Apicultorii bănățeni vor avea prioritate să își vândă produsele în restaurantele din Timișoara
Producătorii de miere din județ vor avea prioritate în a-și vinde produsele la restaurantele și hotelurile din Timișoara.
Oportunitatea vine ca urmare a unui parteneriat semnat între Horetim și Grupul de Acțiune Locală “Colinele Recas”, cel care în urmă cu câțiva ani a înregistrat la Bruxelles marca “Produs în Banat”.
“În această perioadă am reușit să facem un parteneriat cu Horetim, Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Timiș, să mergem la Târgul de miere de la Ghiroda, astfel încât să oferim producătorilor de miere de acolo posibilitatea să-și desfacă mierea în restaurantele și hotelurile din Timișoara și mierea fără intermediar, mierea de bună calitate să ajungă la timișorean, la bănățean și la turiștii care vin în oraș. Pe viitor avem în vedere și am început discuțiile și cu Asociația comunelor pentru a putea face aceste demersuri și cu alte localități și cu alte târguri care se organizează în mod tradițional în județul nostru”, spune președinte Grupului de Acțiune Locală, Cătălin Tiuch.
Articol de Radio Timișoara, 28 martie 2023, 15:09
Toți producătorii de bunuri și servicii din partea de Vest a țării pot beneficia de marca “Produs in Banat”. Scopul proiectului este pe de o parte de a dezvolta micile afaceri din regiune, în special cele agricole, iar pe de altă parte de a asigura consumatorilor produse de calitate.