Asociația Română a Cărnii: 30 de milioane de mici, pregătiți pentru 1 Mai
Articol de Radio Timișoara, 30 aprilie 2019, 08:00
Articol de Radio Timișoara, 30 aprilie 2019, 08:00
30 de milioane de mici sunt pregătiţi pentru grătare de 1 Mai. Cantitatea este similară cu ceea ce au consumat şi anul trecut, preferaţii consumatorilor români fiind în continuare cei făcuţi dintr-un amestec de carne de porc şi vită, transmite Asociaţia Română a Cărnii.
Reprezentantul procesatorilor afirmă că în acest an evoluţia pestei porcine africane în România nu a ajutat foarte mult schimburile intracomunitare cu micii tradiţionali, cifrele raportate înregistrând un uşor regres faţă de anii precedenţi.
Pieţele tradiţionale rămân în continuare cele din Italia, Spania, Marea Britanie, unde sunt comunităţile de români, spun reprezentanţii Asociaţiei. În 2018, în jur de 5-10% din totalul producţiei erau destinate exportului.
Potrivit datelor statistice, în România, anual, se consumă între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, în fiecare an.