Sute de sortimente de vinuri și spectacole gastronomice la târgul “Vicii și Delicii” de la Arad
Articol de Radio Timișoara, 19 octombrie 2019, 18:22
Târgul “Vicii și Delicii” a ajuns deja o tradiție la Arad. Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediție, iar oferta cuprinde peste 300 de sortimente de vin din țară și din străinătate, asezonate cu mâncăruri alese.
Gustul pentru o mâncare bună și pentru un vin bun sunt strâns legate de cultura județului, spune președintele CJ Arad, Iustin Cionca. Acesta a amintit și că în județ există un Drum al Vinului, prin Podgoria Aradului, unde a început să se dezvolte turismul viticol.
Directorul târgului, Vlad Cherchezan, spune că sunt aproximativ 80 de expozanți împărțiți în cele două secțiuni, cea gastronomică și cea destinată vinului.
Pe tot parcursul târgului sunt organizate show-uri gastronomice, făcându-se remarcată prezența lui chef Radu Zărnescu, cel care se ocupă de latura spectaculoasă a gastronomiei.
“Am zis la această ediție să venim cu fructe de mare. Nu ne-am așteptat să treacă atât de bine carnea de vită. Totuși la vinuri merge cel mai bine vita, e o creștere și la nivelul acesta”, spune Radu Zărnescu.
Ascultați reportajul realizat de Remus Nistoran: