Apel deschis pentru artiști din întreaga lume, în cadrul celei de-a treia ediții a Share, Tag or Dye
5 martie 2024 – 26 martie 2024 @ Toată ziua –
Scopul acestui apel este să se colecteze imagini prin care artiștii își promovează munca pe rețelele sociale, care vor fi incluse integral, fără selecție, într-o instalație care va putea fi văzută în această a treia ediție a proiectului.
Articol de Dana Florea, 5 martie 2024, 00:00 / actualizat: 6 martie 2024, 14:09
Artiști din întreaga lume au oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă.
S-a dat startul unui nou apel deschis în cadrul în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal.
Scopul acestui apel este să se colecteze imagini prin care artiștii își promovează munca pe rețelele sociale, care vor fi incluse integral, fără selecție, într-o instalație care va putea fi văzută, în această a treia iterație a proiectului, atât la evenimente de profil precum Inactinique Paris în Franța și Experimental Photo Festival 2024 în Barcelona, Spania, dar și la festivalurile Sepsi Tabakó din Sfântu Gheorghe și Photo Trends din 2 Mai. Călătoria din cadrul acestei ediții se va încheia cu o expoziție în luna septembrie, în București.
Apelul va fi activ până la data de 26 martie 2024, iar participarea este gratuită. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să trimită un link al unei postări de social media în care și-au promovat recent lucrarea și să completeze formularul de înscriere.
Inițiat în 2022, Share, Tag or Dye a pornit cu două mize – democratizarea proceselor de selecție pentru artiști din cadrul open call-urilor în care nu întotdeauna calitatea lucrărilor înscrise primează și re-echilibrarea raportului dintre timpul petrecut de artiști în procesul de creație vs. timpul alocat pentru promovarea muncii lor în social media.
Astfel, în ultimii doi ani, peste 500 de fotografii ale lucrărilor postate de artiști pe rețelele sociale au fost incluse, în ordinea înscrierilor, într-o instalație colectivă, singurul criteriu de selecție fiind respectarea duratei de înscriere. De asemenea, linkurile către postări au fost convertite într-o instalație fotografică realizată printr-o tehnică de fotografie analog, cianotipia, materializându-se astfel într-un feed de social media real, care a putut fi explorat doar de către vizitatorii expozițiilor.
Mai multe evenimente din Timișoara și din partea de vest a țării.