FOTO/ AUDIO/ Un timișean de 25 de ani a reușit să livreze în supermarket primele roșii românești cultivate la Jimbolia
Articol de Radio Timișoara, 17 mai 2017, 10:31 / actualizat: 17 mai 2017, 11:33
Darius Bășulescu spune că, în ciuda vârstei, a înțeles că relația cu marile lanțuri de magazine este esențială pentru profit. Respectând condițiile de calitate impuse de hipermarketuri, Darius a obținut, anul trecut, un preț mediu pe kilogramul de tomate de 2,80 lei.
„Nu poți să te prezinți la ei cu o marfă livrată en gros. Pui în baxuri sau în lăzi foarte mari, le pui în curte și pleci. Treaba asta o faci la piață. La supermarket trebuie să mergi cu ambalaj de unică folosință, cu etichete de unică folosință, cu data pe ele, răcite. Nu poți să duci roșiile cu dăunători, cu boli. În schimb, la piață mai fentezi. Dar în ritmul ăsta te fentezi singuri pentru că ajungi să îți închizi poarta pentru că nu ești capabil să faci nici producție, nici calitate”, spune Darius Bășulescu.
Cei 3.000 de euro pe care îi va încasa ca bonus de timpurietate de la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Timiș vor fi reinvestiți în afacere.
Tânărul spune că acest program l-a impulsionat să facă producție. Darius Bășulescu mai spune că modernizarea presupune dublarea peretelui solariului, ceea ce l-ar ajuta să planeteze mai repede roșiile pe timp de iarnă.
Ascultați reportajul în format audio realizat de Remus Nistoran: