Gospodarii timișeni nu se grăbesc să să vândă bucate tradiționale turiștilor
În județul Timiș nu a fost depusă, până în acest moment, nicio cerere de autorizare pentru înfiinţarea unor puncte gastronomice familiale.
Articol de Radio Timișoara, 4 decembrie 2017, 19:24
Şeful Direcției Sanitar-Veterinare, Adrian Popa, spune că, în cadrul campaniei de promovare a proiectului, au fost trimise materiale informative tuturor primăriilor din judeţ. Nicio persoană, însă, nu s-a arătat interesată să se autorizeze sanitar pentru a produce şi comercializa bucate tradiţionale în propria gospodărie. Punctele gastronomice locale reprezintă unități de alimentație publică de nivel mic, organizate în gospodării, ce vor avea un specific alimentar local. Punctele vor avea un meniu diferit de cele ale restaurantelor, explică Adrian Popa.
Şeful DSV Timiş a mai declarat că aceia care vor să îşi autorizeze gospodăria pentru a putea vinde bucate tradiţionale trebuie să se organizeze mai întâi sub forma unei asociaţii familiale, a unui PFA sau a unei societăţi comerciale. Toate informațiile se pot obține de la primării.