?? Povestea legumicultorului din Grădinari care a descoperit rețeta succesului: Este o afacere care se face cu zâmbetul pe buze
Articol de Radio Timișoara, 8 martie 2017, 08:15
De șapte ani, familia Mateș din localitatea cărășeană Grădinari, trăiește din legumicultură. Este genul de afacere care se face cu zâmbetul pe buze, spune Marian Mateș. La început familia Mateș s-a ocupat de creșterea vacilor. Puțin știu că celebra înghețată de la Grădinari era făcută cu lapte de la vacile familiei Mateș. Mai apoi, din cauza problemelor cu vecinii și a desfacerii tot mai greoaie a produselor, s-au orientat către legume.
Afacerea familiei înseamnă aproape 850 de metri pătrați de solarii, în grădina din spatele casei. Este cel mai sigur loc, pentru că legumicultura practicată în câmp deschis, la Grădinari cel puțin deocamdată, înseamnă pierdere sigură din cauza hoților.
Iarna grea din acest an le-a dat serios de furcă legumicultorilor cărășeni. Cu toate acestea, până Paști, Marian Mateș speră să iasă pe piață cu primul ciclu de producție: ceapă, salată verde și ridichi. Urmează apoi legumele de vară care iau drumul Oraviției și de fapt aduc profitul afacerii.
Ascultați povestea familiei Mateș din Grădinari în reportajul realizat de Remus Nistoran:
GALERIE FOTO: