Cum rezistă producătorii de vin pe o piață afectată de pandemia de COVID-19
Articol de Radio Timișoara, 27 octombrie 2020, 15:10 / actualizat: 27 octombrie 2020, 20:12
Pandemia de coronavirus pune în dificultate producătorii de vin din România. Declinul industriei HORECA a făcut ca vânzările de vin să scadă la jumătate în acest an, spune Adam Crăciunescu, reprezentantul cramelor Aramic din județul Timiș.
“Avem peste 50% pierderi în acst an. În orice caz, am reușit să ne organizăm în așa fel încât să putem să trecem peste acest moment, am apelat și la un credit, deci sperăm să închidem și 2020 așa cu rezultate slăbuțe, dar să trecem peste momentul acesta greu. Deocamdată, plutim”, spune Adam Crăciunescu.
Pandemia îi determină pe producătorii de vin să își regândească politica de piață, o misiune deloc ușoară în condițiile în care piața internă a devenit una extrem de concurențială și pretențioasă. În aceste condiții sunt vizate magazinele de specialitate, lanțurile de supermarketuri, dar și magazinele de cartier, pe care consumatorii de vin le-ar putea prefera în această perioadă de criză.
În această perioadă au crescut vânzările la punctele de desfacere dar și vânzările online de vinuri.
În podgoria Silagiului, anului 2020 a fost unul foarte bun pentru producția de struguri, nu sub aspect cantitativ cât mai ales sub aspect calitativ.
Ascultați reportajul realizat de Remus Nistoran: