2019, cel mai bun an pentru Cramele Recaș
Anul 2019 este cel mai bun din ultimii pentru Cramele Recaş.
Articol de Radio Timișoara, 30 noiembrie 2019, 08:27
Concluzia s-a desprins la recepţia calitativă a producției de vin, unde fost degustate 54 de probe din toate sortimentele realizate din recolta acestui an, spune oenologul Narcis Georgiu.
„Putem spune că anul 2019 este cel mai bun an pentru noi de când îmi amintesc, nu vreau să merg mai departe. Țin minte 2009 și 2015 care au fost ani de excepție la Recaș și în România, 2019, în plus, a avut o maturitate mai îndelungată pot să spun, am început să culegem mai târziu în august, după care am încheiat recoltatul în 28 octombrie cu Cabernet Sauvignon, ceea ce înseamnă că am ajuns la o maturitate aromatică, fenolică și maturitate alcoolică în același moment la strugurii roșii”, spune Narcis Georgiu.
Vinurile de top vor ajunge la consumatori abia peste 2-3 ani, după ce vor parcurge și celelalte etape din procesul tehnologic.