Încep controalele la carne
Inspectorii DSVSA, alături de cei de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad, poliţie şi DSP vor să se asigure că apropierea sezonului de sacrificare a porcilor nu duce la creşterea numărului de îmbolnăviri.
Articol de Radio Timișoara, 8 noiembrie 2017, 07:59
Controalele vizează igiena spaţiilor de producţie, depozitare, comercializare a produselor alimentare, respectarea programelor de autocontrol, asigurarea trasabilităţii, salubrităţii şi conformităţii produselor comercializate, gestionarea deşeurilor alimentare, precum şi modul în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformităţi, a precizat director executiv DSVSA Arad, Viorel Agud.
În plus, toată luna decembrie va fi asigurată permanenţa, de luni-sâmbătă: 8.00-18.00, duminică: 8.00-13.00.
Pentru a preveni infestarea cu Trichinella spiralis, este obligatoriu examenul trichineloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consum propriu.