Gimnasta Ana Maria Bârbosu a primit medalia de bronz câştigată în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv, în cadrul unei ceremonii organizate vineri pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti.
„Jocurile Olimpice 2024 de la Paris au fost primele Jocuri Olimpice dintr-o nouă eră”, a proclamat duminică seara preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, în discursul său de la ceremonia de închidere.
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, cea de-a 33-a ediţie a jocurilor de vară, are loc astăzi, pe Stade de France, între orele 22:00 şi 00:15, şi va fi transmisă în direct de TVR1 şi TVR Sport. Portdrapelul delegaţiei României va fi Mihaela Cambei.
Agenţia Naţională pentru Sport o felicită pe Ana Maria Bărbosu pentru medalia de bronz la sol, obţinută în urma deciziei TAS validată de Federaţia Internaţională de Gimnastică.
Sportivul român Cătălin Chirilă, calificat direct în semifinalele probei de canoe simplu pe 1.000 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat seria a treia cu nou record olimpic, a declarat, miercuri, că pentru el timpul este irelevant, singurul obiectiv fiind să ajungă primul la finiş.
Tenismanul sârb Novak Djokovic a devenit campion olimpic la Paris, dup[ un meci de excepție cu rivalul său actual, Carlos Alcaraz.
România a cucerit aurul la opt plus unu feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a dominat finala probei regine a canotajului, informează Agerpres
Unul dintre cei mai vechi oameni activi ai tirului cu arcul din România, Viorel Hăbian, se bucură de reușitele sportivei sale, Mădălina Amăistroaie.
Canotajul românesc punctează în două finale feminine, la Jocurile Olimpice de la Paris, cea de dublu rame și cea de dublu vâsle categorie ușoară.
An senzațional pentru Marian Enache și Andrei Cornea, invincibili în 2024! După titlul european, ei au devenit campioni olimpici la Paris.
David Popovici a obținut a doua medalie la competiția de la Paris, bronz la 100m liber, într-o cursă în care s-a doborât recordul mondial.
Bernadette Szocs a fost eliminată și ea din probele individuale, de la tenis de masă, după une eșec în fața bunei sale prietene Sofia Polcanova.
Alex Creţ s-a calificat în optimile de finală ale categoriei 90 kg, azi, la Jocurile Olimpice de la Paris. Din păcate a ratat accesul în sferturi, după o confruntare dramatică.
Înotătorul David Popovici a afirmat, după semifinala de la 100 de metri liber, că în finala de dinaceastă seară cel care se va apropia cel mai mult de a fi invincibil şi care nu va avea trac, va lua aurul olimpic.
Gimnastele din lotul României și-au îmbunătățit poziția în finala pe echipe a Jocurilor Olimpice. Compatrioatele noastre s-au clasat pe locul 7.
Canotorul Marian Enache, format la CSS Bega Timișoara, a reușit accesul în finala probei de dublu vâsle masculin alături de partenerul său de barcă Andrei Cornea.
O medalie grea și la propriu și la figurat; așa a caracterizat, aseară, după festivitatea de premiere, aurul olimpic cucerit la 200m liber.
Înotătorul român a dominat startul și finalul cursei de 200 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Cei trei ocupanți ai podiumului, departajați de doar 7 sutimi de secundă.
Echipajul feminin de 8+1 s-a calificat în Finala A a probei olimpice de la Paris, după ce a câştigat detaşat seria a doua.
Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finala celor mai bune opt formații, de la Jocurile Olimpice de la Paris! După 12 ani de așteptare, această performanță aduce din nou gimnastica românească între cele mai valoroase formații din lume.
Înotătorul român David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100.
Perechea română Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a fost învinsă de sud-coreenii Jonghoon Lim/Yubin Shin cu 4-0 (13-11, 11-8, 11-8, 11-8), duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt la tenis de masă, la Jocurile Olimpice de la Paris.
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a debutat cu o victorie în proba de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, 5-7, 6-3, 6-4 cu Caroline Garcia, sâmbătă, pe terenul Suzanne-Lenglen de la Roland Garros.
Gimnastul Andrei Muntean, a afirmat, sâmbătă, după ce a concurat în calificări la paralele, în prima subdiviziune a concursului masculin de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, că este împăcat cu gândul că va părăsi competiţia supremă cu inima împăcată că a făcut tot ce a depins de el.
