Diminețile satului, la ferma de porci din zona Curtici-Olari și la Cramele Recaș
Emisiunea „Diminețile satului” de duminică, 1 decembrie, între orele 8:00 și 9:00, vă invită la o întâlnire cu o parte a familiei Muscă, Dimitrie tatăl și Călin fiul, cei care fac agricultură de excepție în zona Curtici-Olari, iar în final poposim la Cramele Recaș unde directorul general Gheorghe Iova și tânărul Narcis Georgiu, cel ce se pregătește să preia ștafeta de la tatăl său, Ioan Georgiu, ne povestesc despre momentul important din viața firmei la care am asistat .
Articol de Radio Timișoara, 30 noiembrie 2019, 19:25 / actualizat: 30 noiembrie 2019, 23:28
Întreaga linie de producție, de la maternitate la noua fermă de îngrășare a porcilor este asigurată cu toate cele necesare și, bineînțeles, fiecare operație este programată și comandată de calculator.
Pentru atâtea zeci de mii de animale este nevoie de hrană, nu glumă. Aproape de o viață Dimitrie Muscă verifică zilnic în câmp starea culturilor. Iar în această toamnă are de ce să fie mulțumit: rapița și grâul arată excelent.
Înainte de a ajunge pe masa noastră animalele din ferme trebuie să treacă prin abator. Despre cel aflat în construcție, fiul Călin și tatăl Dimitrie se consultă ori de câte ori este nevoie.
Momentul adevărului la Cramele Recaș: recepția calitativă a vinurilor produse în 2019. Dar câtă muncă a fost încorporată în fiecare boabă de strugure, de la alegerea solului potrivit pentru fiecare plantație și până la identificarea momentului optim de recoltare. Și va mai trece ceva vreme până când vinurile degustate vineri vor deveni, unele, premii la concursurile organizate de Radio Timișoara și Cramele Recaș.