?? Un arădean cultivă 40 de soiuri de roșii din toate colțurile lumii. Le consideră demne de un restaurant de lux
Zona oraşului Curitici este recunoscută pentru producţia de roşii. Cei mai mulţi preferă preferă soiurile autohtone, însă arădeanul, care speră să producă în această vară peste o tonă de roşii exotice, iese în evidenţă.
Chiar dacă sunt mai scumpe, un kilogram din aceste roşii costă 10 lei, cumpărătorii nu lipsesc şi de cele mai multe ori, arădeanul îşi vinde producţia direct de acasă.
Arădeanul are însă și o supărare. Şi-ar dori ca roşiile lui, atât de gustoase şi colorate, să ajungă în restaurantele de lux. Până acum nu a reuşit însă să convingă niciun bucătar şef că ineditele tomate merită să fie incluse în meniu.
Articol de Radio Timișoara, 20 iulie 2016, 11:49
Mircea Tunaru din orașul Curtici, fost mecanic de locomotivă și actual pensionar, și-a descoperit pasiunea pentru cultivarea roșiilor în urmă cu șase ani. A început cu semințe autohtone, după care a descoperit soiuri inedite din alte țări, pe care a reușit să le aclimatizeze.
În ajută și fratele său care este marinar și îi aduce semințe de roșii din Chile, Brazilia, Australia sau Panama.
Zona oraşului Curitici este recunoscută pentru producţia de roşii. Cei mai mulţi preferă preferă soiurile autohtone, însă arădeanul, care speră să producă în această vară peste o tonă de roşii exotice, iese în evidenţă.
Chiar dacă sunt mai scumpe, un kilogram din aceste roşii costă 10 lei, cumpărătorii nu lipsesc şi de cele mai multe ori, arădeanul îşi vinde producţia direct de acasă.
Arădeanul are însă și o supărare. Şi-ar dori ca roşiile lui, atât de gustoase şi colorate, să ajungă în restaurantele de lux. Până acum nu a reuşit însă să convingă niciun bucătar şef că ineditele tomate merită să fie incluse în meniu.