Cât cheltuieşte, în medie, o familie pentru cumpărăturile de Paşti?
Articol de Radio Timișoara, 12 aprilie 2017, 11:00
Acelaşi studiu arată că în pieţe, pulpa de porc fără os costă aproape 16 lei pe kilogram, iar în hipermarketuri preţul ajunge la circa 13 lei. În ceea ce priveşte preţul cărnii de miel, comercianţii din pieţe vând pulpa întreagă cu 19,5 lei şi cu 24 de lei pe kilogram pulpa inferioară. Retailerii vând acest produs tot cu aproape 24 de lei pe kilogram.
La ouă, preţul ajunge la 0,5 lei pe bucată în pieţe, în timp ce în hipermarketuri o cutie cu 30 de ouă se vinde cu 12 lei, ceea ce înseamnă un preţ de 0,4 de lei bucata. Aceeaşi analiză mai arată că pentru două bucăți de cozonac, românii plătesc 30 de lei, pentru pască – 15 lei, iar două stile de vin costă – în medie – 50 de lei.