Triplă lansare de carte Vladimir Tismăneanu la Librăria Corina
7 iunie 2016 @ 18:00 – 20:00 – 7 iunie, ora 18:00, Librăria Corina, Arad Probabil cel mai cunoscut politolog român, Vladimir Tismăneanu, revine în 7 iunie la Arad pentru a-și lansa cele mai noi volume publicate la editurile Humanitas și Curtea Veche. Întâlnirea cu publicul va avea loc de la ora 18.00, la librăria Corina de pe strada Mihai Eminescu. Vorbim de […]
Articol de Mihai Junea, 7 iunie 2016, 18:00
7 iunie, ora 18:00, Librăria Corina, Arad
Probabil cel mai cunoscut politolog român, Vladimir Tismăneanu, revine în 7 iunie la Arad pentru a-și lansa cele mai noi volume publicate la editurile Humanitas și Curtea Veche. Întâlnirea cu publicul va avea loc de la ora 18.00, la librăria Corina de pe strada Mihai Eminescu.
Vorbim de fapt de un adevărat desant al co-autorilor, Vladimir Tismăneanu fiind însoțit la Arad de alți doi scriitori cu care împarte semnătura de pe coperta celor trei volume: Ciprian Măceșaru (poet, co-autor al celorTrei sute de ceaușești liliputani. (Micro)istorii personale în dialog – Humanitas) și Marius Stan (cercetător și co-autor al volumelor de la Curtea Veche: Dosar Lenin -Vraja nihilismului și Dosar Stalin – Genialissimul generalissim).
Cei trei autori vin însoțiți de criticul literar Mircea Mihăieș, cel care va asuma rolul de maestru de ceremonii al triplei lansări de carte. Autorii vor dialoga cu publicul și vor oferi autografe.
VLADIMIR TISMĂNEANU (n. 4 iulie 1951, Brașov) a studiat sociologia și și-a susținut în 1980 doctoratul în filozofie la Universitatea din București cu o teză despre teoria critică a Școlii de la Frankfurt. A părăsit România în septembrie 1981 și a locuit un timp la Paris și la Caracas. Din septembrie 1982 trăiește în Statele Unite. Între 1982 și 1990 a fost cercetător la Foreign Policy Research Institute din Philadelphia. În anii 1985-1990 a predat științe politice la Universitatea Pennsylvania. Începând din 1990 este profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland. În perioada martie-decembrie 2006 a fost preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (CPADCR). Între februarie 2010 și mai 2012 a fost preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).
CIPRIAN MĂCEŞARU (n. 1976) a debutat în 2007 cu volumele Cântecul greierilor de sub calea ferată(poeme) și Dialoguri în oglindă(interviuri), apărute la Editura Curtea Veche. Au urmat: Focul din tâmplă (jurnal cultural) și mai multe volume de versuri, precum și două microromane înrudite, Superhero (Cartea Românească, 2012) și Portbagaj (Editura Trei, 2014). A fost inclus cu proză și poezie în mai multe antologii. Este fondatorul și directorul revistei Accente din București și a primit Diploma de Excelență pentru Jurnalism European, acordată de EUROLINK – House of Europe, 2010.
MARIUS STAN. Politolog şi redactor-şef al revistei History of Communism in Europe. Este autorul multor articole academice şi lucrări colective asupra istoriei recente a României, precum şi al unor articole de presă culturală pe teme de istorie politică şi intelectuală. Coautor, împreună cu Mihai Burcea şi Mihail Bumbeş, alDicţionarului ofiţerilor şi angajaţilor civili ai Direcţiei Generale a Penitenciarelor. Aparatul Central: 1948-1989, Iaşi, Polirom (vol. I/ 2009; vol. II/ 2011). Coautor, împreună cu Adam Burakowski al volumului Kraj smutny pelen humoru. Dzieje Rumunii po 1989 roku/ O ţară tristă plină de umor. Istoria României după 1989, Varşovia, Editura TRIO, 2012.