FOTO / Lapte de bivoliță și pâine de Pecica. Mii de turiști vizitează ferma de bivoli de la Pecica
Articol de Radio Timișoara, 12 aprilie 2016, 10:02
Din raționamente turistice și nu neaparat economice au fost aduși aici nouă bivoli. În cei doi ani și jumătate de la deschidere, efectivul a ajuns la 30 de capete, semn că au fost bine întreținuți.
De bivoli se ocupă Traian Baba, pecican de adopție, însă bistrițean de origine și crescut cu lapte de bivoliță. Acesta spune că bivolii sunt mult mai rezistenți decât alte vacile.
Dacă în 2014, au trecut pe la fermă 5.000 de vizitatori, anul trecut numărul lor a depășit 8.000. În afara fermei de bivoli, turiștii mai au la dispoziție și alte opțiuni de petrecere a timpului liber, spune primarul orașului Pecica, Petru Antal.
În cadrul rezervației avem și un centru de vizitare turistică cu o clădire dotată din toate punctele de vedere. Avem în cadrul centrului de vizitare turistică și un cuptor de pâine unde le pregătim adevărata pâine de Pecica, dar avem și 60 de biciclete cu care turiștii pot pedala în rezervația Lunca Mureșului și să viziteze mănăstirile și să stea în pădure să petreacă câteva ore în liniște și să vină încărcați cu energie.
Bivolii nu sunt specifici pentru județul Arad. Se întâlnesc din ce în ce mai rar în gospodăriile din zona Gurahonț și Vârfurile. Pentru calitatea deosebită a laptelui de bivoliță și a cârnii, ferma de la Pecica poate reprezenta o alternativă economică nu numai turistică.
Ascultați reportajul în format audio realizat de Remus Nistoran:
GALERIE FOTO: