FOTO/ Ștrandul cu apă geotermală de la Lovrin a devenit atracția verii în vestul țării
Noua atracție a verii în județul Timiș este ștrandul cu apă geotermală deschis în localitatea Lovrin.
Articol de Radio Timișoara, 23 iulie 2018, 13:32
Una dintre cele mai spectaculoase investiții în turismul timișean este reamenajarea ștrandului cu apă geotermală de la Lovrin. Cu sume rezonabile, administrația locală a schimbat înfățișarea ștrandului care poate rivaliza cu oricare ștrand din Timișoara. Alimentat cu apă geotermală, cu proprietăți deosebite, în special pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, perimetrul ștrandului de la Lovrin se dovedește neîncăpător la final de săptămână și destul de aglomerat în restul zilelor.
„Este pentru prima oară când venim aici, de la Făget suntem, și este grozav. Am auzit la radio și ne-am hotărât să venim aici. Apa este minunată. Stăm mai multe zile, ne-am găsit cazare”, spune o timișeancă.
“Noi, în Timiș, avem mai multe ape termale decât are Ungaria. Ar trebui să fie în fiecare localitate măcar un bazin cu apă termală. Am văzut că sâmbăta și duminica e neîncăpător”, consideră un bărbart care a venit de la Timișoara pentru a testa ștrandul din Lovrin.
În afara modernizării piscinei, zona de agrement s-a transformat într-un parc pentru petrecerea timpului liber: teren de sport multifuncțional, restaurant cu terasă și un loc pentru grătar.
“Instalația de irigat, instalația de apă este nouă, refacere în proporție de 80% tot ceea ce înseamnă arbuști, plajă, gazon, alei, fose septice, toalete noi, garderobe. Există posibilitatea de a juca fotbal, de a juca baschet, în spate e o mini-plajă de nisip. Avem vizavi parcul în care se poate juca tenis de câmp”, explică viceprimarul comunei Lovrin, Eugen Truță.
Pentru cei care vin din alte zone ale județului Timiș sau chiar din județele limitrofe, există posibilitatea de a se caza la Lovrin. O noapte de cazare într-o cameră cu două paturi costă 100 de lei, fără mic dejun.
Inițiativa de la Lovrin este din păcate singulară. Deși Banatul se află pe o uriașă pungă cu apă termală, aceasta este folosită extrem de puțin.