Concert al secției de alamă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, la Cenad
27 noiembrie 2022 @ 16:00 –
Concertul face parte din proiectul cultural „Sfântul Gerard de Cenad”, în cadrul căruia studenți și profesori de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara aduc muzica clasică mai aproape de locuitorii Cenadului.
Articol de Dana Florea, 27 noiembrie 2022, 16:00
Secția de alamă a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara susține duminică, 27 noiembrie 2022, de la ora 16.00, un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Gerard” din Cenad, județul Timiș.
Evenimentul este organizat de Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, împreună asociația culturală Pusta, Parohia Romano-Catolică Cenad și Primăria Cenad.
Intrarea este liberă.
Soliști: Maria Vodovozova, Florinel Solonca, Andrei Mihăiescu, Andreea Caba, Bogdan Mihalache, Maria Pavlov
La pian: As. Univ. Dr. Victor Părău
Din program:
1. Antonio Vivaldi, concert pentru 2 trompete, interpre?i Maria Vodovozova si Florinel Solonca, a. IV, cl. Conf. Univ. Dr. Sergiu Cârstea
2. Nikolai Rimski-Korsakov, concert pentru trombon, interpret Andrei Mihăiescu, a. II, cl. Cda Bogdan Dijmarescu
3. Eugene Bozza, Caprice n.1, interpret Andreea Caba, a.III, cl. Cda drd. Corneliu Meici
4. Vogan Williamş Concert pentru tuba, interpret Bogdan Mihalache, a.III, cl. Cda drd Felix Burghelea
5. Alan Hovaneş Prayer for St. Gregory, interpret Maria Pavlov, a. III, cl. Conf. Univ. Dr. Sergiu Cârstea
6. Claude Bolling, Rag Polka, interpret Maria Vodovozova, a. IV, cl. Conf. Univ. Dr. Sergiu Cârstea
7. Colinde
Concertul face parte din proiectul cultural „Sfântul Gerard de Cenad”, inițiat în 2021 de către artiștii Lucian Oprea și Petre Ionuțescu, fondatorii asociației culturale Pusta. Acestui proiect i s-a alăturat, ulterior, dl. conf. univ. Gabriel Almași, care a mediat colaborarea Asociației Pusta cu Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara .
Proiectul „Sfântul Gerard de Cenad” are ca invitați studenți și profesori de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, care aduc muzica clasică în actualitatea cotidiană a cenăzenilor. Cenadul oferă studenților un loc inedit în care aceștia se pot manifesta artistic. Unele concerte sunt însoțite de lecții de istoria muzicii sau de povești menite să dezvolte interesul și înțelegerea fenomenelor muzicale la care lua parte publicul.
Situată în zona de vest a țării, localitatea Cenad are un trecut cultural important și mulțumită Sf. Gerard, care acum 991 de ani a devenit primul episcop de Cenad. În cadrul episcopiei funcționa și o școală, în care alături de studiile teologice se studia și muzica. De asemenea, Cenadul se află în imediata vecinătate a orașului Sânnicolau Mare, locul în care s-a născut unul dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX, Béla Bartók, profund marcat de meleagurile sale natale.
Mai multe evenimente din Timișoara și din partea de vest a țării.