Peste 1,76 milioane de turişti au vizitat judeţul Hunedoara în cursul anului trecut, în creştere cu 22%.
După o perioadă mai caldă, vremea s-a răcit şi administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă artificială.
Hotelierii din Timișoara arată că lunile de iarnă au adus o scădere a numărului de turiști din oraș, însă perioada verii a fost una propice turismului.
Echipele Salvamont România îndeamnă turiștii și să fie prudenți și responsabili atunci când se află la munte.
Datele centralizate de Travelminit.ro arată că, la nivel național, destinaţiile preferate ale turiştilor sunt Braşovul, Sinaia, Oradea, Buşteni şi Bucureşti.
Fosta capitală a Daciei a fost vizitată de peste 700 de persoane, în decembrie şi prima parte a lunii ianuarie.
Revista National Geographic a inclus Via Transilvanica pe lista primelor 25 de locuri din lume, care trebuie vizitate în acest an. În judeţul Hunedoara traseul Via Transilvanica măsoară 143 km şi străbate Ţara Haţegului şi zona cetăților dacice.
Administratorii pârtiilor au făcut toate pregătirile pentru turiști, iar salvamontiştii vin cu câteva sfaturi necesare schiorilor.
Numărul locurilor disponibile în hoteluri şi pensiuni s-a redus faţă de perioada estivală.
Staţiunile montane din judeţul Hunedoara sunt pline de turişti care au preferat să-şi petreacă o minivacanţă de câteva zile în Râuşor, Parâng sau Straja.
Pensiunile din Ţara Haţegului mai au locuri de cazare, iar staţiunea Râuşor se prezintă în straie noi pentru iubitorii sporturilor de iarnă.
Vizitatorii sunt aşteptaţi pe domeniul regal până duminică, între orele 10.00 şi 19.00.
Cei mai mulți dintre locuitorii din vestul țării preferă să rămână acasă de sărbători, însă agențiile de turism au vândut și sejururi pentru destinații exotice.
Sezonul de schi se anunță aglomerat în preajma Sărbătorii Crăciunului şi a Anului Nou.
Salvamontiștii estimează că ar putea ajunge în stațiune aproximativ 1.500 de turişti, la final de săptămână.
Se apropie sezonul rece şi telescaunul care urcă în staţiunea Parâng este nefuncţional.
Toamna îşi arată bogăţia de culori, iar frigul nu a prins încă putere, aşa că turiştii cărora le plac ieşirile în natură profită de vremea bună şi încearcă drumeţiile montane.
Investiţia va permite locuitorilor din Valea Jiului să se deplaseze de la Câmpul lui Neag, din Uricani, până la Petrila. În plus, turiştii vor putea ajunge în Parcul Naţional Retezat şi la obiectivele turistice din zonă.
Decizia de restricţionare a accesului turiştilor s-a luat la solicitarea constructorului pentru a fi prevenite eventualele incidente în timpul lucrărilor.
Primăria Petroşani face demersuri pentru repunerea în funcţiune a telescaunului vechi spre staţiunea Parâng.
De la 1 octombrie, telecabina funcționează după orarul de iarnă, între orele 9.00 și 17.00.
Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost desemnat Destinaţia Anului 2024 la categoria “Atracţii cultural-educative'” într-o competiţie organizată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului împreună cu asociații de turism.
La Săvârșin se află singura reședință privată a Familiei Regale din România.
Județul Hunedoara se află sub avertizare Cod galben de ploi abundente, iar în zona montană a fost instituit duminică un Cod portocaliu de averse.
Peste 67.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.
Toamna începe să-şi facă simţită prezenţa la munte, astfel că salvamontiștii hunedoreni îi sfătuiesc pe turiști să verifice starea vremii înainte de drumeție.
ISCIR a dispus închiderea telescaunului, în luna iulie, din cauza unei defecțiuni, urmată de un accident de muncă, în care au fost răniți doi oameni.
Salvamontiștii atrag atenția asupra modului deficitar de echipare a turiștilor și la necesitatea de a consulta prognoza meteo.
Datorită reliefului calcaros, Munții Aninei ascund comori nebănuite pentru turiști.
Ştrandul cu o suprafaţă de peste 2 hectare, apa termală şi aerul puternic ozonat reprezintă doar câteva dintre argumentele stațiunii hunedorene.
Numărul turiştilor care aleg să-şi petreacă timpul liber la munte este în creştere. Alături de ei, pe cărările de munte se află şi salvamontiştii care vin mereu cu recomandări pentru o drumeție în siguranță.
Monumentul istoric poate fi vizitat pe un drum ocolitor care trece pe la Mănăstirea Feredeu.
Locurile de cazare în stațiunea Băile Felix sunt ocupate în proporție de 90 la sută pentru minivacanța de Sfânta Maria Mare.
Mulţi turişti s-au refugiat în aceste zile în Masivul Retezat, unde temperatura de afară a fost mult mai uşor de suportat.
Vămile Nădlac I şi Nădlac II din județul Arad sunt aglomerate atât la ieşirea din ţară, cât şi la intrare.
Vara este anotimpul de foc pentru salvamontişti, odată ce turiştii care vor să scape de căldura din oraşe, pleacă la munte în Retezat sau în Parâng.
Turiștii germani sunt cei mai interesați să viziteze Timișoara, urmați îndeaproape de britanici, italieni și sârbi.
În primul an s-a intenționat creșterea numărului de vizitatori la Domul Catolic cu cel puțin 6%, dar s-a ajuns la un plus de 40%.
O excursie la munte poate fi una dintre variantele bune pentru petrecerea timpului liber la final de săptămână. Pentru ca drumeţia să se încheie într-un mod fericit, turiștii trebuie să țină cont de mai multe reguli, iar prima dintre ele se referă, obligatoriu, la consultarea prognozei meteo.
Salvamontiștii hunedoreni au reușit să salveze, noaptea trecută, un grup de turiști care s-au rătăcit în Retezat.
Sezonul turistic la munte se apropie de vârf, odată cu venirea verii, iar salvamontiştii din judeţul Hunedoara sunt pregătiți de intervenții cu echipamente noi.
Spațiul, situat în partea centrală a monumentului istoric, a fost reabilitat și refuncționalizat.
Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara a intervenit pentru a veni în ajutorul turiștilor.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc lansează programul "Litoralul pentru toţi", în perioada 31 mai – 20 iunie, cu tarife de la 35 de lei pe noapte.
O singură destinație va fi disponibilă pentru turiști, în acest sezon estival, de pe Aeroportul Internațional Arad.
Stațiunea Moneasa, singura de interes național din județul Arad, deține aproximativ 1.700 de locuri de cazare.
Unul dintre cele mai noi trasee turistice din judeţul Hunedoara este Via Transilvanica, tronsonul care reuneşte unele dintre cele mai cunoscute obiective istorice din judeţ.
Ţara Haţegului poate reprezenta una dintre destinaţiile de vacanţă în aceste zile libere și îi așteaptă pe turiști cu trasee tematice, geoparcul dinozaurilor și bisericile monument istoric.