?? Reţeta succesului unui legumicultor din Macea care a ales să nu mai vândă roşiile în pieţe
Articol de Radio Timișoara, 4 aprilie 2017, 10:24
Cristian Otelecan din Macea cultivă aproape toată gama de legume, dar roşia rămâne cea mai importantă cultură. Legumicultura este pentru el o afacere de familie care îl ţine acasă. Arădeanul deţine 4.000 de metri pătraţi de solar încălzit, legumele produse aici pleacă direct pe rafturile din supermarketuri. Cristian Otelecan mărturiseşte că în ultimii ani nu a mai dus produsele în pieţe, alegând să desfacă marfa doar în supermarket.
Legumicultorul din Macea ştie că nu este uşor să rezişti pe o piaţă concurenţială şi că trebuie să îndeplineşti anumite condiţii.
“Să fii serios, să oferi calitate şi să îţi respecţi condiţiile care se impun”, spune Cristian Otelecan. Singura problemă o reprezintă faptul că reprezentanţii magazinelor de acest tip nu acceptă decât marfă de Categoria I.
Relaţia cu supermarketurile are dezavantajul că preţul obţinut nu este este cel din pieţe, însă avantajul este dat de faptul că veniturile sunt sigure şi constante, recunoaşte Cristian Otelecan.
Ascultaţi reportajul în format audio realizat de Remus Nistoran:
GALERIE FOTO: