Roadele toamnei se culeg la Muzeul Satului Bănățean / FOTO
Timișorenii pot studia piața legumelor și zarzavaturilor odată cu noua ediție a Roadelor toamnei, în plină desfășurare la Muzeul Satului Bănățean. Sunt prezenți zeci de producători agricoli din zona de vest a țării care vin întâmpinarea gospodinelor, interesate să facă proviziile pentru iarnă.
Articol de Radio Timișoara, 26 septembrie 2014, 14:25 / actualizat: 26 septembrie 2014, 17:51
Vizitatorii pot găsi la Muzeul Satului Bănăţean şi produse preparate în gospodării după reţetele bunicilor, fără aditivi ori conservanţi.
Astfel, se găsesc conserve din legume, zacuscă, gogoşari roşii umpluţi cu conopidă sau cu varză, dulceaţă de gutui sau de nuci verzi, ţuica din pere, brânza de burduf ori brânză ‘de piatră’, foarte tare şi sărată, din zona Caransebeşului, caşcaval afumat în coajă de brad, telemea de oaie, iaurt în oală de lut, pâine albă împăturată. Sunt expuse și produse de patiserie precum baigly, covrigei de casă, cornuleţe de casă, cornuri umplute, plăcinte cu griş, cornuleţe boiereşti, plăcintă întinsă sau coarde.
Zeci de meșteri populari au venit pe aleile Muzeului Satului Bănățean cu covoare și pături din lână merinos, blănuri și ilice, mănuși din piele îmblănite.
Târgul este deschis până duminică între orele 10:00-20:00.