Conserve de pește și șuncă de porc, mai slabe calitativ în România decât în țări UE
Ministerul agriculturii a identificat nouă produse alimentare cu alt standard calitativ comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană.
Articol de Radio Timișoara, 27 iulie 2017, 07:29
Au fost prelevate 29 de probe din ţări europene şi tot 29, identice, din magazinele româneşti, din categoriile lactate, carne, peşte şi ciocolata. Dintre acestea, nouă produse au prezentat unele diferenţe din punct de vedere al conţinutului energetic, a explicat ministrul agriculturii, Petre Daea.
De exemplu, cantitatea de peşte este mai mică în conservele din România, decât în cele din Germania sau valoarea de kilocalorii din şunca de porc este mai mică la noi cu aproximativ 80 de kilocalorii. Produsele respective nu pun în pericol sănătatea consumatorului şi nu vor fi retrase de pe piaţă deoarece nu există reglementări europene cu privire la dublul standard, a explicat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru protecţia Consumatorului, Bogdan Pandelică.