”Pacea mondială”, expoziție-manifest în cadrul proiectului Fabrica de cultură
24 mai 2024 – 31 mai 2024 @ 14:15 – 16:15 –
Ce înseamnă pacea pentru copiii sârbi și români a fost provocarea pe care artista Livia Mateiaș a propus-o elevilor în două școli din Timișoara și Pancevo. Mesajele, picturile și creațiile lor se regăsesc în cadrul expoziției „Pacea mondială”.
Articol de Dana Florea, 24 mai 2024, 14:15 / actualizat: 27 mai 2024, 11:41
Asociația Sfera Timișoarei vă invită la vernisajul expoziției Pacea mondială, vineri, 24 mai 2024, de la ora 17:00, la Centrul de Proiecte Timișoara.
Expoziția Pacea mondială include lucrările elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Timișoara și de la Școala „Isidora Sekulić” din Pančevo, Serbia, realizate în cadrul atelierelor de creație coordonate de Livia Mateiaș, artist plastic și curator al expoziției, Ramona Miza, scriitor și Andrada Mazilu, coordonator ateliere de lectură și scriere creativă.
Atelierele au fost susținute în colaborare cu Asociația „Pokret Gorana i Centar Voluntera Pančevo” și s-au desfășurat în perioada martie – mai 2024 în cadrul proiectului „Fabrica de cultură”.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 25 – 31 mai, între orele 14:15 – 16:15, cu excepția zilei de joi, 30 mai, în care expoziția va fi închisă.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Proiectul „Fabrica de cultură” urmărește facilitarea accesului la educația interculturală și valorificarea păcii ca fundament esențial în orice cultură prin crearea de contexte creative care încurajează dezvoltarea aprecierii pentru diversitatea culturală și valorile democratice, actualizarea potențialului de expresie artistică și creșterea stării de bine la școală în rândul elevilor din Timișoara și Pancevo.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul de la Ministerul Culturii.
Parteneri: IN-TUITION, Asociația „Inițiativă în Educație”, Școala Gimnazială Nr. 1 Timișoara, Librăria Cărturești, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Mișcarea de conservare și centrul de voluntariat Pancevo, Serbia.
Mai multe evenimente din Timișoara și din partea de vest a țării.