Un nou festival gastronomic promovează “păturata” de Ciacova
Gastronomia locală este pusă în valoare, în Timiş cu un nou festival care va fi inaugurat în iunie. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș și Primăria Ciacova organizează în 9 iunie prima ediție a Festivalului Păturatei la Ciacova.
Articol de Radio Timișoara, 16 aprilie 2018, 14:51
Părutata este un fel de mâncare tradițional pe care familiile din zonă l-au reinterpretat, desi la origini păturata era o rețetă simplă, din aluat și cartofi.
“Împreună cu specialiștii din Ciacova, au fost identificate elemente de gastronomie specifice locului precum Păturata pe crumpi, un fel de mâncare tradițional pe care până astăzi fiecare familie din zonă l-a interpretat trecându-l prin filtrul timpului, al gustului, dar și al posibilităților financiare, pentru că – desi la origini păturata era o rețetă simplă, din aluat și cartofi – multe dintre familii au reinterpretat-o și au introdus carnea sau cârnații în componența rețetei”, explică reprezentanții Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului.
Festivalul Păturatei completează demersurile APDT Timiș de promovare turistică a orașului Ciacova, după ce în urmă cu trei ani a fost lansat primul material tipărit care prezenta Cula din Ciacova.
Între alte obiective turistice ale orașului aflat la 35 de km de Timişoara, se numără Muzeul, Casa Dositej Obradovic sau Biserica din Cebza, promovate de APDT în pliantul Călătorește în Timiș!