenimentul reunește producători de vinuri din podgoria Miniș-Măderat și oferă celor interesați ocazia de a-și îmbogăți cunoștințele despre vinuri și de a împărtăși experiențe cu alță pasionați de vinuri.
”Timing”, proiecție de gală în prezența echipei, la Timișoara
Realizat de o echipă tânără și pasionată, filmul abordează teme actuale precum sănătatea mintală, anxietatea, depresia și abuzurile sexuale.
Curse de ciclism și alergare pentru toate vârstele și degustare de vinuri pe Lunca Timișului
Continental Anvelope CX se va desfășura pe parcursul a două zile, pe un traseu de 3 km marcat pe Lunca Timișului, la Urseni, la 10 km de Timișoara.
PARENT X, evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România, ajunge la Arad
Tematica evenimentului explorează subiecte ce acoperă toate cele 7 arii esențiale ale vieții: mental, familial, social, vocational, financiar, fizic și spiritual. Banii proveniți din vânzarea biletelor vor fi donați către copiii din judet sub formă de burse de studiu.  
Reprezentație unică a spectacolului de dans contemporan „All In Good Time” la Timișoara
Spectacolul este realizat de Asociația Pentru Teatru și Carte (PETEC) în co-producție cu Echo Echo Dance Theatre Company (Irlanda de Nord).
Evenimentele culturale ale săptămânii 12-18 noiembrie la Timișoara
Din programul săptămânii: se deschide expoziția Caravaggio, John Malkovich joacă din nou la Timișoara, de trei ori în două zile, în weekend puteți degusta cele mai bune vinuri, făcând în același timp o faptă bună, la Rovinhud. .
Expoziția info-documentară „Stop prejudecăților!” la Biblioteca din Arad
Expoziția marchează Ziua Internațională a Toleranței, sărbătorită anual pe 16 noiembrie, și cuprinde lucrări realizate de tineri din comunități multietnice din România în cadrul Taberei interculturale „Stop prejudecăților!”.
Recital Viola Voyage la Filarmonica de Stat Oadea
Lucian Moraru, la violă, și Viniciu Moroianu – pian vă vor purta într-o călătorie muzicală prin diferite epoci si stiluri muzicale diverse.
”Unde de niciunde”, un proiect ce explorează întâlnirile dintre știință, artă și viață
Proiectul este un demers colectiv demarat de doi artiști și doi ingineri, respectiv Ciprian Chirileanu – artist vizual, Ionel Mărginean - inginer, Ion Rusan – inginer și Mihai Toth – artist vizual/inginer.
Expoziție retrospectivă 70 - Mihai-Corneliu Donici
Expoziția cuprinde lucrări reprezentative dintr-o activitate continuă  în  arhitectură, design și arte vizuale.
Viziunile grădinăresei. Brain dance și instalații new media într-o grădină urbană digitală
În Grădina Triade vor fi expuse trei instalații digitale care augmentează patrimoniul cultural imaterial din Timișoara. Instalațiile folosesc sunet, imagine și animație, spații în care vizitatorul devine creator de sens, reactivând istorii personale și memoria colectivă.
Game ON! Festival, la Timișoara / PROGRAM
Festival promite o experiență captivantă, cu competiții incitante, board games, târg de jocuri de societate, escape rooms fascinante și activități potrivite pentru toate vârstele.
Târgul de Crăciun 2024 la Arad / PROGRAM
Târgul de Crăciun din Arad va fi deschis din 15 noiembrie până în 5 ianuarie 2025.
Spectacol aniversar Doina Timișului “La joc, prin Banat”
Ansamblul ”Doina Timișului” sărbătorește 65 de ani de activitate prin câteva evenimente speciale care vor avea loc în 15 și 16 noiembrie.
Expoziția “Luminile lui Caravaggio”, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția este deschisă în perioada 16 noiembrie 2024 - 28 februarie 2025. Cele 43 de opere expuse reprezintă reflexele inovației caravaggești, însușite cu măiestrie de către 33 de creatori ai picturii europene.
”Cafea cu bâzdâc”, un spectacol de Ada Lupu Hausvater, la Teatrul Național Timișoara
Experimentul lui Schrödinger se transformă dintr-un exercițiu de imaginație, de fizică combinatorie, într-un exercițiu de manipulare care pune câțiva tineri în situația de a li se atribui identități și istorii tangențiale propriilor existențe.
”Crăiasa Zăpezii”, un basm pentru cei mici și mari la Teatrul German de Stat Timișoara
Elementele de basm nu constituie decât unul din straturile de înțelegere, "Crăiasa Zăpezii" fiind și o piesă despre procesul de maturizare prin care trec copiii.
Evenimentele culturale ale săptămânii 19-25 noiembrie la Timișoara
Filme, stand-up comedy, lansări de carte, expoziții, spectacole, concerte și petreceri fac parte din oferta culturaă a săptămânii.
„Dincolo de Mureș”, expoziție de fotografie la Biblioteca din Arad
Fotografiile surprind frumusețea naturală și legătura adâncă dintre Râul Mureș și oamenii care trăiesc de-a lungul său.
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara
Nu mai puțin de șapte filme semnate de regizori români, în programul săptămânii, plus povești venite de peste ocean, printre care și câștigătorul Palme d’Or din acest an.
”Cercurile încrederii”, un spectacol despre maturizare, la Teatrul Național Timișoara
Spectacolul propune o explorare a rolului și responsabilității pe care fiecare dintre noi îl are în acel cerc al încrederii pe care tinerii se bazează în descifrarea locului lor în lume.
Au început înscrierile pentru Concursul ”Cangurașul matematician”
Concursul este destinat elevilor clasei pregătitoare și claselor I-IV și va avea loc în 17 decembrie 2024. Elevii pot susține testul atât offline, cât și online.
Filme și evenimente la Cinema Timiș din Timișoara
Programul săptămânii are nenumărate nuanțe de mister, magie, lumină și întuneric.
Conferinţa internaţională ”1989, anul revoluţiilor europene în memoria colectivă”
Conferința, organizată de Memorialul Revoluției din Timișoara, reunește specialiști din opt țări. În cadrul conferinței vor mai avea loc un vernisaj și o prezentare de carte.
Festivalul Internaţional de Teatru Clasic 2024, la Arad / PROGRAM
Festivalul aduce laolaltă, timp de șapte zile, nouă spectacole semnate de regizori importanți, creații actoricești memorabile, concerte și întâlniri interesante.
Targul de Crăciun 2024 de la Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara are loc în perioada 30 noiembrie - 5 ianuarie, în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Unirii.
„Tectonica norilor” de José Rivera, la Teatrul German din Timișoara
Spectacolul produs de Teatrul German, în regia lui László Bocsárdi, bifează o premieră mondială – este prima montare din lume în limba germană a piesei scrise de José Rivera.
Programul lunii decembrie al Operei Naționale Române Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Events on 26 noiembrie 2024
Events on 1 decembrie 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Programul lunii noiembrie al Operei Naționale Române Timișoara

