Patronul Lactate Brădet este convins că s-au luat toate măsurile pentru a evita contaminarea
Articol de Radio Timișoara, 1 martie 2016, 23:13
Am investit masiv (…) și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre (…) și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație (…). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă.
Marius Badea a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeș și una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte și analizele medicale ale angajaților au fost întotdeauna conforme, a susținut Badea.
Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricație, fie în manipulare, la noi (…), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă.
Omul de afaceri și-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piață după acest incident.
„Eu nu cred că se poate reabilita fabrica, este ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desparți de el la un anumit moment”, a spus omul de afaceri.
El nu a vrut să comenteze faptul că ministrul Agriculturii a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor.
O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet conține bacteria E-coli, a declarat în urmă cu o zi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective. Mai multe lanțuri de magazine au retras de pe rafturi produsele de la Lactate Brădet.
Agerpres