Medalie de aur pentru salamul de Nădlac la un concurs internațional
Salamul de Nădlac a câştigat medalia de aur la un cunoscut festival al cârnaţului, care a avut loc Backi Petrovac, în apropierea oraşului Novi Sad din Serbia. La competiţie au participat 39 de echipe din Serbia, Ungaria, Slovacia, Croaţia şi România.
Articol de Radio Timișoara, 20 februarie 2018, 19:30
Salamul, care este un brand nu doar pentru Nădlac, ci pentru întreg judeţul Arad, este căutat şi apreciat în toată ţara, dar şi în străinătate, unde este exportat în magazine şi restaurante.
Salamul de Nădlac, care este considerat un produs bio, este realizat din carne de porc, la care se aduagă sare, piper, chimen, boia roşie de Nădlac şi usturoi. Reţetele vechi de sute de ani pot varia de la producător la producător, care foloseşte reţete cu secrete din familie, ceea ce face ca produsul să fie mai mult sau mai puţin picant.