Povestea unui legumicultor timișean care a mizat pe cultura de ardei și gogoșari
Primii gogoșari românești au început să își facă apariția în piețele din județul Timiș.
Articol de Radio Timișoara, 4 august 2021, 09:37
În localitatea timișeană Nărău, un sat cu vechi tradiții în grădinărit s-au copt primii gogoșari. Chiar dacă nu este încă vremea pentru a fi puși la borcan, gogoșarii românești sunt căutați pentru gustul lor savuros.
Unul dintre legumicultori din localitate a decis să renunțe la cultivarea tomatelor, într-o epocă în care acestea dețin supremația, pentru că necesitau mai multă îngrijire, iar profitul nu era pe măsura muncii, iar cum s-a reprofilat și îi așteaptă pe cumpărători.
Petru Martescu spune că, anul acesta, piața și rodul bogat i-au confirmat decizia luată. Legumicultorul timișean spune că în fiecare an cumpără semințe de la Lovrin, nefiind niciodată dezamăgit de calitatea lor.
De mai bine de 20 de ani, familia Martescu lucrează 1.500 de metri pătrați de grădină, din care 1.000 de metri pătrați sunt cu solarii. Din păcate, condițiile grele de muncă și profitul mai slab se gândește să renunțe la cultivarea legumelor.
Ascultați reportajul realizat de Remus Nistoran: