Atenție! Carne de mici cu E.coli într-un supermarket din Caraș-Severin
Articol de Radio Timișoara, 11 august 2016, 17:20
Atenţie de unde cumpăraţi carne de mici. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Caraș-Severin au descoperit un lot de 6 kilograme de pastă de mici care prezenta bacteria E.coli. Carnea era comercializată într-un supermarket din Reșița. Este vorba despre 12 caserole a câte 500 de grame de carne tocată de vită și oaie, care însă au fost vândute înainte ca rezultatele analizelor de laborator să fie finalizate.
Directorul adjunct al DSVSA Caraș-Severin, Dorin Imbrea, spune că supermarketul a respectat condițiile sanitar-veterinare indicate, problema fiind la producător. Dorin Imbrea a mai confirmat că firma producătoare este din Vâlcea.
Au fost dispuse măsuri de transmiteri prin sistemul rapid de alertă și a fost notificat județul de unde provenea producătorul respectivului produs. Cantitatea de șase kilograme de carne, comercializată la Reșița, expira la data de 22 iulie, iar buletinul de analiză a venit în data de 29 iulie, când acest produs nu a mai fost regăsit pe rafturi, fiind probabil cumpărat deja.
La data emiterii buletinului de analiză de către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV), DSVSA Caraș-Severin a efectuat un control la supermarketul respectiv, dar inspectorii nu au mai identificat nicio cantitate din acest produs.
Reprezentanții DSVSA Caraș-Severin spun că pericolul nu este extrem de mare, deoarece, prin preparare, bacteria este distrusă. Cu toate acestea, recomandă atenţie sporită şi, în caz de suspiciuni, să renunţe la carnea care ar putea prezenta probleme.