Concert caritabil cu Corul de Copii Radio București, la Timișoara, cu melodii din musical-uri pentru tineri
24 iunie 2018 @ 19:00 – Corul de Copii Radio București se întoarce la Timișoara cu spectacolul caritabil extraordinar „The Sound of Musical” – duminică, 24 iunie, ora 19:00, în sala de concerte a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”. Timp de o oră și jumătate publicul va putea asculta cele mai frumoase melodii din musical-uri pentru copii și tineri, de […]
Corul de Copii Radio București se întoarce la Timișoara cu spectacolul caritabil extraordinar „The Sound of Musical” – duminică, 24 iunie, ora 19:00, în sala de concerte a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”.
Timp de o oră și jumătate publicul va putea asculta cele mai frumoase melodii din musical-uri pentru copii și tineri, de la „Veronica”, la „The Greatest Showman”, interpretate de cel mai bun cor de copii din România, Corul de Copii Radio București, dirijat de Voicu Popescu și Răzvan Rădos și acompaniat la pian de Magdalena Faur.
În deschiderea concertului, va cânta corul de copii timișorean Cantanti, coordonat de Maria Gyuris. La pian: Mariana Sînmărtinean și Minodora Luca.
Orice bilet cumpărat prilejuiește participarea la spectacol și a unui copil mai puțin norocos, care cu siguranță nu a avut bucuria de a intra într-o sală de spectacol până acum.
Sunteți așteptați, așadar, în număr cât mai mare, la o seară minunată de muzică și fapte bune!
Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicică şi, până de curând, Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit deciziv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevarată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii. Aici şi-au deschis calea carierei artistice Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii.
Performanţele corului se valorifică periodic în emisiuni de radio şi televiziune, în înregistrări radiofonice speciale şi în apariţii discografice. Recitalurile, concertele “a cappella”, contribuţiile aduse interpretărilor unor capodopere vocal-simfonice alaturi de Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Filarmonica din Munchen, Orchestra de Stat Bavareza, sub bagheta unor mari maeştri români şi străini ca: Iosif Conta, Ludovic Bacs, Horia Andreescu, Cristian Badea, Jing Wang, Lawrence Foster, Wayne Marshall, Zubin Mehta, au dezvăluit deosebitele calităţi interpretative ale formaţiei.
Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus tinerilor artişti preţioase distincţii şi premii şi au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federaţia Corurilor din U. E., a titlului de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.