Turul României la volanul unei mașini electrice. Un pilot german vrea să stabilească un nou record mondial
Articol de Radio Timișoara, 5 octombrie 2018, 14:36
Articol de Radio Timișoara, 5 octombrie 2018, 14:36
Pilotul german, Christian Gernemann, vrea să stabilească un nou record mondial pentru cea mai lungă distanţă parcursă cu un autoturism electric. El va străbate 24.000 de kilometri la bordul unui automobil Renault ZOE şi vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un rulaj de aproximativ 400 de kilometri pe zi.
În drumul său prin România, care va dura două luni şi jumătate, pilotul german va trece prin 3.000 de localităţi, pentru a demonstra beneficiile energiei verzi. Christian Gernemann, va pleca mâine din Timişoara în călătoria Electric Tour.
“Este o mare provocare pentru mine, şi sunt foarte fericit să pornesc în acest tur. Aştept, cu nerăbdare, să vizitez România şi să mă întâlnesc cu câţi mai mulîi oameni care să-mi ofere poveşti incredibile. Vreau să văd Munţii Carpaţi, Salina Turda din Transilvania, Castelul Bran, Casa Poporului din Bucureşti şi Marea Neagră”, spune Christian Gernemann.
Proiectul este susţinut financiar şi logistic de o companie din Timișoara, care intenționează să realizeze 10 episoade care să prezinte călătoria pilotului german pentru a promova România, spune managerul societății Armand Doru Domuţa.
“RestartEnergy sprijină acest proiect inedit prin care se încearcă stabilirea unui nou record mondial privind cel mai lung traseu parcurs de o mașină electrică cu o suma de peste 50.000 de euro, asigurându-i lui Christian toate condițiile pentru a parcurge în siguranță acest tur. De-a lungul turului, Christian va fi însoțit în diverse locuri frumoase din România de o echipă care îl va filma pe el și aceste locuri deosebite din România. Vor fi în total zece episoade care se vor regăsi pe pagina campaniei www.electritour.ro cât și pe paginile de socializare”, spune Armand-Doru Domuţa.
Pentru a demonstra beneficiile energiei verzi, societatea din Timisoara va crea 50 de staţii de reîncărcare a bateriilor electrice pentru autoturisme, o investiție care se ridică la aproximativ 500.000 de euro.