Un timișean deține singurele produse tradiționale din județ recunoscute în țară
Județul Timiș are, la ora actuală, patru produse tradiţionale recunoscute la nivel naţional. Cele patru produse recunoscute sunt brânza telemea, caşul dospit, urda dulce şi brânza de burduf, spune adjunctul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Timiş, Viorel Ursulescu.
Articol de Radio Timișoara, 16 august 2017, 19:11
“Cele patru produse aparțin domnului Ioan Sterp din comuna Seceani. Mai avem un potențial caș proaspăt de Mașloc care aparține domnului Coraș Ardelean. Odată cu apariția ordinului 724/2013 sunt tot mai puțini cei care au produse tradiționale, din cauză că legislația nu este atât de permisivă ca până în anul 2013, deoarece trebuie să dovedească faptul că au vechime de 30 de ani, deci este o legislație foarte greoaie”, precizează Viorel Ursulescu.
La ora actuală, România are patru produse atestate european. Este vorba despre Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novacul afumat din Ţara Bârsei şi Telemea de Ibăneşti.