La Timișoara se caută soluții pentru mobilitatea urbană a viitorului
Orașele care se dezvoltă altert atrag o creștere necontrolată a fuxului rutier ceea ce afectează calitatea vieții oamenilor. La Timișoara s-a discutat astăzi despre modul în care creșterea numărului de mașini electrice influențează pozitiv calitatea vieții din marile orașe.
Articol de Radio Timișoara, 21 februarie 2018, 20:03
Camera Franceză de Comerț și Industrie din România a lansat Caravana mobilității prin care se dorește continuarea unei discuții deschise cu actorii locali pentru a propune alternative la practicile de mobilitate tradiționale și a aduce soluții care să contribuie la dezvoltarea durabilă a orașelor în care trăim. Ediția a III-a a Caravanei mobilității a ajuns astăzi la Timișoara.
Președintele Camerei Franceze, Francois Coste, spune că la nivel european autorităţile doresc o reducere a noxelor cu până la 70 la sută comparativ cu anii ‘90. Totodată, acesta a adus în discuţie câteva dintre soluţiile pentru reducerea poluării.
În România, piața vehiculelor electrice este încă într-o fază incipientă, dar își multiplică volumele considerabil de la an la an, constata Alexandru Vescu, din partea Renault.
“Suntem singurul oraş din România cu cinci variante de mijloace de transport public, din care patru funcţionale: tramvaie, autobuze, troleibuze, biciclete, iar cele 7 vaporetto achiziţionate de municipalitate urmează să intre în circuit cât de curând. Asigurarea mobilităţii urbane este vitală pentru Timişoara şi vom face toate demersurile în acest sens, prin implementarea de proiecte noi, accesarea de fonduri europene pentru facilitarea unui transport sustenabil, modern şi european în municipiul de pe Bega”, a declarat Nicolae Robu, Primarul Timişoarei.
Evenimentul de la Timişoara este al treilea de acest gen, după cele organizate, anul trecut, la Iaşi şi Cluj Napoca.