Evenimente - 12 dec. 24
Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin
lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
1
2
4
6
7
8
7:00 PM - ”Luna plină de teatru” la Arad / PROGRAM
12:00 AM - Înscrieri la Școala de Arte Timișoara
14
17
20
21
22
25
27
28
Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:
Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!
Harababura Fair - Crăciun alternativ și sustenabil la Timișoara
Târg de Crăciun alternativ va avea loc la Centrul de Proiecte Timișoara și este dedicat sustenabilității și cadourilor cu poveste.
”Poveste de Crăciun”, o nouă premieră la Teatrul German de stat Timișoara
Spectacolul pentru copii „Poveste de Crăciun” este o adaptare a faimosului roman semnat de Charles Dickens. Regia îi aparține Taniei Drăghici.
Programul lunii decembrie al Operei Naționale Române Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Targul de Crăciun 2024 de la Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara are loc în perioada 30 noiembrie - 5 ianuarie, în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Unirii.
Au început înscrierile pentru Concursul ”Cangurașul matematician”
Concursul este destinat elevilor clasei pregătitoare și claselor I-IV și va avea loc în 17 decembrie 2024. Elevii pot susține testul atât offline, cât și online.
Expoziția “Luminile lui Caravaggio”, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția este deschisă în perioada 16 noiembrie 2024 - 28 februarie 2025. Cele 43 de opere expuse reprezintă reflexele inovației caravaggești, însușite cu măiestrie de către 33 de creatori ai picturii europene.
Târgul de Crăciun 2024 la Arad / PROGRAM
Târgul de Crăciun din Arad va fi deschis din 15 noiembrie până în 5 ianuarie 2025.
”Unde de niciunde”, un proiect ce explorează întâlnirile dintre știință, artă și viață
Proiectul este un demers colectiv demarat de doi artiști și doi ingineri, respectiv Ciprian Chirileanu – artist vizual, Ionel Mărginean - inginer, Ion Rusan – inginer și Mihai Toth – artist vizual/inginer.
„O privire de aproape”: o nouă perspectivă asupra expoziției permanente Corneliu Baba
Expoziția reunește cea mai amplă și cuprinzătoare colecție publică de lucrări ale maestrului Corneliu Baba, prezentată dintr-o nouă și inovatoare perspectivă curatorială.
“Bloom”. Expoziție Sorin Scurtulescu la META Spațiu
În lucrările sale, artistul surprinde florile într-un moment de imobilitate meditativă, invitând privitorul să exploreze geometria fragilă a acestora și prezența copleșitoare a texturii.
Expoziția ”Fotografii ascunse, Budapesta, revoluție, 1956”, la Memorialul Revoluției
Expoziția oferă o selecție de fotografii din 1956 din colecția de fotografii istorice a Muzeului Național al Ungariei.
Expoziția „La revedere, El Monumental” la Stadionul „Dan Păltinișanu”
Expoziția este un omagiu adus de Asociația Suporterilor „Druckeria” acestei arene legendare, care urmează să fie demolată, încheind astfel un capitol major din istoria fotbalului timișorean.
”Din întuneric”. Naturi statice și nocturne realizate de copii
Expoziția de la Galeria din Curte reunește pânze realizate de copii reprezentând naturi statice și nocturne inspirate de operele marilor artiști.
Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Țara de foc”
Expoziția cercetează anumite linii de excluziune din discursurile istorice și ale istoriei artei din România. Curator, Cosmin Costinaș.
Spectacolul imersiv „Van Gogh”, în premieră la Timișoara
Spectacolul itinerant al muzeului imersiv al noilor arte, MINA, este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez.
Două expoziții temporare remarcabile la Muzeul Național al Banatului
Prima expoziție cuprinde cele mai spectaculoase și recognoscibile arme albe din patrimoniul Muzeului, iar cea de-a doua cuprinde piese din colecția particulară a meșterului făurar Cosmin Pop, ilustrând evoluția armamentului alb pe aceste meleaguri.
”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia
Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.