Irina Begu a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, liderul mondial la zi, cu 6-2, 7-5, sâmbătă, în prima rundă a probei feminine de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, turneu găzduit de arenele de la Roland Garros.
Jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara a afirmat, joi, la Casa României, că şi-ar fi dorit să evite India în primul tur (optimi) în concursul feminin pe echipe, chiar dacă le cunoaşte foarte bine pe adversare.
Uniformele cu care sportivii tricolori vor defila deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris sunt create de designerul român Gyarfas Olah.
Jucătoarele de tenis care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris au avut parte, joi, de o tragere la sorţi foarte dificilă, atât la simplu, cât şi la dublu.
Selecţionata Argentinei a fost învinsă cu 2-1 de echipa Marocului, miercuri, la Saint-Etienne, în prima zi a turneului masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice 2024, după patru ore şi o enormă confuzie.
Turneul de baschet de la Jocurile Olimpice programează un mare derby încă de start, Serbia - SUA. Partida va avea loc duminică, de la ora 18.15.
Despre Lavinia Miloșovici s-ar putea scrie cărți și turna filme. Pentru că viața ei e încărcată de extreme.
Designerul român Gyarfas Olah este absolvent al Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara
Au urcat pe podiumul olimpic, dar succesele lor nu sunt recunoscute în mod oficial. E povestea fraților Edda și Ingo Buding, din Lovrin. Ambii jucători de tenis – ca și ceilalți doi frați ai lor, Lothar și Ilse – cei doi au participat la Jocurile Olimpice din 1968, la turneele demonstrative de tenis.
Canoistul Cătălin Chirilă, una din marile speranţe ale României la podiumul Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat că vrea foarte mult o medalie, indiferent de culoare. El îşi doreşte să trăiască sentimentul unic de a asculta imnul naţional de pe prima treaptă a podiumului.
Naţionala masculină de polo pe apă a României a încheiat cu o victorie turneul ''Srbija 2024'', de la Belgrad, 16-12 cu Germania, duminică, în ultimul test dinaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.
Naționala de polo pe apă a României participă, în aceste zile, la un puternic turneu internațional în Serbia.
Hilde Lauer a scris istorie pentru kaiacul românesc, reușind să câștige două medalii în aceeași zi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964
Atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva, va concura în două probe la Jocurile Olimpice de la Paris.
Naționala de fotbal a României întâlnește Olanda, astăzi, în optimile de finală ale EURO 2024.
Atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva, a obținut dreptul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.
Federația Română de Gimnastică a anunțat lotul de sportive ce ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Paris.
Despre Simona Richter s-ar fi putut vorbi cu totul altfel. Cine știe, poate chiar în tușe mai groase, mai aurite. Ce știm sigur e că destinul ei a fost marea performanță
Din bogata listă de legende olimpice originare din vestul României, Ladislau Lovrenschi se distinge în mod deosebit.
Gimnastica arădeană are o lungă și frumoasă tradiție. Iar vârful de lance în istoria acestei discipline pe malul Mureșului e, fără doar și poate, Emilia Eberle.
Tirul e unul dintre sporturile cu o veche tradiție la Arad. Astfel că apariția unui trăgător de talia lui Sorin Babii pe malurile Mureșului nu e deloc întâmplătoare.
La finele anilor 70, centrul olimpic de gimnastică se muta de la Onești la Deva, într-un complex sportiv nou construit, special pentru acest proiect. Lângă Telecabina ce urcă spre Cetate au crescut, preț de mai bine de trei decenii, generații excepționale de gimnaste
Născută la 18 august 1967 la Lugoj, într-o famile de etnici germani, Herta Anițaș nu a descoperit pasiunea pentru sport în barcă.
Despre argintul cucerit de echipa de gimnastică a Ungariei la Stockholm, în 1912, am mai vorbit în serialul nostru. În episodul al șaselea, dedicat arădeanului Kmetyko Lajos, chiar am amintit de prezența în lotul maghiar a încă unui gimnast originar de pe malul Mureșului: Rittich Jenő. Sau Réti Jenő, așa cum a apărut în foile oficiale de concurs, la Stockholm.