Tortul dietetic și ciocolata cu lavandă, tendințele anului. La Arad a început GastroPan 2019
Tortul anului 2019 va fi dietetic iar ciocolata cu lavandă revine puternic în tendințe, anunță organizatorii GastroPan 2019, eveniment care s-a deschis la Arad. GastroPan aduce în România cei mai buni cofetari, premiați la nivel mondial. Aceștia au anunțat și că ciocolata cu lavandă revine puternic în tendințe.
Articol de Radio Timișoara, 28 martie 2019, 14:12
Târgul GastroPan, care lansează gusturile și tendințele pentru 2019 în domeniile cofetărie, patiserie, înghetață, hoteluri, restaurante și cafenele, reunește 130 de expozanți din 22 de țări.
În cadrul evenimentului are loc şi un concurs de creaţii artistice din pastă de zahăr, inspirate din frumuseţile regiunii franceze Provence.
La Arad este prezent și maestrul cofetar Farcas Ferenc, care a câştigat locul I mondial la competiţia de aluat-panificaţie de la Luxemburg, în noiembrie 2018, dar şi locul III la competiţia mondială de ciocolată. Cu privire la tendinţele din domeniu, Farcas Ferenc spune produsele sănătoase câştigă teren.
“Ultimele tendinţe sunt spre produse sănătoase, cât mai naturale posibile, fără grăsimi vegetale. Mai bine în cantităţi mai mici şi sănătoase decât porţii mari şi cu mult zahăr sau grăsimi. Combinaţia de succes şi anul acesta este cea dintre fructe şi ciocolată, chiar dacă deja este cunoscută. Fructul de mango este tot mai la modă, împreună cu ciocolata cu lapte, dar şi arome care au revenit în consum, cum este lavanda, o plantă aromată care merge foarte bine cu ciocolata”, a declarat Farcas Ferenc.
Evenimentul are loc la Expo Arad, pe o suprafaţă de 7.850 mp, în perioada 28-30 martie, între orele 10:00 – 18:00.