Studiu: Timișorenii comandă online pizza, shaorma și ciorbe
Timișorenii s-au obișnuit să își comande mâncarea online în timpul săptămânii de lucru, sunt mari amatori de pizza sau specialități românești pe care le consumă la prânz sau seara, acasă. Datele apar în studiul realizat de cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, prezentă și la Timișoara.
Articol de Radio Timișoara, 11 iunie 2015, 15:26
Timișorenii cheltuiesc în medie 45 de lei pentru o comandă, plasându-se pe locul al doilea după bucureșteni care plătesc în medie 60 de lei. În 2014, comanda medie se ridica, în Timișoara, la 40 de lei, arată reprezentanții foodpanda.
Dacă în urmă cu un an vârful de comenzi de mâncare din Timișoara se înregistra seara, acum majoritatea comenzilor vin în timpul săptămânii lucrătoare, la birou, în intervalul orar 12:00 – 12:30. Vineri şi sâmbătă sunt zilele cu record de comenzi în Timișoara, însă lunea se înregistreză cele mai puţine, având în vedere că angajaţii preferă să mănânce la birou ce au gătit peste weekend, acasă.
Printre cele mai comandate feluri de mâncare de către timișoreni se numără toate sortimentele de pizza, mâncarea orientală, cu shaorma în top, dar şi felurile tradiţional româneşti, în special ciorbe. Obiceiul de consum al timișorenilor este influențat și de vreme, astfel încât dacă vremea este mai răcoroasă sau ploioasă, cresc comenzile online, nu doar la birou, dar şi acasă, plasate seara, după ora 17:00. (foto: http://www.dineblast.com/)