Programul lunii noiembrie al Operei Naționale Române Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii noiembrie al Teatrului Maghiar de Stat Timișoara

Programul lunii noiembrie al Teatrului Maghiar de Stat Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Festivalul Musica Ricercata, sub genericul ”Vive la Révolution!”, la Timișoara / PROGRAM

Festivalul Musica Ricercata, sub genericul ”Vive la Révolution!”, la Timișoara / PROGRAM

Centrată în jurul ideii de revoluție, în diversitatea formelor sale, ediția din acest an a festivalului, organizat de Filarmonica Banatul din Timișoara, evidențiază prin muzică diversele implicații ale acesteia.
OUT OF THE BOX, expoziție inedită cu creații ale deținuților din penitenciare

OUT OF THE BOX, expoziție inedită cu creații ale deținuților din penitenciare

Expoziția este un proiect unic, coordonat de Regina Damian, ce aduce în fața publicului larg creațiile artistice ale deținuților din penitenciarul Timișoara, oameni care și-au redescoperit vocea interioară și exprimarea prin arta vizuală.
Programul lunii noiembrie la Teatrul German de Stat Timișoara

Programul lunii noiembrie la Teatrul German de Stat Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului

Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului

Expoziția „Între memorie și uitare. Familii nobile din Banat în perioada modernă” reconstituie o lume a rafinamentului aristocratic prin intermediul unor obiecte rare și valoroase, care au supraviețuit atât capriciilor istoriei, cât și celor două războaie mondiale și regimului comunist.
Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”

Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”

Expoziția este un omagiu adus de Asociația Suporterilor „Druckeria” acestei arene legendare, care urmează să fie demolată, încheind astfel un capitol major din istoria fotbalului timișorean.
”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii

20 octombrie 2024 - 21 decembrie 2024    
17:00 - 20:00
Expoziția de la Galeria din Curte reunește pânze realizate de copii reprezentând naturi statice și nocturne inspirate de operele marilor artiști.
Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”

Expoziția cercetează anumite linii de excluziune din discursurile istorice și ale istoriei artei din România. Curator, Cosmin Costinaș.
Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția „Femeia Belle Époque: Frumusețe și Eleganță” la Muzeul Banatului

Expoziția explorează modul în care transformările sociale și culturale din perioada Belle Époque au influențat identitatea femeilor și echilibrul de forțe dintre masculin și feminin.
Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara

Spectacolul itinerant al muzeului imersiv al noilor arte, MINA, este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului

Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia

Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.
1 2